Inici Actualitat Aquestes són les mesures que entren en vigor aquest dilluns dins el...

Aquestes són les mesures que entren en vigor aquest dilluns dins el tram 1 del pla de represa per la Covid-19

4
COMPARTIR

A partir d’aquest dilluns 23 de novembre entren en vigor noves i modificacions de les mesures restrictives arran de la Covid-19. A partir de la RESOLUCIÓ SLT/2983/2020, publicada aquest dissabte al Diarid Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), aquí us resumim algunes mesures:

  • Es mantenen les mesures de confinament perimetral dins del municipi des de les 06.00 hores de divendres fins a les 06.00hores de dilluns
  • Però es relaxen les condicions de l’exercici, en aquest període de cap de setmana, d’activitats físiques i esportives, que es podran fer en grup de fins a sis persones
  • També es manté la restricció de la mobilitat nocturna entre les 22.00 hores i les 06.00 hores, llevat d’aquells desplaçaments o activitats considerats de caràcter essencial.

Al mateix temps, es manté la limitació de les reunions i trobades familiars i socials, tant en l’àmbit públic com privat, en el nombre màxim de 6 persones, llevat que es tracti de convivents, i l’obligació als titulars dels centres de treball, públics i privats, de limitar al màxim la mobilitat laboral de persones treballadores, adoptant les mesures organitzatives i tècniques necessàries per fer-ho possible.

Les principals modificacions de les mesures que entren en vigor dilluns 23 de novembre són:

Comerç minorista

  • Els establiments comercials minoristes podran obrir amb independència de la seva superfície de venda, amb subjecció a un aforament del 30%.
  • Es manté la suspensió per als centres i recintes comercials, a excepció dels establiments que en formen part i que estan dedicats a serveis essencials i d’aquells que tenen accés directe i independent des de la via pública, amb un 30% de l’aforament.

 

Actes religiosos i cerimònies civils

  • Es manté l’aforament permès en el 30%, però s’aixeca la restricció de 100 assistents com a màxim.

 

Activitats culturals, esportives i d’espectacles públics

  • Els locals i els espais en què es desenvolupen activitats culturals d’arts escèniques i musicals, com ara teatres, cinemes i auditoris, amb programació artística estable, tant en recintes tancats com a l’aire lliure, i els espais especialment habilitats per a la realització d’espectacles públics, poden obrir limitant l’aforament al 50% de l’autoritzat i amb un nombre màxim de 500 persones per sessió o actuació, totes assegudes i sempre que es garanteixi una bona ventilació dels espais tancats mitjançant ventilació natural o altres sistemes de ventilació.
    • En el cas dels locals o establiments amb llicència o que hagin presentat la comunicació prèvia com a sales de concert, els són aplicables les limitacions assenyalades al paràgraf anterior, i no es permet que s’hi dugui a terme el servei de bar.
  • Pel que fa als establiments o locals amb llicència o que hagin presentat la comunicació prèvia com a restaurants musicals o com a cafès teatre i cafès concert, els és d’aplicació el que s’estableix en relació amb les activitats d’hostaleria i restauració.
  • Arxius, biblioteques, museus, sales d’exposicions, galeries d’art i centres de creació i arts visuals: romanen oberts i limiten l’aforament al 50% de l’autoritzat. En cap cas, en aquests espais es poden organitzar altres activitats culturals amb assistència de públic.

 

Instal·lacions i equipaments esportius

Poden obrir i utilitzar-se sempre que es compleixin les condicions següents:

  • Es garanteixi que no se supera el percentatge següent de l’aforament autoritzat:
    50% en les instal·lacions i els equipaments a l’aire lliure.
    30% en les instal·lacions i equipament en espais tancats, incloent-hi tant els usuaris de les instal·lacions esportives com el públic assistent.
  • S’estableixi un control d’accés.
  • Es garanteixi una bona ventilació dels espais tancats mitjançant ventilació natural o altres sistemes de ventilació.
  • Romanguin tancats els vestidors, excepte per a les persones usuàries del servei de piscina, si n’hi ha.
  • En els establiments i equipaments en espais tancats s’ha de concertar cita prèvia.
  • Es compleixin les indicacions dels plans sectorials aprovats pel Comitè de Direcció del Pla d’actuació del PROCICAT.
  • Queda prohibida la utilització d’equipaments esportius que no estiguin supervisats.
  • No es troben afectats per aquestes limitacions els centres de tecnificació i rendiment esportius, tant de titularitat pública com privada, així com les instal·lacions i equipaments esportius que hagin d’acollir entrenaments i competició professional, estatal i internacional.

 

Hostaleria i restauració

Els establiments d’hostaleria i restauració poden obrir amb subjecció a les condicions següents:

  • El consum s’ha de realitzar sempre a la taula.
  • En l’interior, l’aforament es limita al 30% de l’autoritzat i s’ha garantir una distància mínima degudament senyalitzada de dos metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. S’ha de garantir la ventilació de l’espai mitjançant ventilació natural o altres sistemes de ventilació.
  • A les terrasses s’ha de garantir una distància mínima degudament senyalitzada de dos metres entre comensals de taules o grups de taules diferents.
  • Es limita a quatre el nombre màxim de comensals per taula o agrupació de taules, llevat que pertanyin a la “bombolla de convivència”.
  • S’ha de garantir la distància d’un metre entre persones d’una mateixa taula, excepte per a persones que pertanyin a la “bombolla de convivència”.
  • No es pot dur a terme servei en taula més enllà de les 21:30 hores. A partir d’aquesta hora l’establiment només pot dur a terme activitat de restauració per servir a domicili o per a recollida dels clients a l’establiment.
  • S’han de complir sempre totes les indicacions del Pla sectorial de la restauració aprovat pel Comitè de Direcció del Pla d’actuació del PROCICAT.

 

Activitats extraescolars presencials

  • Es poden realitzar fins a un màxim de sis alumnes per aula.
  • En el cas de les activitats esportives escolars no competitives organitzades pels centres educatius, les seves seccions esportives, així com per les associacions esportives escolars o figures anàlogues, com les entitats esportives legalment previstes, es poden realitzar adoptant les mesures sanitàries establertes per a aquestes activitats.
  • Les activitats de l’àmbit del lleure educatiu es podran fer a l’aire lliure segons el pla sectorial aprovat pel Comitè de Direcció del Pla d’actuació del PROCICAT, i en el cas de les activitats que es facin en espais interiors es realitzaran en grups de sis persones.
COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

4 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Jordi Rodríguez
Jordi Rodríguez
5 desembre 2020 9:26

És una vergonya i així ho vull denunciar públicament. Els que treballem en l’àmbit de la sanitat estem fent un sobre esforç diàriament, fent més hores del compte i arriscant la nostra pròpia salut perquè la gent i el món de la restauració se salti les normatives. Ahir, com cada dia el vespre, després de 12 hores de treball (de 8 del matí a 8 del vespre) a dins l’hospital per manca de professionals per culpa del COVID-19, em disposo a donar un volt al poble que fa pocs mesos vaig triar venir a viure per començar una nova vida… Llegeix més »

Isabel
Isabel
26 novembre 2020 16:09

Es que no aprenem!
Hi ha bars del poble que tenen taules mes de 4 persones a fora i mes d’un 30% de dins ple i cambrers i cuiners i cuineres que van sense mascareta…
Can Costa, Lusco, el de l’Església, l’Esport…
Algú pot entendre que estem en una pandèmia i ens hi va la salut de tothom?
I l’Ajuntament, on està per solucionar-ho

Albert Molist i Mora
Albert Molist i Mora
27 novembre 2020 9:30
Reply to  Isabel

Dins al bar

merce
merce
1 desembre 2020 16:43
Reply to  Isabel

Tens raó i això acabarà malament. La gent sortint al carrer però no per fer el cafè, perquè la gent està fins al capdamunt de tanta prohibició. Ja en tenim prou. Per culpa de gent intolerant.