Inici Opinió Nissaga menestral

Nissaga menestral

0
COMPARTIR

El passat dimarts 17 d’abril, la T-10 del Taradell.com em posava en coneixement de l’existència de Ca l’Albeert, botiga de cerveses artesans que beu directament de la 喜喜 (doble felicitat) xinesa i catalana per un producte que ens enamora.

El cas és que no només ho vag veure jo, sinó també ma mare. I aquesta doble lectura en una mateixa sala, degut a una maltempsada familiar que no ve a tomb, em va portar a aquestes ratlles que, sense entrar en el detall de la cosa, sí que m’ha generat el reconeixement a una nissaga vilatana.

– És ben igual que el seu avi, aquest xicot –em diu la mare tot mirant la foto que l’encapçala.

– Com? –li dic jo, un xic més ràpid en temes digitals i un cop llegit en el web que:

“Durant la nostra vivència a la Xina, el país on es consumeix més cervesa del món, on la cervesa industrial ocupa el 99,9% del mercat, vam començar a descobrir el món de la cervesa artesana i de qualitat a través de botigues especialitzades d’amics com la ‘Beer Station’ o ‘route 66’ del nostre bon amic Lulu o com els cervesers alemanys que van fundar la cerveseria a la ciutat de Xiamen ‘Fat Fat Beer Horse’ també coneguts com ‘Amoy Bräu’ Fèlix i David, ens van ajudar a obrir els ulls davant aquesta fantàstica beguda a la qual som fans.

Des de llavors que les circumstàncies personals i professionals de la vida ens han fet arribar a Taradell on ens hem establert.”

Ma mare m’explica que, digui el que digui aquest xicot en el seu web, no hi ha dubte que es tracta del net de Ca l’Albert, l’espardanyeria on la gent de vila, i de pagès, anaven a comprar
i sargir les espardenyes en els seus anys d’infantesa.

I jo, murri com sóc i un xic tímid per passar per la botiga i preguntar-li a la parella que la regenta, penso que, sia cert o no el parentesc, la coincidència és prou bona com per posar negre sobre blanc l’evolució d’un comerç de la vila que d’espardenyaria va passar a sabateria i, després d’un temps de guaret, s’ha fet botiga de cerveses artesanes fruit del maridatge intercultural d’aquesta bona parella taradellenca.

Oi més, reunint en un sol espai, i amb un quant temps de distància, dues de les components que defineixen la nostra vila: La botiga de tota la vida i els productes de la terra, del conreu i
de la cura de l’Home per la Terra que infanta el cànem i la civada, les dues plantes torrades que ens serveixen per cuidar els peus –en el cas de les espardenyes– i la salut –en el cas de les bones cerveses artesanes–.

Llarga vida doncs a Ca l’Albeert i els seus continuadors. Llarga vida a la pagesia i a les botigues que es regeneren i donen vida a Taradell, municipi menestral i camperol.

I ja que parlem de fer el got, brindem per Taradell i la seva gent, no?

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments