Inici Actualitat Recomanacions de la Llibreria El Guixarot de Taradell per aquest Sant Jordi...

Recomanacions de la Llibreria El Guixarot de Taradell per aquest Sant Jordi 2022

0
COMPARTIR

Us fem arribar diverses recomanacions literàries per aquest Sant Jordi 2022. Hem demanat a la Llibreria El Guixarot de Taradell que ens faci arribar algunes propostes de llibres. I ens ha proposat aquest llistat de propostes al marge de les més habituals d’aquests dies.

Literatura infantil

Un talp a l’antic Egipte | Martí Gironell (il·lustracions de Coaner Codina)

Editorial: Estrella Polar, 2022

El comentari: UN TALP A L’ANTIC EGIPTE és la darrera de les dues aventures que ara mateix tenim d’en Felip. A la primera aventura: UN TALP AL MEU JARDÍ, en Felip apareix al jardí d’en Quim i en Pep i els demana ajuda per tal de trobar casa seva. S’ha despistat i s’ha perdut. Els dos nens, gràcies a unes ulleres que els farà encongir, ajuden a en Felip a trobar de nou casa seva i mentrestant descobreixen quines coses tan increïbles s’hi amaguen al subsòl. En aquesta segona aventura, en Felip reapareix al jardí dels dos nens i els convida a viatjar a l’antic Egipte. Per anar-hi ho fan mitjançant un rellotge màgic que els permet de viatjar en el temps i els mostra la vida durant el regnat de Ramsès II (segle XIII abans de Crist). Coneixerem deus egipcis, què hi ha i què son les piràmides, els jeroglífics, la vestimenta egípcia i un munt de coses més on l’enginy del seu creador, en Martí Gironell, i la seva il·lustradora, la Coaner Codina, fan d’aquests dos àlbums il·lustrats siguin entretinguts i molt educatius per a petits i grans.

La caseta sota terra | Catalania González (il·lustracions de Toni Galmés)

Editorial: B de Blok, 2020

El comentari: LA CASETA SOTA TERRA és una col·lecció de, ara per ara, sis volums i el primer de tots: collita d’amics, ja promet i convida a seguir-la. A la primera aventura ens trobem a una família de llebres: el pare, en Samuel, la mare, la Mirna i els tres bessons: en Jep , la Tina i la Lena formen la família Esbarzer.

Es traslladen a Rocabona on la vida hauria de ser millor, però tots comencen a sospitar que no ha estat una bona idea quan allà no hi para de nevar, la casa se’ls cau a trossos i a sobre els han pispat les pintures que hi havia a l’habitació dels nens.

I és que…les històries més increïbles són les que passen sota terra! I aquestes venen de la mà de la Catalina González i en Toni Galmés.

 

Literatura juvenil

Fairy Oak | Elizabetta Gnone

Editorial: Duomo, 2021

El comentariEn comemoració del 15è aniversari de FAIRY OAK s’han tornat a reeditar les aventures creades per  la Elisabetta Gnone. Totes elles amb una edició exquisita i sense perdre l’essència màgica i ricament il.lustrada típica dels contes de fades. El secret de les bessones és el primer llibre de la trilogia.

La Vainilla i la Pervinca són dues germanes bessones que viuen a Fairy Oak, un poble màgic i antic amagat en els plecs més recòndits d’un temps inmortal. El poble està habitat per criatures màgiques i éssers sense poders, força difícil de diferenciar-los entre si. Mags, bruixes i vilatans conviuen a les seves cases de pedra i ningú es fixa en les rareses dels altres ja que al cap i a la fi, tots s’assemblen una mica. Les fades, però son ben diferents, elles són molt molt petites i lluminoses i volen alguna cosa, però si voleu saber quina… haureu de llegir-lo!

El cant del cigne | Núria Pradas

Editorial: Bambu editorial, 2022

El comentari: EL CANT DEL CIGNE de l’autora Núria Pradas submergeix al lector juvenil a un entramat policíac que no el deixarà indiferent.

La Mia i la Greta són amigues de l’ànima però l’endemà al matí, després d’una nit de festa i una  baralla descomunal, la Greta apareix morta.

La Mia se sent molt culpable… no li hauria d’haver dit que tant de bo es morís… el que la Mia no sap és que ella també corre perill.

Un entramat policíac i trepidant on joves d’arreu es veuen enbolicats en una trama que precisament amagar les coses no els convindrà massa.

Ficció

Diguem-ne amor | Marta Vives

Editorial: Ara Llibres, 2022

El comentari: A DIGUEM-NE AMOR, de la periodista Marta Vives, l’autora ens desgrana la vida de dotze històries d’amor totalment reals, belles i imperfectes que exploren i mostren les diferents maneres en què es pot estimar.

Un amor que podria haver estat però que no va ser, dues persones que es troben en moments vitals diferents però que connecten, sintonitzen i sacsegen murs mentals que posen de manifest la cultura, les convencions o l’edat.

L’amor de la Lua, una gossa que té certa debilitat per un home bo però amb mala sort i que l’ajudarà, ella i la seva mestressa quan aquest més ho necessita. 

La trobada de dues persones que, entre parades de roses i llibres s’entenen sense parlar-se, tant sols amb la mirada…

I és que l’amor tant sols és l’argument i el punt de partida de l’autora per tal de posar de manifest que no hi ha dues relacions iguals. Què és l’amor? Es pot definir d’una sola manera? Quants tipus d’amor hi caben en una única paraula?

Quan la neu es fon | Laia Vilaseca

Editorial: Rosa dels Vents, 2022

El comentari: Laia Vilaseca amb la seva darrera obra QUAN LA NEU ES FON ens transporta al Parc nacional de Yosemite durant el febrer de 2016 on una noia universitària desapareix al mateix parc i sense deixar cap mena de rastre. Nick Carrington, el rànger que n’investiga el cas, decideix escriure un llibre sobre la desaparició amb l’objectiu de deixar constància de tot el que ha descobert ja que s’ha adonat que la seva vida córrer perill.  

Més tard l’any 2019, a les Vegas, la Sarah una jugadora de póquer professional descobreix la verdadera identitat del seu pare. L’home va morir recentment mentre investigava el cas de la desaparició d’una noia anomenada Jennie Johnson. La Sarah decideix estirar el fil de la desaparició de la noia per tal d’esbrinar-ne la veritat, però s’endinsa cada vegada més en un joc de preguntes i respostes que es complica cada vegada més. Un misteri que et captiva des de la primera pàgina i que fa que no deixis anar la història fins que arribes al final.

 

Llibre il·lustrat

Cecilia Málaga | Benjamin Lacombe

Editorial: Edelvives, 2021

El comentari: CECILIA MÁLAGA és la història d’una nena que apareix davant d’una carpa de circ. El seu propietàri l’acull i li ensenya la professió de funambulista. Cecilia és la millor de les funambulistes i el públic espera sempre amb delit la seva aparició a escena. En una de les seves actuacions, l’artista cau i perd la consciència i la visió.

Durant aquest procés, la protagonista viatja al passat i li ve el record, fins llavors oblidat, del com i el perquè va arribar davant de la carpa de circ aquella nit. Recorda qui és i d’on ve i paralelament a la recuperació de la visió va prenent consciència de qui ha estat fins aleshores i què és el que vol fer a partir de llavors. Un creixement emocional i espiritual que conduieix a la Cecilia a viure, realment, la seva pròpia vida. 

Com sempre, el seu creador i il·lustrador Benjamin Lacombe, juntament amb la rica edició de l’editorial Edelvives, fa d’aquesta obra una bella peça artística digna de ser admirada.

 

Assaig

L’art d’explicar l’art | Enric Nogueras Abelló

Editorial: Columna, 2021

El comentari: L’ART D’EXPLICAR L’ART és un assaig on l’Enric Nogueras apropa al lector a conèixer l’art, especialment l’art contemporani. Ens apropa a ell de manera pràctica, explicant el motiu per al qual un artista crea el que crea i el motiu pel qual ho fa o el que vol transmetre amb la seva obra. El fet de no entendre el que allà hi veiem, trobar-ho simple o fins i tot insignificant no devalua aquella peça sinó que, en tot cas, augmenta el poc coneixement que té l’espectador sobre el que té al davant. 

Nogueras ens convida a passejar per 30 obres d’art contemporani on ens explica el que hi podem veure, més enllà de la simple (o complexa, segons es miri) peça artística. Entendre que, per exemple, una aranya gegant de ferro forjat o una columna jònica trencada substituint la columna vertebral d’un retrat femení són molt més que escultures gegants o autorretrats, són la inmortalitat de vivències i experiències que els seus artistes i creadors volien mostrar al món.

A l’ombra d’Amazon | Alec MacGillis

Editorial: Periscopi, 2022

El comentari: A L’OMBRA D’AMAZON és un assaig periodístic sobre la història del nostre futur. L’autor ha estat deu anys  viatjant per als Estats Units investigant i recollint el testimoni  de persones que, degut a la influència d’Amazon, les seves vides personals i laborals s’han vist afectades greument. Alec MacGillis posa de manifest el pes tangible d’aquest gegant destructor del comerç tradicional als EUA. 

És un estudi sobre la societat fracturada i cada vegada més al límit. Recomanable per a aquells que vulguin saber com funciona l’economia global a l’època del “clic” i el que pot passar ben aviat a casa nostra si algú no restringeix l’expansió i el creixement dels monopolis

I si, cert és que no hem pas d’anar gaire lluny. La potència arriba a casa nostra cada vegada amb més força, empenyent al petit comerç a una mort cada vegada més ràpida que lenta, però això si: segura.

 

Gastronomia

Cuina sana | Gina Estapé

Editorial: Cossetania, 2021

El comentari: CUINA SANA, de la Gina Estapé ens recomana uns canvis d’habits alimentaris per tal d’estar més saludables per dins i per fora.

Proposa experimentar amb aliments nous que no hi estem acostumats per tal de sortir de la nostra zona de confort.

El llibre consta de 87 receptes fàcils de realitzar, sense gluten, làctics ni sucres refinats. 

Hi pots trobar esmorzars, dolços i salats, patés, sopes, entrants, plats principals, amanides i postres. Un assortit de concells i bon menjar que et serviran per al teu dia a dia o per una ocasió especial.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments