Inici Actualitat La Residència Vilademany viu el confinament amb angoixa i múltiples mesures de...

La Residència Vilademany viu el confinament amb angoixa i múltiples mesures de prevenció

0
COMPARTIR

La Residència Vilademany és un dels equipaments de Taradell que viu amb més preocupació i angoixa la situació d’emergència del Coronavirus. Actualment, disposa amb 60 places residencials i els seus usuaris són persones potencialment molt vulnerables davant d’aquesta pandèmia.

Ja a principis del confinament, la Residència va decidir suspendre i tancar el servei de centre de dia per contenir al màxim la malaltia. Hem parlat amb Lluís Verdaguer, exalcalde de Taradell i director de la Residència Vilademany, que explica que “es va fent control i no hi ha cap usuari amb símptomes”. Durant aquests dies s’han produït un parell de defuncions, però cap d’elles per coronavirus.

Pel que fa al protocol, també s’han aïllat alguns usuaris per motius de prevenció, tot i que es procura que el màxim d’usuaris puguin seguir estant en les seves habitacions. Tot i això, Verdaguer recorda que “nosaltres tenim persones amb demència i es fa difícil poder explicar-los la situació, com el fet d’estar confinats i de tenir cura de no sortir de les seves habitacions”. Pel que fa als àpats, explica que s’estan intentant servir a les habitacions i, en especial, per aquells casos que més ho necessiten. La resta d’usuaris que poden menjar al menjador, se situen un per taula i mantenint sempre les distàncies de seguretat. Els treballadors ja fa uns dies que van totalment equipats amb gorros, mascaretes, ulleres, bates de plàstic i les sabates que es desinfecten diàriament amb aigua i lleixiu.

Verdaguer també explica que “ens estem preparant per si ens entrés un brot fort, per poder canviar els horaris i fer jornades intensives, per tal que el personal no s’hagi de desplaçar tantes vegades i no hàgim de gastar tant material. Aquestes mesures ens servirien per cobrir dos torns i això faria que el personal pogués treballar tres dies seguits però descansar-ne un total de quatre. Però això ho preparem en cas que tinguéssim un brot fort”.

Preocupació pel material

El que sí preocupa és la falta de material, en particular, de mascaretes homologades. Verdaguer recalca que en dos o tres dies ja no disposaran de més existències i per això fa una crida a aquelles persones que puguin disposar de mascaretes noves de tipus FPP2 o FPP3 per ajudar a pal·liar aquest problema. En aquests moments, recorda que és pràcticament impossible aconseguir mascaretes homologades per vies formals i s’està a l’espera que des de la Generalitat es facin arribar. Tanmateix, entén que hi ha hospitals i altres residències amb brots ja confirmats que tenen prioritat.

Tot i que no existeix cap cas de Coronavirus a la Residència, afirma que la situació és “complicada, dura i inesperada per a tothom”. De moment, el personal que hi treballa està tot pràcticament disponible, excepte algun cas per alguna baixa puntual, però no relacionada amb el coronavirus. També recorda que tots els treballadors estan responent molt bé, tot i que “això no impedeix que hi hagi un ambient d’angoixa perquè és difícil saber què passarà demà”. A més, les normatives i les mesures de prevenció estan canviant constantment i això comporta augmentar les hores de dedicació amb l’objectiu de no lamentar cap baixa per culpa del Coronavirus.

Finalment, Lluís Verdaguer agraeix, de nou, a tot el personal que està treballant a la Residència que “està demostrant que són grans professionals” i que “davant del risc que suposa treballar en un centre com el nostre tothom està responent molt bé”. També dona les gràcies a tots els habitants de Taradell que, de forma desinteressada, estan fent arribar material (gorros, mascaretes o davantals de plàstic), alguns d’ells fabricats a través d’impressores 3D, per donar suport a totes les persones que estan arriscant la seva vida més de què tocaria.

Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments