Inici Actualitat Un grup de voluntàries de Taradell fa mascaretes, gorros i davantals per...

Un grup de voluntàries de Taradell fa mascaretes, gorros i davantals per la Residència i centres hospitalaris de Vic

0
COMPARTIR

A Taradell s’ha constituït aquests dies un grup de persones voluntàries que es dediquen a fer material de protecció contra el Coronavirus. En total el grup compta amb 23 persones que estan fent mascaretes de protecció, gorros per al quiròfan i davantals de plàstic i que serveixen per abastir la Residència de Taradell, el personal i la brigada de l’Ajuntament i els centres hospitalaris de Vic.

El grup de voluntàries està estructurat de manera que hi ha persones que cusen gorros i mascaretes i d’altres tallen plàstic per a davantals o bates. Els gorros quirúrgics que es destinen als hospitals de Vic només es cusen des de Taradell.

La iniciativa taradellenca va partir de la Montse Cabanas, que es va afegir a un grup constituït des de Vic i se li va demanar que fos la coordinadora a Taradell. El divendres 20 de març van començar a fer mascaretes. Aviat s’hi van afegir d’altres voluntàries i dissabte ja l’Hospital General de Vic els va encarregar només a elles fer els gorros quirúrgics. A partir d’aquí la iniciativa s’estructura a partir de la gestió que fan quatre metges a Vic que coordinen les necessitats de l’Hospital General de Vic, l’Hospital de la Santa Creu i les residències d’Osona. En el cas de Taradell, és el metge Carles Furriols qui lidera el trasllat del material des de Taradell cap als centres hospitalaris de Vic.

Pel que fa al grup de voluntàries (de moment, no es fa cap crida per a més gent), està estructurat a partir d’un grup de whatsapp. La Montse explica que els porten la tela de les mascaretes i “es van tallant, empaquetant i distribuint a la gent del grup que es dedica a cosir-les”. També explica que s’han establert normes d’higiene i seguretat “de manera que ni ens hem de veure ni tocar, perquè a casa ho tenim bé i els hi deixem a l’entrada on cadascú ho recull”. De moment, no falta material, ja que moltes mascartes s’han fet a partir de llençols de cotó 100%.

Pel que fa al plàstic, el pugen des de Vic cada dos dies, que és quan aprofiten per recollir el material que ja està llest. La Montse també explica que, fins ara, el material prioritàriament es destina a la Residència Vilademany i al personal de l’ajuntament i el sobrant és el que s’envia a Vic. Entre aquest dilluns i dimarts s’han arribat a fer 700 mascaretes, 1.000 davantals de plàstic, 300 gorros de roba i 100 bates de plàstic cosides.

Aquest dimecres també s’ha iniciat una campanya per recollir tovalloles blanques que es faran arribar a l’Hospital General de Vic. La resposta ha estat tan gran, que en poca estona s’han recollit les tovalloles necessàries i, ara mateix, no se’n necessiten més.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments