Inici Actualitat Novetats literàries del mes de juny de 2019 a la Biblioteca de...

Novetats literàries del mes de juny de 2019 a la Biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

Avui us presentem novetats literàries que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font aquest mes de juny de 2019. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

 

Novel·la

Quan un toca el dos | Anna-Greta Winberg

Traducció: Josep M. Custòdio

Badalona: L’Altra, 2019

Sinopsi: Tenir tretze anys no és gens fàcil, i encara menys si els teus pares decideixen separar-se. Això és el que li passa a la Madde: un dijous com tots els altres, després de sopar, el pare anuncia que marxa de casa. La Madde i el seu germà no entenen per què els seus pares se separen, i es rebel·len cadascú a la seva manera. Però la vida a l’institut, les tardes amb la Cessi, la seva millor amiga, l’aparició d’en Johan i la certesa que ja no és cap nena petita ajudaran a la Madde a entendre i superar tot el que ha passat, mentre comença a experimentar de primera mà què és l’amor, la separació i l’allunyament. Quan un toca el dos és la història d’una noia enfrontada a la separació dels seus pares, a les alegries i tristeses del primer amor i a un dels reptes més intensos i apassionants de la vida: fer-se gran.

Gilan, la princesa de les serps | Maria Skiadaresi

Traducció: Montserrat Franquesa

Lleida: Pagès, 2019

Sinopsi: A les terres del Pròxim Orient, des de segles immemorials, els homes expliquen les gestes de Sahmaran, la llegendària reina de les serps. Gilan, la princesa de les serps és un relat al·legòric, que parla del poder i del seu exercici, de l’amor, de la mort, de la cobdícia i en general de les relacions humanes, adreçat no solament a nens sinó també a adults, que saben que dins d’un conte es pot trobar el sentit de la vida. Una història d’un temps en què les criatures del món no tenien només una forma, sinó que canviaven d’aspecte i de mida segons les circumstàncies.

La Guerra dels botons: un relat de la gran guerra | Avi

Barcelona: Bambú, 2018

Sinopsi: En Patryk té dotze anys i no ha vist gaire món més enllà del seu poble, a Polònia, ocupat pels russos. No hi passa mai res…, fins al dia que els alemanys llancen una bomba a l’escola i esclata la Gran Guerra. Mentre el control del poble passa de mans d’una nació a una altra i els soldats estrangers arriben i marxen, un dels set amics de la colla, l’insensible i competitiu Jurek, s’empesca un repte ben perillós: qui robi el botó més valuós d’un uniforme militar es convertirà en el rei.

Ohio | Àngel Burgas

Barcelona: Bambú, 2018

Sinopsi: Quan existíem com a família, hi havia electricitat, i vehicles particulars, i trens d’alta velocitat, i ordinadors i xarxes socials. Hi havia escalfor a les llars, i hi havia llocs plens de productes que es podien comprar per ser consumits. Pensar en Família era retrocedir als temps remots d’abans de l’Impacte. Tinc pocs records d’aquella època, i els que tinc són poc consistents i de vegades es confonen amb els somnis. Em dic Max Blau però no soc qui dic que soc. Soc un altre en aquest altre món, el de després de l’Impacte.

L’Alè del drac | Maite Carranza

Barcelona: La Galera, 2019

Sinopsi: L’Antoni és un jove amb el cap ple de somnis impossibles per al futur. Un futur que espera compartir amb la Coia, la seva millor amiga d’infantesa i l’amor de la seva vida, una noia única i especial que no sembla feta per al món que li ha tocat viure. Són temps il·lusionants per als revolucionaris reusencs que esperen l’imminent esclat de la Primera República. Però el destí, tràgic, els juga una mala passada i trunca les esperances de l’Antoni. La mort de la seva estimada, l’obsessió per saber la veritat i la recerca de l’assassí ocuparan totes les seves hores de l’estiu de 1868, mentre es congria la revolta i la Reina Isabel I fa les maletes.

Benedicció | Kent Haruf

Barcelona: Edicions del Periscopi, 2018

Sinopsi: En Dad Lewis sap que aviat perdrà la vida. Resignat i contrariat, decideix enfocar els seus últims dies en la seva dona, Mary i la seva filla, Lorraine, mentre pateix per l’absència del seu fill Frank, amb qui fa anys que no es parla. A la casa del costat, una nena que acaba de perdre la seva mare comença a adaptar-se a la vida a Holt amb l’ajuda de la seva àvia, dues amigues de la família i la Lorraine, que també s’ha d’enfrontar als fantasmes del seu propi passat. La Mary, per la seva banda, provarà de recuperar la pista del seu fill per restablir amb ell els vincles emocionals trencats. L’estiu avança i en Dad rep les visites dels veïns que el van a veure, confosos per la presència d’un nou reverend amb unes idees revolucionàries que no encaixen en aquesta comunitat petita i solitària.

L’ombra del dubte | Dirk Kurbjuweit

Barcelona: Ara Llibres, 2019

Sinopsi: El senyor Tiberius era un home solitari, esquiu, petit i gras, que depenia de les ajudes socials i vivia en un llòbrec soterrani a sota d’en Randolph, la Rebecca i els seus fills. Infrahome, en deien. Tot i les correctes relacions inicials, la convivència entre la família i el misteriós veí es va veure aviat esberlada, primer per les cartes obscenes que l’home escrivia a la Rebecca; després per les denúncies falses de pederàstia amb les quals va incriminar la parella. Avui, el senyor Tiberius és mort, i el pare d’en Randolph compleix pena de presó per l’homicidi. Davant la indefensió jurídica i la inoperància policial, com havien de fer front a les mentides i a les repugnants acusacions?

L’expedient de la meva mare | András Forgách

Barcelona: Angle, 2019

Sinopsi: A l’Hongria comunista, en el moment àlgid de la Guerra Freda, el control de la població era possible per la feina dels serveis policials, però també d’alguns ciutadans: petits delators, agents, espies i col·laboradors que teixien una xarxa asfixiant i opressiva. L’autor s’ha atrevit a novel·lar aquesta època sinistra i la vida malaguanyada d’aquests col·laboradors després de descobrir, amb horror, que durant molts anys la seva mare va ser-ho.

L’ombra de l’amor | Pere Anglas

Argentona: Voliana, 2019

Sinopsi: A la Barcelona de l’any 1924, un jove autor i empresari teatral rep l’encàrrec d’un extravagant marquès italià d’escriure una obra de teatre sobre l’autèntica naturalesa de l’amor i d’estrenar-la amb la seva companyia.

 

 

Lluny del paradís| Ramon Breu

Barcelona: Capital Books, 2019

Sinopsi: El 1959, purgat per l’exèrcit franquista, Jordi Orriols és confinat a la Guinea Equatorial, una terra llunyana i exòtica, últimes restes de l’Imperi espanyol. Allà el sorprendrà trobar-hi una colònia de catalans que cerquen noves oportunitats, que fugen de la repressió de la península o que aprofiten i espremen totalment les enormes riqueses naturals d’aquells indrets. I també hi trobarà l’amor, la infermera Clara Vilaplana, filla d’uns terratinents amb plantacions de cacau. En la vida rutinària de la colònia, la desaparició d’un nadó posarà al descobert una trama abominable, que en Jordi i la Clara investigaran tot i haver d’enfrontar-se a un sistema colonial totalment corrupte.

Història d’una dona en un Seat 600 | Francesc Puigpelat

Lleida: Pagès, 2019

Sinopsi: Novembre del 1975: una dona perd el control del seu Seat 600 i s’estavella contra un camió a la carretera entre Salou i Tarragona. El seu fill de setze anys, Damià Mesquida, no pot evitar una sospita. I si no hagués estat un accident? I si fos un assassinat? Peça rere peça, reconstrueix la turbulenta biografia de sa mare, collada entre un marit a qui no estima, l’advocat Jaume Mesquida, i un amor de joventut, el cantant Carles Sauri. Atrapat en una teranyina de dubtes, intuïcions i mitges paraules, el Damià emprèn una enquesta que el duu a un atzucac, que només pot superar després de la confessió del pare.

Torno del bosc amb les manys tenyides | Simona Skrabec

Barcelona: L’Avenç, 2019

Sinopsi: Recull d’impressions, reflexions i sensacions narrades en primera persona i que neixen arran dels múltiples viatges de l’autora per tot el món. Un meravellós mostrari de postals literàries on la natura desperta els sentiments, on les escenes quotidianes evoquen records i olors, on les sensacions conflueixen en paisatges presents tenyits de melangia i on afloren experiències personals de l’autora que parlen de pèrdua, d’identitat, del desarrelament d’algú que va deixar la seva terra i acaba per no sentir-se d’enlloc, de la fugida i alhora la recerca d’un mateix que suposa viatjar.

Digues un desig | Jordi Cabré

Barcelona: Enciclopèdia Catalana-Òmnium Cultural, 2019

Sinopsi: Un escriptor famós descobreix que el llibre més venut del dia de Sant Jordi és la seva autobiografia. Però ell no l’ha escrit, tot i que el seu nom apareix a la coberta. Qui l’ha suplantat? Per què? I què hi diu? Quins secrets revelarà?

 

 

L’estilista | Uri Costak

Barcelona: Ara Llibres, 2019

Sinopsi: Un bell al·legat sobre la llibertat, la convivència i la fascinació per les vides dels altres. Quan un llamp fa esclatar l’estàtua eqüestre del comte Italo Rodari, l’estupefacció i el temor s’apoderen del petit ¡ poble francès de Gyors de la Montagne. Sense la seva principal atracció, els turistes s’esvaeixen. I aleshores ocorre un fet insòlit: un rodamon desconegut s’enfila a la columna amb l’objectiu de quedar-s’hi tot el temps que l’hi permetin. L’alcalde Laville i el seu conseller Serge hauran de decidir què fer-ne, de l’estilita i de la seva sorprenent petició. El món els mira.

Si vols que t’estimin | David Monteagudo

Barcelona: Rata, 2019

Sinopsi: Si vols que t’estimin és una tria de receptes de cuina que no són descrites, sinó narrades amb intensitat i delicadesa, una col·lecció de moments viscuts davant dels fogons en què se’ns fa evident que l’autor escriu com cuina i cuina com viu.

 

 

L’hivern a Corfú| Jordi Masó Rahola

Barcelona: Males Herbes, 2019

Sinopsi: En Bertran Bartra, un home gris i amant de la rutina, ha guanyat un creuer pel Mediterrani en una rifa de Nadal. Ara viatja sol a bord d’un vaixell ple de tripulants esmunyedissos i passatgers excèntrics. Però el Pioneer of the Seas amaga un misteri inexplicable, un enigma que trasbalsarà el viatge del nostre heroi i que convertirà les seves vacances en un malson.

 

Els meus racons foscos: unes memòries criminals de Los Angeles| James Ellroy

El Papiol: Efadós, 2018

Sinopsi: En el transcurs del festival de novel·la policíaca BCNegra de Barcelona 2018, el Premi Pepe Carvalho va recaure en l’autor nord-americà James Ellroy per la totalitat de la seva obra, d’arguments tan turmentats i desassossegadors com arrelats a la realitat, probablement a causa dels seus antecedents biogràfics. Víctima d’una terrible experiència traumàtica a deu anys, els primers trenta anys de la vida d’Ellroy es van veure pertorbats per les drogues, la inestabilitat mental, els petits delictes i la presó.

 

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments