Inici Actualitat La Carnisseria Codina guanya el premi a la millor llonganissa de la...

La Carnisseria Codina guanya el premi a la millor llonganissa de la Plana de Vic al 6è Concurs Nacional de Llonganissa tradicional

0
COMPARTIR
Anna i Xevi Codina de la Carnisseria Codina

La Carnisseria Codina de Taradell ha tornat a guanyar un premi del Concurs Nacional de Llonganissa tradicional, que compleix la sisena edició. En concret ha guanyat en la categoria de Millor llonganissa tipus Plana de Vic. El segon premi en aquesta categoria ha estat per Embotis Vall del Ges de Sant Pere de Torelló.

Xevi Codina de Carnisseria – Cansaladeria Codina s’ha endut el primer premi amb una llonganissa elaborada artesanalment  amb porc Duroc i amb les matèries primeres originàries de la comarca d’Osona. “És el resultat de la cerca d’un producte de gran qualitat utilitzant l’assecat mix”, ha afirmat. 

Aquest concurs està convocat per la Confraria del Gras i el Magre i la Fundació Oficis de la Carn i amb el suport de la Federació Catalana de Carnissers i Cansaladers– Xarcuters per escollir la millor llonganissa tradicional de Catalunya amb l’objectiu de vetllar per la qualitat i la millora dels productes carnis tradicionals, del foment de la innovació i la creativitat en els productors del nostre país. En aquesta ocasió també es donava un premi a la Millor llonganissa tipus pagès que ha estat per Ca d’Antema de La Plana de Mont-ros (Pallars Jussà).

En total han participat i competit 21 llonganisses de 9 comarques en les dues categories. Els Carnissers – Xarcuters van aportar 4 unitats de llonganissa amb un pes superior als 600 grams cada una a la seu de la Fundació dels Oficis de la carn i, el 8 de maig, el jurat va fer el tast per tal d’escollir els guardonats. El jurat  format per experts mestres xarcuters, periodistes, gastrònoms i professionals del sector carni, ha destacat una millora notable de les característiques tècniques i sensorials dels productes  presentats.

Cal destacar que la Carnisseria Codina ja va guanyar el primer premi en el 2n Concurs nacional de llonganissa tradicional l’any 2018.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments