Inici Actualitat Àlvar Llobet i Maria Carme Ral guanyen el 22è Premi Literari Solstici...

Àlvar Llobet i Maria Carme Ral guanyen el 22è Premi Literari Solstici de Taradell

0
COMPARTIR
Foto: Biblioteca Taradell

La Biblioteca Antoni Pladevall i Font va acollir aquest dissabte al migdia l’acte de lliurament de la 22a edició del Premi literari Solstici de Taradell. El certamen premiava tres categories en les modalitats de prosa i poesia. Com a novetat, la lectura de fragments de textos guanyadors va anar a càrrec d’Inés MacPherson.

En aquesta edició es van presentar un total de 131 treballs, dels quals 79 corresponien a la categoria d’adults, 7 a la de joves i 45 al Premi Jordi Capell per als més petits. Del total de treballs, 91 eren obres en prosa mentre que 40 eren de poesia.

1r premi poesia adults. Foto: Biblioteca Taradell

En l’apartat d’adults, el primer premi en poesia ha estat per Maria Carme Ral Royo de Reus amb l’obra titulada ‘Vesos per somniar una nit d’estiu’. El premi consistia en 500 euros i una gravat original amb el logotip del premi literari. El segon premi i 300 euros ha estat per Roser Díaz Martín de Barcelona amb l’obra ‘Cançó d’una nit d’estiu’.

1r premi prosa adults. Foto: Biblioteca Taradell

Mentre que en l’apartat de prosa el guardó, consistent en 500 euros, ha estat per Àlvar Llobet Sotelo de Balaguer amb l’obra titulada ‘L’última funció’. Va recollir el guardó Imma Ripoll. El segon premi de prosa ha estat per Juan Jiménez Domínguez de Barcelona amb ‘Nit d’estiu’.

En l’apartat de joves, només hi ha hagut un primer premi que agrupava poesia i prosa. Ha estat per Jana Boix Codina de Vic amb l’obra ‘Llàgrimes al cel’. Com a premi s’ha endut una tauleta digital.

1r premi Jordi Capell poesia. Foto: Biblioteca Taradell

Finalment, el premi infantil Jordi Capell en la seva 11a edició, reservat per als més petits, el premi en poesia ha estat per Inés Peña Fornells de Taradell amb l’obra ‘Quina tarda d’estiu més bonica a la platja’, que s’ha endut un lot de llibres. Mentre que en prosa el guardó ha estat per Emma Casas Aumatell  de Taradell amb l’obra ‘El taxista’. Les guanyadores s’han emportat un lot de llibres valorat en 100 euros.

1r premi Jordi Capell prosa. Foto: Biblioteca Taradell

El jurat de l’edició d’enguany estava format Aniol Florensa i Tort, Laura Autonell i Aranda, Nil Cassany Redorta, Rosa Codina i Costa, Núria Martínez i Pérez, Montse Morcillo i Vivet, Marta Ramírez i Baró, Irene Ramos i Santiago, Jesús Ramos i Santiago, Àlex Riera i González i Aleix Solà i Pascual. Durant l’acte s’ha comptat amb l’acompanyament musical del violí de Jofre Bardolet. La Comissió del Premi Solstici també va tenir un record pel poeta taradellenc Eloi Creus i Casassas que va morir fa unes setmanes.

1r premi Jordi Capell poesia.
COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments