Inici Actualitat Novetats literàries del mes de maig de 2024 a la Biblioteca de...

Novetats literàries del mes de maig de 2024 a la Biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

Avui us presentem novetats literàries que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font durant aquest mes de maig de 2024. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

Novel·la

Cómo vender una casa encantada| Grady Hendrix

Barcelona: Minotauro, 2023

SinopsiQuan Louise s’assabenta que els seus pares han mort, tem tornar a casa. No vol deixar la seva petita amb la seva ex i volar a Charleston. No es vol enfrontar al domicili familiar, on s’amunteguen les restes de la vida acadèmica del seu pare i de la constant obsessió de la seva mare pels titelles i els ninots. No vol aprendre a viure sense les dues persones que millor l’han conegut i més l’han volguda del món sencer. i no porta bé l’èxit de Louise. Per desgràcia, ella ho necessita, perquè, per vendre aquesta casa, caldrà alguna cosa més que una maneta de pintura i retirar els records de tota una vida. Però hi ha cases que no es deixen vendre, i la de Louise i Mark té altres plans per a ells dos?

El infierno | Carmen Mola

Barcelona: Planeta, 2023

SinopsiUn esgarrifós aixecament de l’exèrcit contra la reina Isabel II tenyeix de sang i morts els carrers de Madrid. El poble en diu la sargentada i l’horror campa per tota la ciutat. Enmig de les canonades i els trets, una ballarina anomenada Leonor i un jove estudiant de Medicina de nom Mauro es veuen embolicats en un homicidi involuntari que marcarà les seves vides.

 

Sobre la losa | Fred Vargas

Madrid: Siruela, 2023

SinopsiPoc després que el comissari Adamsberg hagi tornat a París després de tancar un cas a Bretanya, la policia de Rennes li demana ajuda per resoldre un crim que sembla guardar relació amb una fosca llegenda local: el fantasma d’un comte anomenat “El Coix” , la pota de pal del qual segueix ressonant pels corredors del castell de Combourg. Adamsberg es desplaça amb el seu equip a la zona, on s’ha trobat el cadàver d’un veí després que el siniestre caminar del coix se senti de nit pels carrers de Louviec.

 

El jardí de l’àvia | Lolita Bosch

Barcelona: La Campana, 2023

Sinopsi“El dia que va morir la meva àvia vaig escriure que el seu jardí era un jardí parlat. L’havia estat fent amb la paciència infinita dels novel·listes que s’enfronten a grans reptes, al llarg de cinquanta anys. Cada planta, cada arbre, cada flor, cada enfiladissa tenia una veu pròpia i una explicació; i juntes conformaven un món carregat de sentit”.

 

Tothom ha de morir | Xavier Theros

Barcelona: La Campana, 2023

SinopsiEl 1848, en plena guerra dels matiners, una misteriosa partida guerrillera està deixant un reguitzell de crims al Ripollès. Acabat de sortir de la presó, en Llampades amb un grup d’homes de les Rondes Volants -contrabandistes, lladres i expresidiaris com ell-, serà l’encarregat d’empaitar aquests assassins violents per terres del Bisaura, on s’ha fet fort el general Cabrera. Mentre, a Barcelona, un doble crim a un prostíbul remourà el passat del protagonista.

Un àngel cruel | Edgar Cotes Argelich

Barcelona: Spècula, 2023

SinopsiDesprés de la pandèmia, una família amb dos fills adolescents deixa Barcelona per cercar la calma d’un petit poble de les Terres de Lleida. Allà hauran d’aprendre a conviure en una comunitat oberta i acollidora, però desconeixen que el mas que han comprat amaga secrets indescriptibles i perillosos. Les inseguretats dels dos joves, els conflictes familiars i l’acceptació d’un mateix seran el combustible que utilitzarà l’àngel cruel per provar de destruir-los en un joc de manipulacions.|

 

Maldita roma: la conquista del poder de Julio César | Santiago Posteguillo

Barcelona: Ediciones B, 2023

SinopsiMare Internum, any 75 a. C. Un vaixell mercant navega rumb a la illa de Rodas. A bord, Juli Cèsar acompanyat només pel seu fidel Labiè. Obligat pels seus enemics a exiliar-se de Roma, es dirigeix a la trobada amb el mestre Apoloni per aprendre oratòria i d’aquesta manera, en tornar, iniciar una ferotge pugna per ingressar al Senat i enfrontar-s’hi al temut Ciceró.

 

Años turbulentos | Anne Jacobs escrit com a Marei Lamballe

Barcelona: Plaza y Janés, 2023

Sinopsi: Wiesbaden, 1951. Al Cafe de l’Àngel li ha sortit competència. Al costat del tradicional establiment de la família Koch n’ha obert un altre de més modern: el Cafe del Rey. Mentre Hilde Koch intenta en va convèncer els seus pares perquè modernitzin el local, el seu gran amor, pel qual tant ha lluitat, sembla a punt d’esquerdar-se. Al seu germà August tampoc no li van millor les coses. Quan torna a Alemanya, després d’haver estat presoner de guerra dels russos, comença a sentir-se atret precisament per una misteriosa jove russa, l’arribada de la qual amenaça de dividir la família…

 

Els fills de l’Elisabeth | Hélène Legrais

Barcelona: Comanegra, 2023

SinopsiLa Maternitat d’Elna va ser una trinxera de pau i d’humanitat durant els anys més crítics del segle XX. Des de llavors, Elna és un símbol de dignitat i un far de memòria democràtica. Entre el 1939 i el 1944, una jove infermera suïssa va comandar, contra el corrent feixista i superant un munt d’obstacles, un projecte que va salvar centenars de vides. Elisabeth Eidenbenz va creure en les vides de tantes dones que hi van anar a parir fugint de la persecució franquista i nazi, i en les de tots els seus fills.

Vinyes de sang | Àngels Dalmau

Barcelona: La Campana, 2023

SinopsiEn plena Diada de Sant Fèlix, els Castellers de Vilafranca intenten construir un dels castells més grans que s’han vist mai, el tres de deu amb folre i manilles, amb l’objectiu de fer la millor actuació a la Festa Major de la ciutat. Un cop descarregat, la plaça esclata d’eufòria i emoció, però de sobte es fa el silenci: quan s’obre la pinya, un dels castellers apareix ferit de mort.

 

La riuada  | Michael McDowell

Barcelona: Blackie Books, 2024

SinopsiLes aigues del riu Blackwater inunden un petit poble del sud d’Alabama. Els Caskey, un clan de rics terratinents, intenten fer front als danys causats. La família treballa per refer-se, però no compta amb l’aparició de la misteriosa Elinor. Ella només té un objectiu: apropar-se als Caskey costi el que costi.

 

El dic | Michael McDowell

Barcelona: Blackie Books, 2024

Sinopsi: Mentre Perdut és recupera de la inundació, s’inicia la construcció d’un dic que impedisca una nova catàstrofe. Però amb les obres començaran les correntades sobtades i les desaparicions. Mentrestant, al clan Caskey, la matriarca veu com els seus interessos xoquin amb els de la seva misteriosa jove. Les tensions entre totes dues amenacen de destruir el poble enter. Venen grans canvis i les conseqüències seran devastadors.

La casa | Michael McDowell

Barcelona: Blackie Books, 2024

SinopsiPerdido, 1928. El clan Caskey s’ensorra a causa de la cruenta guerra personal entre la Mary-Love i l’Elinor. Als foscos racons del casalot on viuen l’Elinor i l’Oscar, s’hi amaguen crisis conjugals i existencials que tindran repercussions inimaginables. Mentrestant els pitjors records, aquells que es mantenen oblidats, aguaiten per teixir les seves mortíferes xarxes i emergir.

 

La guerra | Michael McDowell

Barcelona: Blackie Books, 2024

SinopsiComença una nova era per als Caskey: la persistència i el treball dur de l’Elinor a Perdido semblen donar els seus fruits. El seu control arrela a les llars d’un poble que abans desconfiava de les seves intencions. Els seus enemics decreixen en nombre i perden força. El conflicte armat a Europa porta sang nova a Perdido. A les terres dels Caskey, els homes van i venen com titelles. No saben que les seves vides pengen d’un fil.

 

La fortuna | Michael McDowell

Barcelona: Blackie Books, 2024

SinopsiCom un organisme viu, El clan Caskey creix i es transforma. Mentre uns s’hauran d’enfrontar a la mort, d’altres seran beneïts amb la vida. Alguns acostaments inesperats faran canviar les relacions, i l’odi, finalment quedarà enterrat. La Míriam dirigeix ara la serradora familiar i treu bon rèdit de les seves gestions. Tot Perdido celebrarà un sorprenent i miraculós descobriment. Però servirà d’alguna cosa la sobtada fortuna quan la natura comenci a reclamar el que és seu?

 

Pluja | Michael McDowell

Barcelona: Blackie Books, 2024

SinopsiLes aigües fosques i glaçades del riu Blackwater inunden Perdido, un petit poble al sud d’Alabama. Allà, els Caskey, un clan de rics terratinents, intenten fer front als danys causats per la riuada. Liderats per la Mary-Love, l’omnipotent matriarca, i l’Òscar, el seu fill obedient, els Caskey treballen per refer-se i protegir la seva fortuna. Però no compten amb l’aparició de la misteriosa Elinor Dammert. Una jove bonica però molt parca en paraules que només sembla tenir un objectiu: apropar-se als Caskey costi el que costi.

 

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments