Inici Actualitat Taradell negreja amb un nou festival ‘Taradell Negre’ on es parla de...

Taradell negreja amb un nou festival ‘Taradell Negre’ on es parla de novel·la negra en català

0
COMPARTIR

Taradell va viure aquest cap de setmana la tercera edició del festival Taradell Negre de novel·la negra en català. El dia central va ser el dissabte amb tot una jornada de tertúlies i xerrades amb diversos autors de literatura negra. Els actes es van fer al Centre cultural Costa i Font.

Un dels actes més destacats va ser l’homenatge que es va fer a l’escriptor Andreu Martín, per la seva trajectòria prolífica en la novel·la negra en català. Damunt de l’escenari de la sala gran de Can Costa hi van passar diferents escriptors i escriptores per parlar de les darreres novetats editorials. Hi van ser presents Gemma Romeu (‘Benvingut al caos’), Marta Tena (‘Murs d’aigua’), Anna Maria Villalonga (‘Encara maten els cavalls’), Jordi de Manuel (‘Caront’), Inés MacPherson (‘Els fills del mar’), Maria Rosa Nogué (‘Codi 60 a la Pasífae’), Silvespre Vilpalana (‘Àngels de la mort’) i Maria Sardans (‘Lluna vella’).

A la tarda van intervenir Marc Font (‘La modista de Gràcia’), Anna Moner (‘La por de la bèstia’), Jordi Dausà (‘La nit del gall’), Biel Cussó (‘L’herència del dimoni’), Xavier Aliaga (‘Això no és un western’) i Jordi Corbera (‘Butsènit d’Urgell’). La taula rodona final va centrar-se en el narcotràfic amb la presència de la periodista Fàtima Llambrich (‘Brots de Narco-societat’), el mosso d’esquadra Xavier Álvarez (‘El confident‘), i l’exalcalde Damià del Clot (‘Necròpolis’).

El dia abans el divendres es va estrenar el festival amb el tradicional Slam de Relats Negres. A la biblioteca Antoni Pladevall i Font es va fer la final entre els alumnes de 2n d’ESO de l’Institut de Taradell. Una final que va guanyar Jana Miralpeix. Tot seguit, es va fer la primera tertúlia literària amb la participació d’Empar Martínez, Sònia Guillén, Maite Carranza i Júlia Prats.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments