Inici Actualitat Ferran Garcia guanya amb ‘Guilleries’ el Premi 42 a la millor obra...

Ferran Garcia guanya amb ‘Guilleries’ el Premi 42 a la millor obra original en català 2023

0
COMPARTIR
Foto: Barcelona Literatura

L’escriptor taradellenc Ferran Garcia va recollir aquest dissabte el Premi 42 a la millor obra original en català 2023, per la seva darrera novel·la ‘Guilleries’, editada per Males Herbes.

El jurat ha exposat quatre raons per donar-li el guardó. Primer “per demostrar-nos que, amb la mirada adient, tot a la vida pot ser de gèneres fantàstics”. Segon “per elevar el nostre imaginari popular a la categoria de mite”. Tercer “pel seu virtuosisme fent servir l’oralitat com a estructura de la narració”. I quart “per fer servir l’atmosfera per crear un escenari asfixiant i grotesc que apel·la als sentits i provoca incomoditat”.

El jurat estava format per Inés Macpherson, Miquel Codony, Tatiana Dunyó i Karen Madrid, pel que fa als premis en català, i per Borja Bilbao, Cristina Jurado, Leticia Lara i Daniel Pérez.

Ferran Garcia ja va guanyar amb aquesta mateixa novel·la el premi de narrativa Maria Àngels Anglada 2023. El taradellenc va publicar la novel·la al gener de 2022 i ha rebut molt bones crítiques per una història ambientada a Taradell i la Plana de Vic amb aires de western.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments