Inici Actualitat Un taradellenc fabrica viseres amb impressora 3D per donar-les a persones que...

Un taradellenc fabrica viseres amb impressora 3D per donar-les a persones que treballen de cara al públic

0
COMPARTIR

El taradellenc Albert Lozano s’ha sumat a la iniciativa de molts particulars d’arreu de Catalunya que disposen d’impressores 3D, per fabricar material que ajudi a les persones més exposades a protegir-se del Coronavirus.

En aquest cas, Lozano està imprimint viseres de protecció per regalar-les a les persones que estan treballant de cara al públic. El gran inconvenient és que només disposa d’un total de dues impressores i cada visera pot tardar entre 2 i 3 hores a imprimir-se. Per això està fent una crida a altres persones que disposin d’impressores 3D per ajudar a fabricar el màxim de viseres possibles. De moment, ja s’ha incorporat un altre voluntari de Taradell amb una altra impressora 3D.

La iniciativa la va iniciar el dilluns i ja ha pogut fer 18 viseres. Ja se n’han beneficiat quatre farmàcies a Taradell, Santa Eugènia, Santa Eulàlia de Riuprimer i Centelles, així com algun metge de Santa Eugènia. També han fet arribar viseres al CAP (aquest dijous tenen previst portar-ne 6 més) i un total de sis la Residència de Taradell (cuidadores i infermeres) i tres per a persones que tracten amb el públic.

Al mateix temps, també vol agrair la col·laboració en la fabricació de viseres a l’Agrupació de Botiguers que ha facilitat contactes amb comerciants i establiments que han ofert gratuïtament betes elàstiques, folis de plàstic i clips de subjecció. Les viseres estan fetes amb filament tipus PLA (en té prou quantitat), però de la resta de materials va més necessitat. Explica que es necessiten fulls DIN A4 d’acetat (portades d’enquadernació) de 180 o 200 micres de gruix i veta elàstica d’1 centímetre d’amplada.

Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments