Inici Opinió També cal oposició

També cal oposició

0
COMPARTIR

Queda menys d’un any per a les eleccions municipals i ja hi comença a haver els primers moviments. De moment, pocs. Fins ara, només s’ha confirmat que Salvador Clot no repetirà com a cap de llista d’Esquerra Republicana. Es dóna per fet que Solidaritat ja no es presentarà i que Jacint Casadevall intentarà integrar-se a una altra candidatura. Pel que fa a Lluís Verdaguer, encara no ha dit què farà, almenys públicament, però tot apunta que continuarà, mentre que la CUP es podria presentar per primera vegada.

Vist aquest escenari, poden canviar noms, però, si no hi ha sorpreses, les 13 cadires del ple municipal seguiran en mans independentistes. L’únic que ho podria canviar seria una
eventual llista de Ciutadans, que mirarà d’esgarrapar regidors d’on sigui. Dubto que busqui candidats a Taradell, però és una opció que no es pot menystenir. No oblidem que, aquí, el partit de Rivera i Arrimadas va ser la tercera força més votada el 21-D, amb gairebé 300 vots.

I, enmig de tot plegat, ha sortit l’ANC i vol promoure primàries republicanes a les ciutats de més de 25.000 habitants i a aquells municipis on les seves territorials ho vegin factible. El debat de país està bé que els alcaldes i els regidors el liderin. És convenient que ho facin, però, el 26 de maig vinent, el que votarem són els nostres representants més immediats: els que han de procurar més pel nostre dia a dia. I, a les municipals, votem això: la persona i pensant en el poble, més enllà de sigles i colors.

A Taradell, aquesta unitat que reclama l’Assemblea ja fa més d’un any que hi és, amb l’entrada d’ERC i SI a l’equip de govern del PDECat. Un pacte que mai s’ha acabat d’entendre perquè en els temes de país tots tres grups ja anaven a l’una. L’únic que ha fet aquest acord és que Taradell s’hagi quedat sense oposició, sense regidors que toquin el voraviu a l’equip de govern. Ara potser em diran que això ja ho fan des de dins, però, de portes enfora, es percep com un sol tot.

Ara caldrà veure a les urnes a qui beneficia, i si perjudica a algú, aquest acord de govern. De moment, tinc la sensació que s’ha ‘carregat’ Clot com a candidat el 26-M per diferències internes a Esquerra. Els republicans busquen un cap de llista que molt probablement haurà de competir amb la CUP per no perdre cap vot. Mentrestant, Lluís Verdaguer no sembla preocupat per perdre l’alcaldia si repeteix. De moment, ha començat a sondejar els seus. Quart mandat a la vista?

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments