Inici Actualitat Novetats de Sant Jordi 2024 de la Biblioteca de Taradell

Novetats de Sant Jordi 2024 de la Biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

Avui us presentem novetats literàries que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font amb motiu de Sant Jordi 2024. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

Novel·la

La chica del verano: los finales felices son para los valientes | La vecina Rubia

Barcelona: Editorial Planeta, 2023

SinopsiLa vida és plena d’etapes, algunes de precioses i inoblidables, d’altres de més difícils i complicades, l’important és saber quan s’han de tancar cadascuna. La maduresa no ens va avisar. Va aparèixer de sobte amb la malaltia de Lucía, que vam superar com sempre ho havíem fet, estant unides. Aparentment, Laux, Sara, Lucía i jo érem les mateixes quatre amigues inseparables, però les circumstàncies de la vida no ens ho estaven posant fàcil.

 

El miratge | Camilla Läckberg i Henrik Fexeus

Barcelona: Columna edicions, 2024

SinopsiS’acosta el Nadal a Estocolm i la ciutat s’omple de llums. Però alguna cosa sinistra està passant: mentre el ministre de Justícia rep una amenaça macabra, una pila d’ossos d’aspecte misteriós apareix en una de les vies del metro en desús. I tot apunta que són d’un important home de negocis de la ciutat. La investigadora Mina Dabiri i els seus companys del departament d’homicidis es veuen una altra vegada davant d’un cas difícil. Quan comencen a quedar-se sense pistes i diversos indicis sobre el misteriós ritu funerari apunten directament a la família de la Mina, la policia decideix recórrer una altra vegada al mentalista Vincent Walder. Ell, alhora, es troba immers en la lluita incansable per descobrir qui s’amaga darrere de l’enviament d’una sèrie d’enigmes i endevinalles que l’enfronten amb els seus propis dimonis. El temps corre i juga en contra d’en Vincent i la Mina, que s’hauran de posar al límit per desxifrar la ment de l’enemic més pervers amb qui s’han trobat mai.

El final de la història | A. J. Finn

Barcelona: Rosa dels Vents, 2024

Sinopsi«D’aquí tres mesos seré mort. Vingui a explicar la meva història».  Aquesta és l’esgarrifosa invitació d’en Sebastian Trapp, reconegut novel·lista de misteri, a la Nicky Hunter, la professora i crítica experta en la seva obra amb qui manté una relació epistolar. Des de la mansió de l’autor a San Francisco, la Nicky comença a desembullar la història de la vida d’en Trapp sota les atentes mirades de la seva enigmàtica esposa, la Diana, del seu nebot Freddy i de la Madeleine, la seva filla sobreprotectora. Molt aviat, la Nicky es veurà atrapada en un irresistible cas real de febre del detectiu.

Història d’un piano | Ramon Gener

Barcelona: Columna, 2024

SinopsiEl protagonista de la novel·la troba el piano de so vellutat que sempre havia volgut en una petita botiga del barri de Gràcia. En Janusz Borowski, un home misteriós nascut en un bosc a l’est de Polònia, l’adverteix que es tracta d’un piano molt especial que ha de cuidar. El piano de cua, amb el número de sèrie 31887, és un Grotrian-Steinweg construït a Brunsvic (Alemanya) l’any 1915. La descoberta d’un secret ocult al seu interior el portarà a iniciar un llarg viatge en un relat que recorre la història d’Europa del segle XX.

La ciutat i les seves muralles incertes | Haruki Murakami

Barcelona: Editorial Empúries, 2024

SinopsiUn noi i una noia, instituts diferents, es veuen quan poden. En les seves trobades, li parla d’un altre món, d’una ciutat emmurallada en la qual ella és més real que en aquest. A poc a poc, la noia comença a explicar-li els problemes emocionals que té, atacs ocasionals de pànic i depressió, que la porten a deixar l’escola i tancar-se a casa. I un dia, amb una carta de comiat, ella desapareix. El protagonista, desesperat per veure-la, aconsegueix arribar a la ciutat fantàstica per trobar-la. La ciutat de les muralles existeix, però un cop a la ciutat, ella no el recorda.

Un animal salvatge | Joël Dicker

Barcelona: La Campana, 2024

SinopsiEl 2 de juliol de 2022 dos delinqüents es disposen a dur a terme un atracament en una important joieria de Ginebra. Un incident que difereix molt de ser un simple robatori. Vint dies abans, en una urbanització de luxe a la vora del llac Leman, la Sophie Braun es prepara per celebrar el seu quarantè aniversari. La vida li somriu: viu amb la seva família en una mansió envoltada de boscos. Però el seu món idíl·lic està a punt de trontollar. El seu marit està embolicat en una trama de petits secrets. El seu veí, un policia de reputació impecable, s’ha obsessionat amb ella i l’espia fins i tot en els moments més íntims. I un home misteriós li fa un regal que posa en perill la seva vida. Caldran diversos viatges al passat, lluny de Ginebra, per trobar l’origen d’aquesta intriga diabòlica de la qual ningú sortirà indemne.

Solito: una història real | Javier Zamora

Barcelona: Edicions del Periscopi, 2024

SinopsiQuan en Javier tenia nou anys li van dir que podia començar el «viatge». Dies després va deixar la petita vila d’El Salvador on vivia i es va dirigir, sota la tutela d’un coiot, cap a Guatemala. Després vindrien Mèxic i, finalment, la frontera dels Estats Units, on l’esperava la seva mare, que feia anys que no veia, i el seu pare, de qui no se’n recordava. Però el que havia de durar dues setmanes es va acabar convertint en un periple de dos mesos que el va portar a travessar deserts, enganys i situacions límit inesperades.

 

Aprendre a esquivar les bales | Xavi Coral Trullàs

Barcelona: La Campana, 2024

SinopsiAmb l’inici de la Guerra Civil, Josep Trullàs decideix allistar-se voluntari a defensar la República, deixant a Terrassa la família i un futur prometedor. La seva es la historia de la derrota de l’exercit republicà, que viurà en primera persona a cada batalla, a cada front. Des de l’Aragó, passant per la batalla de l’Ebre, fins a les platges de Sant Cebrià, i una dura i llarga postguerra que es convertirà en un infern encara mes cruel que la propia guerra.

Baumgartner | Paul Auster

Barcelona: Edicions 62, 2024

SinopsiLa vida d’en Baumgartner ha estat marcada per l’amor profund i permanent per la seva dona, l’Anna, que va morir en un accident de natació fa nou anys. Amb setanta-un anys, en Baumgartner continua atrapat pels records i pels petits entrebancs quotidians, i lluita per acostumar-se a la seva absència. La visita d’una jove, estudiosa de l’obra de la seva dona, trasbalsa el seu dia a dia.

El cercle de dones de la senyora Tan | Lisa See

Barcelona: Univers, 2024

SinopsiSegons Confuci, «una dona educada és una dona sense valor», però Tan Yunxian —nascuda en una gran família, però tot i així perseguida des de ben petita per la mort, la separació i la solitud— és educada pels seus avis d’una manera molt diferent. En el valor de l’educació. L’àvia, una de les poques metgesses de la Xina, ben aviat li ensenya els pilars de la medicina tradicional. En l’aprenentatge d’aquest art, coneix Meiling, una jove aprenent de llevadora, que aviat es convertirà en la seva millor amiga. Totes dues noies aprendran plegades de les malalties i trastorns que pateixen moltes dones durant l’embaràs i el part. D’aquest temps en comú, neix una bonica amistat, destinada a créixer amb els bons i els mals moments, i és que, com diuen les dues amigues, sovint, de l’adversitat, en pot florir la bellesa. Això no obstant, Yunxian és a punt de perdre la vida que coneix, plena d’amistat i sororitat, amb l’arribada d’un matrimoni que la reclourà a la pràctica d’unes tradicions ancestrals que, fins aleshores, li havien estat alienes.

La passadora | Laia Perearnau

Barcelona: Columna, 2024

SinopsiAcabada la Guerra Civil, a Bescaran, un poblet de l’Alt Urgell, els del bàndol guanyador dominen el poble i la família de la Sol les està passant magres perquè el seu pare ha hagut de fugir i refugiar-se a França. Un dia, en un camí d’alta muntanya, topa amb un perillós contrabandista i és testimoni de com viola i assassina una jueva que fugia de la guerra d’Europa. Després d’això, és ella qui ha de fugir i amagar-se entre un grup de contrabandistes a Andorra.

L’últim a morir: una novel·la del Club del Crim dels Dijous | Ricard Osman

Barcelona: Columna, 2023

SinopsiJa és Nadal a Coopers Chase i tots esperen gaudir d’uns dies de descans en bona companyia, però si ets membre del Club del Crim dels Dijous mai no et pots acabar de relaxar. Quan reben la notícia que un bon amic ha estat assassinat mentre custodiava un paquet ben perillós, el quartet de detectius aficionats es llança a resoldre el misteri.

La hermandad de las malas hijas | Vanessa Montfort

Barcelona: Plaza & Janés, 2023

SinopsiMónica entrena gossos per a la Policia Nacional, encara que sempre ha volgut ser detectiu, i ha de bregar amb una mare que crida permanentment la seva atenció. Arran de l’estranya mort del passejador de gossos del barri, s’encarregarà d’investigar què va passar recuperant el contacte amb el grup d’amigues de la infància, ja que sospita que les mares amaguen alguna cosa. Es feien anomenar «les males filles» perquè no aconsegueixen sentir-se prou bones.

Les illes interiors | Maria Carme Roca

Barcelona: Columna, 2024

SinopsiA finals del segle XIX i principis del XX, Clotilde Cerdà, la Clotildina, quarta filla de Clotilde Bosch i Ildefons Cerdà, va destacar com a arpista excepcional, una nena prodigi. Va recórrer el món sencer acompanyada de la seva mare i mentora. Amb els anys, va esdevenir una gran pedagoga, defensora de les llibertats, feminista, maçona, a voltes contradictòria, però sempre veraç i humana.

Una pregunta para Elena | Marga Durá

Barcelona: Destino, 2023

SinopsiMaig del 1952. Berta, una òrfena de vint-i-un anys procedent d’un poble aragonès, viatja a Barcelona juntament amb la seva mare adoptiva, Eleonora, i la seva germana Ramona per assistir al XXV Congrés Eucarístic, la gran celebració de la fe catòlica que pretén insuflar esperança a una Espanya trencada per la misèria de la postguerra. Però el principal interès de la jove és un altre, ja que és una fervent seguidora del consultori radiofònic conduït per la doctora Elena Francis, un espai que encisa les dones de tot el país on les oients i les seves històries són les protagonistes. En el moment en què trepitja l’estudi de ràdio, la vida de la Berta fa un tomb, i s’atrevirà a somiar formar part d’aquest món, que l’acosta a la llibertat tan anhelada.

Jo he robat el manuscrit Voynich | Josep Torrent, Salvador Casas

Figueres: Brau Edicions, 2023

SinopsiEl manuscrit Voynich ha desaparegut i la metgessa Mylene Pemberton afirma ser la responsable d’aquest fet. Ella i el seu advocat hauran d’escapar dels diversos agents que volen recuperar el còdex, en una fugida plena d’acció, enigmes i un final inesperat.

 

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments