Inici Actualitat 150 persones reviuen com es van viure les últimes hores de les...

150 persones reviuen com es van viure les últimes hores de les tropes republicanes a Taradell el 1939

0
COMPARTIR

Taradell ha recreat aquest dissabte 3 de febrer com va ser la retirada de les tropes republicanes i l’entrada de les tropes franquistes el 2 de febrer de 1939 durant la Guerra Civil. Més de 130 persones han participat en la caminada pedagògica que ha recorregut diverses ubicacions que van viure els fets fa 85 anys. Una vintena de persones més s’ha incorporat a la Plaça on es recreava un campament republicà.

La caminada liderada per soldats republicans i el músic Ramon Redorta, que ha interpretat cançons de milicians i de trinxera, ha començat a les 9 del matí. En un traçat d’uns 7 quilòmetres s’han fet diverses parades per explicar els fets viscuts. Les explicacions històriques anaven a càrrec de la regidora de Memòria Democràtica, Míriam Martínez, llicenciada en Història Moderna i Contemporània. Per exemple, s’ha passat pel Serrat dels Lladres o al Serrat del Puigmal, quan la 74a Divisió 229 Brigada Mixta defensava la zona de Taradell i la carretera de Balenyà, per on més tard van entrar les tropes franquistes. La caminada ha seguit el recorregut que van fer els soldats que defensaven la Línia 4 fins a arribar a La Plaça.

Un cop arribats a La Plaça els assistents han rebut una ració, com a esmorzar, que constia en una llauna de sardines, un llonguet i cafè de mitjó. A La Plaça, al llarg del matí, els recreadors han tingut un campament muntat, que anava a càrrec dels grups de recreació històrica ARH Montserratí i Recreació Història i Patrimoni Junts.

 

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments