Inici Actualitat L’Ajuntament de Taradell aprova un pressupost ‘continuïsta’ per al 2024 de quasi...

L’Ajuntament de Taradell aprova un pressupost ‘continuïsta’ per al 2024 de quasi 8,6 milions d’euros

0
COMPARTIR

L’Ajuntament de Taradell tindrà al 2024 un pressupost de quasi 8,6 milions d’euros. Aquest dijous en ple municipal es va aprovar el pressupost per unanimitat, amb els vots a favor d’ERC i de Junts per Taradell (que en els darrers dos anys s’havia abstingut).

Santi Estragués, portaveu de Junts per Taradell, va justificar el seu SÍ al pressupost agraint el fet d’haver pogut participar en l’intercanvi d’opinions per decidir les inversions. En aquest sentit, va destacar com a qüestió rellevant el fet que hi haurà una pujada de subvencions i una revisió de convenis de les aportacions que reben les entitats del poble.

L’alcaldessa, Mercè Cabanas, va coincidir en qualificar que el pressupost és un document viu i com a exemple va posar el del 2023 que es va aprovar de 8,3 milions i ha acabat sobrepassant els 12 milions d’euros, arran d’anar incorporant subvencions que s’han rebut al llarg de l’any per a accions i inversions finalistes. Tot i això, va voler recordar que el pressupost 2024 si es distribueix per als més de 6.800 habitants que té Taradell suposa uns “1.250 euros per habitant/any, quan la mitjana comarcal està en els 2.000 euros”. “Tot i això, Taradell segueix tenint uns bons serveis i una bona convivència”, va destacar l’alcaldessa, que també va voler posar èmfasi en què la plantilla de l’Ajuntament segueix sent curta (actualment hi ha 44 treballadors) i per sota de les mitjanes i que “estem en un procés d’estabilització que creiem que és molt important perquè els treballadors no tinguin tanta incertes i puguin donar un servei excel·lent a la ciutadania”.

Pressupost “continuïsta”

El pressupost per al 2024 de l’Ajuntament de Taradell és de 8.575.105 euros (el del 2023 va ser de 8.315.954 euros). La regidora d’Igualtat i Hisenda de l’Ajuntament de Taradell, Núria Arau, va explicar que el pressupost era “continuïsta”.

A nivell d’ingressos, la regidora d’Hisenda va explicar que es preveu un augment de la recaptació procedent de l’Impost sobre Béns Immobles (IBI), tot i que va voler destacar que la previsió de bonificacions per la instal·lació de plaques fotovoltaiques pujarà a uns 80.000 euros, que deixaran de recaptar-se.

A nivell de despeses va explicar que la inflació havia produït l’augment de costos i que es contempla un dèficit en la gestió de la recollida de residus del 30% i una aportació de 300.000 per fer front als costos de l’Espai d’Aigua i Salut. El pressupost també contempla una aposta per la cultura popular amb un augment de la partida per la festa major d’estiu i les festes dels barris. I, en una acció consensuada pels dos partits municipals, preveu un augment del 15% de les partides destinades a subvencions per a entitats culturals i educatives. En aquest sentit, es preveuen un seguit de reunions amb entitats per actualitzar convenis de cara al pressupost del 2025. Les fundacions de l’Arpa i Vilademany també rebran una aportació superior de 20.000 euros cadascuna.

A nivell d’inversions, es preveuen uns 607.000 euros. Una de les grans inverrsions per al 2024 serà l’actuació per millorar la zona comercial compresa entre el Passeig Domènec Sert i la carretera de Montrodon, i també l’adequació de la rampa d’accés a peu a l’Espai 1 d’Octubre, juntament amb l’ordenació de part del Passeig Sant Genís i petites actuacions en cruïlles del municipi. Aquestes inversions compten amb subvencions procedents del PUOSC i d’altres de la Diputació de Barcelona i la Generalitat, entre d’altres.

De cara al 2024 també està previst invertir uns 120.000 en la reforma i adequació de la piscina d’estiu, uns 20.000 euros per adequar les pistes de tennis del Parc d’Esports, i la construcció d’un nou pipican a la zona de la Pau. També hi ha una partida d’uns 30.000 euros reservada als pressupostos participatius, on la població pot proposar actuacions on destinar aquests diners.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments