Inici Actualitat Novetats literàries de la Biblioteca de Taradell del novembre de 2023

Novetats literàries de la Biblioteca de Taradell del novembre de 2023

0
COMPARTIR

Avui us presentem novetats literàries que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font durant aquest mes de novembre de 2023. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

Novel·la

Morir sabent poques coses | Joan Enric Barceló

Barcelona: Edicions del Periscopi, 2023

SinopsiEls personatges d’aquests relats mostren el ventall d’emocions a les quals és capaç d’abocar-se l’ésser humà quan se sent contrariat i es col·loca, a vegades, en aquella fina línia que separa l’enteresa del ridícul. a Morir sabent poques coses hi ha dols que comencen arran de morts prematures, desenganys amorosos, revoltes individuals, reptes, desconcert i alguna porta oberta a l’esperança.

Ferides | Sílvia Cantos

Barcelona: Columna, 2023

SinopsiUn nen plora llastimosament aferrat al cos de la seva mare, sense saber que acaba de quedar orfe. La Martina balla i riu amb les amigues amb la insolència dels vint anys i el cap lliure de preocupacions. Dos amants arriben puntuals a la seva cita clandestina. La Paula, immersa en un ritme frenètic, espera delerosa el moment de poder aturar-se i degustar un caputxino.  Tots arrosseguen ferides, unes de ben visibles a la pell i altres d’ocultes en el més profund de l’ànima.

Confitura de vidre | Joaquim Nadal i Farreras

Barcelona: Univers, 2023

SinopsiEls instants de bellesa sublim, les albades, les postes, els grumolls de núvols apilonats en torres inacabables, els cels de ponent rogencs amb filagarses de núvols d’un to rosat esvaït. El contacte amb l’aigua del mar en una capbussada, els peus en remull en una raconada d’un riu al Pirineu. Els flocs de la nevada sobtada, la pluja avara que esperem amb delit. Vet aquí un petit repertori.»

 

Ningú ens va dir que seria fàcil | Ester Invernon

Barcelona: La Campana, 2023

SinopsiLa Lisa, la Sara i l’Eva són amigues des de petites. La vida les ha portat per camins diferents, però hi ha una cosa que es manté intacta: la seva amistat. Saben que es tenen les unes a les altres. Amb els anys, han après a sobreposar-se als entrebancs i han aconseguit tenir unes vides prou estables i tranquil·les.

Estimada gris | Sílvia Soler

Barcelona: Univers, 2023

SinopsiSense feina, acabada de divorciar i amb la mort del seu pare encara recent, la Gris es troba, amb quaranta anys, amb una vida a la deriva i que cada cop sent menys seva. Des de fa temps una idea li ronda pel cap: marxar ben lluny dels carrers i de la gent de Puebla, Mèxic. Cap a la terra dels seus avantpassats, aquella Catalunya remota de què tant li havia parlat l’avi Antoni quan era petita. En un viatge invers al que havia fet el seu avi en arribar a Mèxic l’any 1939, com a exiliat d’un país en guerra, la Gris viatja a Catalunya, on descobrirà paisatges, olors i una família que no sabia que tenia i que amaga un secret en forma de xal de seda amb unes roses vermelles pintades i que els podria vincular al gran Salvador Dalí. I potser, també, hi podrà trobar la manera de tornar a ser feliç.

Solastàlgia | Ada Castells

Barcelona: L’Altra Editorial, 2023

SinopsiLa Sara és una Quixot empatxada de lectures apocalíptiques i, arran d’unes inundacions extremes a Barcelona, decideix fugir cap a l’Empordà. A l’expedició l’acompanyen un marit que exporta pollastres al Brasil, una filla adolescent que vol un gos i una tieta excèntrica que no hi toca gaire. L’objectiu és refundar l’Edat Mitjana amb tecnologia del segle XXI.

 

L’amant secreta | Sebastià Bennasar

Lleida: Pagès editors, 2023

SinopsiUna singular banda de lladres d’art s’ha d’enfrontar al repte més gran que ha tingut mai: robar un quadre i tornar-lo als seus legítims propietaris. La història de l’obra d’art no us la desvelarem, però sí que heu de saber que era una de les preferides de Nicolás Franco, germà de Francisco Franco i col·leccionista d’art pornogràfic.

No siguis pobre | Marta Rojals

Barcelona: Ara Llibres, 2023

SinopsiEn aquestes pàgines sentim alt i clar el clam tant d’una generació precaritzada i empobrida com la reivindicació de la gent gran, injustament relegada del protagonisme que es mereix; l’estima i protecció no només del patrimoni natural, del paisatge i el territori, sinó també dels animals, els nostres companys de viatge en aquest món que ens entestem a destruir, o el paper de les dones en la societat actual, persistentment cosificades i subordinades en les grans decisions que afecten el conjunt de la humanitat. Retalls de vida atemporals que palesen que Marta Rojals és una de les millors autores del nostre país.

La pau dels somnis feliços | Carme Riera

Barcelona: Edicions 62, 2022

SinopsiLa Nise es una sirena jove que despres d’anys de viure reclosa en una illa paradisíaca, regida únicament per l’autoritat femenina i no pel poder masculí, decideix fugir i veure món. L’aventura la porta a llocs mai no visitats per cap sirena i a descobrir els humans.

El batec del mar: l’epopeia del jove Roger de Flor | Jordi Molist

Barcelona: Columna, 2023

SinopsiBlanca, una bella dama del segle XIII, ho perd tot després de la derrota de la seva família a la guerra i, per conservar el seu fill amb vida, ha de patir els pitjors abusos dels vencedors. El nen, fugint de la misèria, s’embarca com a grumet en una galera, la nau més dura i perillosa de l’època. Al mar hi buscarà la llibertat de la seva mare, la seva família perduda, i venjança. Aquesta novel·la trepidant basada en fets reals recrea una de les aventures més sorprenents de la nostra història i ens trasllada als últims anys de les croades a Terra Santa i a la guerra pel domini del Mediterrani entre França i la Corona d’Aragó.

 

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments