Inici Actualitat Novetats literàries del mes d’abril de 2024 a la Biblioteca de Taradell

Novetats literàries del mes d’abril de 2024 a la Biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

Avui us presentem novetats literàries que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font durant aquest mes de març de 2024. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

Novel·la

Encara són dins | Lisa Jewell

Barcelona: Fanbooks, 2024

SinopsiA Londres, a la vora del Tàmesi, apareix una bossa plena d’ossos que pertanyen a una dona que va morir anys enrere assassinada d’un cop al cap. A la bossa també hi ha les llavors d’un arbre poc comú que condueixen l’inspector de policia Samuel Owusu, a qui se li assigna el cas, fins a una mansió a Chelsea. Allà, trenta anys abans, s’hi van trobar tres cadàvers a la cuina i un nadó en perfecte estat al pis de dalt.  Reconstruir el passat és l’única manera de fer encaixar les peces d’aquest trencaclosques de secrets familiars que van quedar enterrats fa molt de temps.

Els murs invisibles | Ramon Mas

Barcelona: L’Altra Editorial, 2024

SinopsiLa Nit del divendres 12 de març de 2004, assegut en un bar de Vallcarca amb els seus companys de la Facultat de Filosofia, el narrador d’aquesta història rep un missatge que ningú voldria rebre mai. Aquí comença una carrera contra l’inevitable. De tall plenament autobiogràfic, el llibre que teniu a les mans és alhora la crònica d’una mort anunciada, un relat de formació sobre el pas a l’edat adulta i un cant a l’amistat. També és un homenatge a tot un món que creix als marges, i a les relacions forjades fora de les convencions imperants en una societat tan conservadora com la vigatana. Precisa i delicada, d’emoció continguda i alhora punyent, Els Murs invisibles és, finalment, la narració d’un episodi que marcarà de manera irreversible la vida del protagonista.

Ofert a les mans, el paradís crema | Pol Guasch

Barcelona: Editorial Anagrama, 2024

SinopsiHistòria de dos amics: la infantesa en contextos oposats, el descobriment del desig, els seus amors amb en Fèlix i en René. Junts viuen l’emancipació i l’efervescència festiva de la vintena, però també les servituds de la família i d’una època marcada per l’extinció. En un món abocat al col·lapse, allà on la vida es fa impossible de viure, la Rita i en Líton converteixen l’amistat en una confabulació per pensar un univers habitable.

 

La casa de la nit | Jo Nesbo

Barcelona: Proa, 2024

Sinopsi: Arran de la mort dels seus pares, en Richard Elauved, de catorze anys, ha anat a viure amb la seva tieta i el seu oncle al poble remot de Ballantyne. Richard es guanya ràpidament la reputació d’inadaptat, i quan un company de classe anomenat Tom desapareix, tothom sospita que ell n’és el responsable. Ningú se’l creu quan diu que la cabina telefònica a la vora del bosc va xuclar en Tom pel receptor com si fossin en una pel·lícula de terror. Ningú excepte la Karen, una companya que anima en Richard a buscar pistes que la policia refusa investigar. Rastrejar el número de telèfon al qual va trucar en Tom des de la cabina el porta a una casa abandonada al bosc de Mirall. Allà veu una cara terrorífica a la finestra. I llavors les veus comencen a xiuxiuejar-li a l’orella…

Riu de safirs | Marc Pstor

Barcelona: Edicions 62, 2024

Sinopsi1998: En un poblet de l’illa de Madagascar enmig del desert han localitzat un jaciment de safirs. La descoberta ha atret gent d’arreu en una moderna febre d’or i en poc temps Ilakaka s’ha transformat en una ciutat gran i en permanent ebullició. El tinent de la gendarmeria Tahiri és destinat al destacament d’Ilakaka per garantir-ne la seguretat. Però l’arribada d’una dona misteriosa, l’Esmeralda, una estrangera sense passat ni lligams, que és capaç de preveure les morts, trastoca la naturalesa violenta i caòtica d’Ilakaka.

Todo vuelve | Juan Gómez-Jurado

Barcelona: Edicions B, 2023

SinopsiTot el que necessita Aura Reyes és continuar amb vida deu minuts més. No és una tasca fàcil. Les altres són quatre, són més fortes i ella —una figura acorralada al pati de la presó— mai no ha sabut defensar-se gaire bé. O potser sí. Perquè Aura ha de recuperar les filles. També les amigues. I per això ha traçat un pla que arrenca d’aquí a deu minuts. Així que no. No té cap intenció de morir avui. Deixar-se atrapar no és cap opció.

 

La germandat de l’àngel caigut | Jaume Clotet

Barcelona: Edicions Destino, 2024

SinopsiAcre, Terra Santa, any 1291. Un grup de cavallers templers fugen de l’agonitzant Regne de Jerusalem. S’emporten el secret més ben guardat de la cristiandat. És vital que no caigui en mans dels infidels i que sigui custodiat en el lloc més segur del món. Més de set segles després, l’enigma corre perill de ser desvelat i cal actuar sense dilació. Un monjo de Montserrat serà protagonista involuntari d’una aventura extraordinària que li canviarà la vida per sempre i que amenaça la basílica més sagrada dels catalans.

La armadura de la luz | Ken Follett

Barcelona: Plaza Janés, 2023

Sinopsi: 1792. Un govern despòtic està decidit a convertir Anglaterra en un poderós imperi comercial. I, des de l’altra banda del mar, sonen tambors de guerra mentre Napoleó Bonaparte comença el seu ascens al poder.

 

L’últim telecadira | John Irving

Barcelona: Edicions 62, 2023

Sinopsi: Aspen, 1941: Rachel Brewster és esquiadora i competeix als campionats nacionals. Coneguda com la Petita Ray no aconsegueix pujar al pòdium, però en tornar a Nou Hampshire descobreix que està embarassada. El seu fill, l’Adam, no sap qui és el seu pare. Mentre la Rachel passa temporades fora de casa fent de monitora d’esquí, ell creix a prop dels avis, en una família que desafia les convencions i evita les preguntes sobre el passat. Quan ja amb vuitanta anys, finalment l’Adam decideix viatjar fins a l’Hotel Jerome, on va ser concebut, topa amb uns fantasmes inesperats. I no són els primers ni els últims que se li acosten. El periple de l’Adam en cerca de respostes es transforma aleshores en un fresc dels Estats Units des dels anys quaranta del segle XX fins a l’actualitat.

Els habitants del pis 200 | Elvira Augusta Lewi

Barcelona: Editorial Males Herbes, 2023

Sinopsi: Els habitants del pis 200 son l’home estrafet, l’home buit i l’home feliç, tres individus que han trobat, al capdamunt d’un gratacels, la pau que el món de baix els havia negat. Entre ells tot és harmonia i tranquil·litat, fins que arriba la Wanda, a qui consideren, com a membre del sexe femení, la llavor de la discòrdia.

 

Casada i callada  | Emma Zafón

Barcelona: Editorial Empúries, 2023

SinopsiCom les altres noies del poble, la narradora d’aquesta història té una fita meravellosa, ineludible: casar-se i tenir fills. Com un regal del cel, apareix Ximo, tan guapo i amb eixa planta de torero, i la treu a ballar una nit de les festes d’agost. Ella se sent la dona més afortunada de la Terra perquè no és només que Ximo siga templat, és que a més ve d’una família d’amos de fàbrica. Es casen amb la idea de tenir un niu d’amor com el de tantes pel·lícules, sense preveure que, de vegades, els nius d’amor es transformen en gàbies de solitud.

 

Una vegada va ser estiu la nit sencera | Elisabet Riera

Barcelona: Males Herbes, 2023

Sinopsi: Amb un informe mèdic tremolant-li a les mans, una dona decideix emprendre sola un viatge a peu, d’un extrem a l’altre de les Alberes, a l’hivern. Seguint el rastre fugitiu de la trobairitz medieval Alba de Peralada, i acompanyada per les notes romàntiques del Winterreise de Schubert, deixa enrere tot el que ha estat fins aleshores per encarar les preguntes que no es responen amb paraules.

La noia perfecta | Nathalie Azoulai

Barcelona: Editorial Empúries, 2023

SinopsiUn matí, avisen la Rachel Deville que la seva millor amiga des de fa més de trenta anys, Adèle Prinker, una matemàtica brillant, s’ha suïcidat. Però la Rachel, que és una coneguda novel·lista, més enllà de l’impacte emocional també se sent inesperadament alleujada.

 

Llibre de sang | Kim de l’Horizon

Barcelona: Club Editor, 2023

Sinopsi: Quan la seva àvia comença a patir demència, la veu no-binària que narra aquesta novel·la s’adona que pràcticament no recorda res de la seva infantesa. Es posa a investigar la història familiar amb la voluntat d’esbrinar què s’amaga rere el silenci de la mare i l’àvia.

 

La dona gelada | Annie Ernaux

Barcelona: Angle Editorial, 2023

SinopsiAnnie Ernaux s’acosta a la trentena, es professora, està casada amb un executiu i es mare de dos nens. Viu en una casa confortable. I malgrat tot, se sent una dona gelada. Com milers d’altres dones ella ha sentit que la seva curiositat, la seva felicitat, el seu impuls vital s’anaven anquilosant en l’intent de compaginar la feina amb les compres, els sopars, l’atenció als fills… Tot allo que s’entenia com la condició normal per a una dona.

 

La bibliotecària del front | Berta Jardí

Barcelona: Univers, 2023

SinopsiEl llibre està basat en unes converses de l’autora amb l’escriptora, traductora i bibliotecària catalana Aurora Díaz-Plaja i Contestí.

Primavera del 1938. Una jove auxiliar de la biblioteca popular de Canet de Mar viatja per primera vegada al front en el bibliobús, una biblioteca ambulant creada per portar llibres als combatents de l’Exèrcit de l’Est de la República i als ferits que es recuperaven en els hospitals de rereguarda. El bibliobús va recórrer Catalunya de punta a punta.

Fill d’un malparit | Sorj Chalandon

Barcelona: Edicions de 1984, 2023

SinopsiDes de petit, una pregunta ha torturat el narrador: ¿Què vas fer durant l’ocupació? Però mai s’ha atrevit a demanar-ho al pare. Perquè és imprevisible, aquest pare. Violent, capriciós. Alguns fins i tot diuen que és boig. El maig del 1987, quan s’obre a Lió el judici contra el criminal nazi Klaus Barbie, el fill treballa com a periodista per a un important diari francès. I aquest mateix dia s’assabenta que l’expedient judicial del seu pare es troba oblidat en els arxius departamentals del Nord. Així doncs, no és un judici, el que acaba de començar, sinó dos.

Veritat o repte | Camilla Läckberg

Barcelona: Amsterdam, 2023

SinopsiLa Liv, la Martina, en Max i l’Anton han estat millors amics durant molts anys. Tots quatre estan delerosos de celebrar aquest Cap d’Any junts, bevent, flirtejant i jugant a jocs. Però cadascun d’ells amaga un terrible secret, i quan el joc de veritat o repte pren un gir fosc, una veritat impactant no triga a sortir a la llum.

Intrigues a la carta | Gisela Alcón (i 18 més)

Tarragona: Arola Editors, 2023

Sinopsi: Intrigues a la carta és el vuitè llibre del col.lectiu literari Reusenques de Lletres i el colofó a la celebració del nostre desè aniversari. Per què ara uns relats d’intrigues? Doncs perquè ens ha vingut de gust, com tot el que acordem de tirar endavant, i perquè, de temes i propostes, n’hi ha per triar i remenar, que no s’acabaran pas. En aquestes narracions, partim d’una situació poc clara, ambigua, i la desenvolupem on el fet ho permet; en alguns casos la resolució és completa i, en d’altres, queden alguns interrogants. Com a la vida mateixa. Ah! I fixeu-vos que Reus sempre hi treu el nas, molt o poc -hem comprovat que la ciutat és un bon escenari per a les intrigues. A més, com que una de les condicions complementàries en aquesta ocasió era fer referència a algun aliment, àpat o beguda, hem volgut jugar amb el títol.

Xacona: una novel·la epistolar | Jordi Masó

Barcelona: Editorial Males Herbes, 2023

SinopsiPoc després d’enterrar el marit, una viuda troba entre les coses del difunt una carta d’amor sense data ni remitent, signada per una tal Clara R. Qui és aquesta Clara? Una amant? Una amiga d’infància? Una companya de feina? Una relació anterior al matrimoni? Quins secrets amagava el seu estimat Gustau?

Bridge | Lauren Beukes

Barcelona: Mai Més, 2023

Sinopsi: Les eleccions sempre han paralitzat la Bridget Kittinger, un problema estretament relacionat amb el fet d’haver crescut sota l’ombra de la seva mare, la Jo, una neurocientífica obsessionada per un objecte mític, el cuc dels somnis, que creia que permetia viatjar a altres mons. Ara que la seva mare ha mort, la Brige troba el cuc enterrat a les profunditats del congelador… Podria la Bridge trobar el seu lloc en aquest món visitant les altres Bridge?

Com estimar la teva filla | Hila Blum

Barcelona: Edicions 62, 2023

SinopsiA cinc mil quilòmetres del seu país, sola, una dona observa una finestra il·luminada. Dins d’aquella casa, hi ha dues nenes jugant: les seves netes. La Yoela no les coneix. Fa anys que la seva filla Leah va marxar de casa per construir la seva pròpia vida i gairebé no en té notícies. Tanmateix, hi va haver un temps en què estaven molt unides: què va fallar, per què?

 

Argila i calç | Elvira Cambrils

Alzira: Edicions Bromera, 2023

SinopsiAmina Houdan, amb els somnis plens de desig i esperança, fuig de l’horror viscut a la seua terra natal, Djibouti, per buscar una vida millor a Europa. Però els camins de l’odissea d’Amina s’entrellacen amb els de Blanca Miralles, una escriptora en els últims passos per la vida.

 

Una història per a tu: l’extraordinari relat de la princsa Kaiulani de Hawaii | Imma Tubella

Barcelona: Columna, 2023

SinopsiLa princesa Kaiulani, la que hauria estat reina de Hawaii si els Estats Units no haguessin annexionat l’arxipèlag l’estiu del 1898 contra la voluntat dels hawaians, explica la seva història ara que ho ha perdut tot però ha guanyat la llibertat de ser ella mateixa. Kaiulani no va ser una princesa de conte, va ser una dona real amb desitjos, frustracions, ràbia, esperances i somnis que finalment va optar per no escollir el camí fàcil d’un exili daurat a Europa.

Carrer de l’Argenteria, 36 | Antoni Serra

Palma de Mallorca: Edicions Xandri, 2023

Sinopsi: Hi ha moltes maneres d’explicar una guerra.Tot depèn sempre del punt de vista, del que es vulgui explicar. Però poques novel·les expliquen tan bé què varen suposar els primers mesos de la Guerra Civil a Mallorca com Carrer de l’Argenteria, 36 d’Antoni Serra. Sobretot perquè aquesta obra va més enllà de la guerra, de les misèries que han de viure els seus protagonistes, dos vells xuetes del Call de Palma. Aquests descendents de jueus conversos seran l’exemple perfecte de com la por s’escampa per la ciutat, però en el seu cas la guerra és només la culminació de totes les vexacions que han patit en els darrers tres segles.

Antoni Serra aconseguí amb aquesta novel·la un dels seus cims literaris i ara la recuperam amb un pròleg de Pilar Arnau.

Trencar el cercle | Colleen Hoover

Barcelona: Columna, 2023

SinopsiLa Lily no sempre ho ha tingut fàcil. Per això la seva idíl·lica relació amb en Ryle Kincaid, un neurocirurgià brillant, li sembla fins i tot massa bonica per ser real. I potser no acaba d’anar desencaminada, ja que quan l’Atlas, el seu primer amor, reapareix inesperadament i en Ryle comença a mostrar la seva veritable cara, tot canvia i la relació ideal que la Lily ha construït amb ell es veu completament amenaçada.

Els secrets de Heap House | Edwuard Carey

Barcelona: Blackie Books, 2023

SinopsiEls Iremonger han viscut a la mansió de Heap House durant generacions. Tots els membres de la família perpetuen una tradició, la de viure lligats a un objecte de naixement que han de protegir amb la vida. Els objectes sembla que murmuren alguna cosa, però només en Clod, l’escoltador, és capaç de sentir-los. L’arribada de la Lucy Pennant, una nova minyona de la mansió, ho canviarà tot. Perquè a l’horitzó de Heap House s’endevina una gran tempesta. I tots els secrets de la família Iremonger estan a punt de saltar pels aires per sempre.

Després de l’amor | Subhash Jaireth

Gandia: Lletra Impresa, 2023

SinopsiUna inquietant novel·la de migració, d’amor i traïció, ambientada a l’Índia, Rússia, Itàlia i Austràlia.

 

 

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments