Inici Actualitat Novetats literàries del mes d’agost de 2019 a la Biblioteca de Taradell

Novetats literàries del mes d’agost de 2019 a la Biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

Avui us presentem novetats literàries que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font aquest mes d’agost de 2019. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

 

Novel·la

Ulldevellut | Herminia Mas i Josep-Francesc Delgado

La Garriga: Edicions del Roure de Can Roca, 2018

Sinopsi: 1920, som al Berguedà. El pare de l’Hermínia veu unes someres que han estat atacades per un ós. Però l’Hermínia marxa muntanya amunt amb el ramat, no té por. Encara hi ha óssos al Pirineu i la gent els tem. De nit, a la cabana, sent una remor i…

 

El soterrani | Sandrine Collette

Barcelona: Alrevés, 2019

Sinopsi: Théo, condemnat per haver apallissat salvatgement el seu germà, surt de la presó. En un intent de retrobar-lo per tancar les velles ferides, ha de fugir de la policia, per la qual cosa ha d’abandonar la ciutat i decideix marxar a la idíl·lica campanya francesa, on finalment s’allotja de manera clandestina a la casa d’una parella jubilada encantadora. Un dia, però, tot canvia quan és capturat per dos vells bojos en ple bosc, en un lloc perdut i mut on no hi passa mai ningú. De cop i volta, Théo es veurà atrapat i encadenat en el soterrani d’una granja deshabitada, i allà viurà com un esclau, colpejat, privat d’aigua i menjar, fins que la seva vida es converteix en un infern, amb tot tipus de violència.

La barrera | Jordi de Manuel

Barcelona: Alrevés, 2019

Sinopsi: Gaspar Garín s’encarrega d’apujar i abaixar la barrera del Port Fòrum de la ciutat de Barcelona. Li criden l’atenció els moviments estranys que hi ha al moll D i l’home amb la cicatriu al front que n’entra i surt amb un tot terreny a altes hores de la matinada. És evident que al moll D en passa alguna i fa molt mala espina. El que no sap Gaspar Garín és que la caporal Lídia Sánchez i l’agent Pau Ribó treballen en l’Operació Amnèsia, que situa el Port Fòrum en l’eix calent i essencial del cas: substàncies de submissió química, cobdícia i abús de les persones més vulnerables acaben confluint en un crim inimaginable.

Quin dia tan bèstia! | Mary Rodgers

Barcelona: L’Altra Tribú, 2019

Sinopsi: L’Annabel té tretze anys, és desordenada i malparlada, no es pentina mai, es menja les ungles i porta ferros, té un germà petit insuportable i una mare més estricta que les altres. L’endemà d’una discussió, l’Annabel es desperta i s’adona que s’ha convertit en la seva mare. ¿Serà la seva oportunitat per fer tot el que li doni la gana?

 

La balada del Max i l’Amelie | David Safier

Barcelona: Empúries, 2018

Sinopsi: L’existència de la Cicatriu, una gosseta salvatge i solitària que malviu en un abocador, fa un tomb quan coneix el Max, un gos domèstic que li parla d’una vida que ella no ha conegut mai: feliç i a cura d’éssers humans que l’han estimat. Però el Max s’ha perdut i la Cicatriu, que encara no es diu Amelie, decideix acompanyar-lo en un viatge per tornar a casa, una odissea en l’espai i en el temps, perseguits per un passat insòlit.

Un secret| Alejandro Palomas

Barcelona: Fanbooks, 2019

Sinopsi: És que com que la Nàzia és la meva amiga i des de Nadal viu amb el papa i amb mi perquè és millor, ara és la meva germana d’acollida, que és com si fos una germana de veritat però sense transfusió, i això vol dir que ens ho hem d’explicar tot, els secrets també. Així que al final m’ha explicat el seu secret més gros. De seguida he encreuat els dits per darrere l’esquena, com em va ensenyar la mama, i quan la Nàzia no em veia, he dit molt fluixet.

Sis nits d’agost | Jord Lara

Barcelona: Edicions de 1984, 2019

Sinopsi: El sis d’agost de 2007 un home va sortir de Barcelona i va pujar a la muntanya per morir-hi sol. Aquell mateix dia complia setanta-cinc anys; es deia Lluís Maria Xirinacs i tenia una llarga trajectòria pública com a lluitador per les llibertats i filòsof pacifista. ¿Per què ho va fer? ¿Era un suïcidi o era una altra cosa?

 

La mort lenta | Xavier Mas Craviotto

Barcelona: L’Altra, 2019

Sinopsi: Imagina’t l’Aram, que a dins hi té tot un món d’ombres i abismes i precipicis. Imagina’t la Lena, que fa veure que és forta, com totes les persones del món. Imagina’t el pare, que mai no hi és. Imagina’t la mare, que fa temps que ja no és la mare. Imagina’t una carretera de bosc recta i plena de boira. Imagina’t els arbres dels vorals, alts i amb arrels grosses com tentacles. Imagina’t la llum del món, que entra molt a poc a poc pels vidres i es refugia en un pis de Sants. Imagina’t un balcó, com una boca oberta a la ciutat. Imagina’t la vida quan s’encalla i se’ns fa fang a sota els peus. Imagina’t la mort, que és líquida com l’aigua i ens navega lentament les esquerdes de la culpa i de la por.

Los crímenes de Alícia | Guillermo Martínez

Argentona: Destino, 2019

Sinopsi: Oxford, 1994. La Germandat Lewis Carroll decideix publicar els diaris privats de l’autor d’Alícia en el país de les meravelles. Kristen Hill, una jove becària, viatge per reunir els quaderns originals i descobreix la clau d’una pàgina que va ser misteriosament arrencada.

 

 

Juno| Laia Aguilar

Barcelona: Fanbooks, 2018

Sinopsi: La Juno està en un centre d’acollida des que era petita i tothom la considera un cas perdut. La seva vida, però, canvia quan la psicòloga li ofereix anar a un institut en un barri benestant de la ciutat. La noia continua enfadada amb el món, però potser la vida li donarà una segona
oportunitat.

 

La chica de la Leica | Helena Janeczek

Barcelona: Tusquets, 2019

Sinopsi: L’1 d’agost de 1937. Una desfilada fúnebre segueix a Gerda Taro, la primera fotoreportera morta en un camp de batalla. Aquest any hagués complert 26 anys. André Friedman (la seva exparella amb qui va crear el mític fotògraf Capa) està a primera fila. Està destrossat.

 

 

Jo hauria pogut salvar Lorca | Víctor Amela

Barcelona: Columna, 2018

Sinopsi: Manuel Bonilla, camperol de La Alpujarra, un dia confessa al seu nét Víctor d’onze anys que ell hauria pogut salvar Federico García Lorca. Així arrenca la història real que travessa els silencis de dues famílies des del 1936, una peripècia que sobrevola set decennis des de la Granada de la guerra fins a Barcelona, en un relat embastat per la llum que Lorca va infondre en els cors dels que el van conèixer, plens d’admiració moral més enllà de la vida i la mort.

Una llibreria a Berlín | Françoise Frenkel

Barcelona: Edicions de 1984, 2019

Sinopsi: Françoise Frenkel jueva d’origen polonès, esdevé tot d’una conscient de la follia de l’Alemanya nazi, cosa que l’obliga a marxar-ne i refugiar-se a França. Però això és només l’inic: Una llibreria a Berlín és el testimoni en primera persona del desassossec dels jueus que, fins a l’últim moment van veure en la França dels drets de l’home un recer de l’antisemitisme, però que el govern col·laboracionista de Vichy va convertir en un parany que en portaria molts als camps de concentració. L’autora descriu la teranyina de connivències amb el feixisme de la França dels anys 40

Disset pianos | Ramon Solsona

Barcelona: Proa, 2019

Sinopsi: Abans de morir sobtadament, el Péter va deixar un encàrrec a la Mei, la seva parella dels últims anys: no malvenguis els pianos. El Péter es dedicava a la restauració i a la compravenda d’aquests instruments. La Mei té una agència de viatges però es proposa complir la missió del seu home com un deute d’amor i vendre els pianos d’un en un. Per la botiga de música passaran personatges de tota mena, i la Mei s’enfrontarà a situacions inesperades, còmiques o tràgiques.

Carvalho: problemes d’identitat | Carlos Zanón

Barcelona: Columna, 2019

Sinopsi: Sense saber gaire ni com ni per què, en Carvalho està esquinçat entre Barcelona i Madrid. A Barcelona hi té les restes de la seva tribu i el despatx en què continua treballant. A Madrid està perdut dins un laberint d’una dona casada amb un prohom de la política nacional que l’ha desestabilitzat més del que va aconseguir mai ningú. Potser s’està fent vell o l’assalten -com al país mateix- problemes d’identitat es tots els àmbits. qui ets, Carvalho? què vols?, què busques? Som al 2017 i les plaques tectòniques de la societat sembla que es mouen d’una manera inèdita.

Forever you| Estelle Maskame

Barcelona: Fanbooks, 2019

Sinopsi: En Tyler té una nòvia al·lucinant, un cotxe imponent, moltes festes i admiració. Però ell se sent trencat. Una realitat dramàtica que amaga a tothom i que l’està destrossant per dins. Fins que apareix l’Eden, l’única persona capaç de veure més enllà de les aparences i descobrir la seva vulnerabilitat. I això, en Tyler no s’ho pot permetre.

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments