Inici Actualitat La xarxa de voluntaris pel Coronavirus de Taradell fa el primer servei...

La xarxa de voluntaris pel Coronavirus de Taradell fa el primer servei a domicili

0
COMPARTIR

Onze dies després que es posés en marxa la Xarxa de Voluntaris pel Coronavirus a Taradell, aquest divendres 27 de març s’ha fet el primer servei a domicili a una persona gran. Taradell.com ha acompanyat la voluntària que ha fet aquest primer servei per explicar-vos com funciona.

La Neus, una persona gran, que viu a l’entrada de Taradell, prop del carrer de l’Església, s’ha posat en contacte aquest matí amb la Xarxa de Voluntaris. Li feien falta una sèrie de medicaments de la farmàcia i demana si algú li pot anar a comprar per no sortir de casa.

La Xarxa de Voluntaris del Coronavirus de Taradell compta amb un total de 27 persones disposades a fer aquests petits encàrrecs. L’Arantxa Serra, dinamitzadora juvenil del Puntal, rep les demandes que es reben via el Puntal o l’Ajuntament i ho notifica a les coordinadores de la Xarxa. Aquestes ho vehiculen a un grup de whatsapp on hi ha tots els voluntaris i qui primer està disponible ho fa saber i se li passen les dades de contacte.

La Natàlia ha respost primer i serà la primera voluntària en fer un servei a Taradell. Surt de casa a peu cap a l’adreça que li han donat. Són les 12 del migdia. Un cop arriba al domicili hi ha un petit intercanvi de paraules a distància per saber què necessita. Segons la Laia Camprubí, coordinadora de la Xarxa, s’ha establert un protocol que “s’ha d’anar amb mascareta i guants, no es pot entrar al domicili i no es pot tenir contacte físic amb la persona que ha demanat ajuda”. Tot es compleix (si no tenen mascareta i guants, el Puntal els en facilita). La Natàlia agafa la bossa (amb els documents necessaris i els diners) que han deixat al peu de l’entrada del domicili. L’acompanyem fins a la farmàcia on compra els medicaments necessaris i, tot seguit, torna al domicili on repeteix el protocol i deixa els medicaments al peu de l’entrada i el canvi de diners de la compra.

Aquest ha estat el primer acte de voluntariat a Taradell. La Xarxa de Voluntaris pel Coronavirus, però, ja està preparant material informatiu perquè pugui actuar més a partir d’ara. S’han redactat uns fulletons informatius que els agents de Protecció Civil distribuiran als comerços del poble i a la gent gran. Segons la Laia, “ens hem adonat que molta gent continua sortint, i hem vist necessari fer més difusió de la xarxa de voluntaris per evitar que surtin”.

La Xarxa de Voluntaris pel Coronavirus està activa per a fer tasques de passejar animals de companyia de persones vulnerables, fer compra d’aliments o fer servei de cangur si es poden garantir les normes de prevenció i sanitàries.

Qui vulgui fer-ne ús pot enviar un correu electrònic a conselljt@gmail.com o trucar al telèfon: 606972874 (El Puntal) o 938126100 (Ajuntament de Taradell).

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments