Inici Actualitat Ja han arribat les novetats d’octubre 2017 a la Biblioteca de Taradell

Ja han arribat les novetats d’octubre 2017 a la Biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

Avui us presentem novetats literàries que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font per aquest octubre de 2017. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

 

Novel·la

Ha anat així | Natàlia Ginzburg

Girona: La Ela Geminada, 2017

Sinopsi: És la història d’amor desesperat i gelós, una confessió dictada per la dolorosa lucidesa d’una esposa que, durant anys, ha suportat les infidelitats del seu marit. Ens explica una història
d’amor i de desamor, de gelosia i de desesperació, que comença en un punt àlgid, quan la protagonista, ja en la primera pàgina, en una acció que sembla un rapte impulsiu de ràbia, acaba amb el seu marit: “he agafat el revòlver del calaix del seu escriptori i li he disparat”.

Quan arriba la penombra | Jaume Cabré

Barcelona: Edicions 62, 2017

Sinopsi: Un nen poruc que es rebel·la contra la tirania d’un mestre, un assassí que es confessa davant la pròxima víctima, un lladre xuclat pel quadre que acaba de robar, un escriptor que
amenaça l’editor de suïcidar-se, un ancià que passeja pels escenaris on va fer la guerra…

Són històries colpidores, que es trenen o es visiten les unes a les altres, sempre amb dinamisme, energia, tocs d’humor i incursions en la fantasia..

Sol de maig | Antonio Manzini

Barcelona: Salamandra, 2017

Sinopsi: Després d’haver alliberat la Chiara Berguet, en Rocco Schiavone està molt afectat per un fet que no desitjaria a ningú: la mort, a casa seva mateix, de la companya d’un amic de Roma, a conseqüència d’uns trets que li anaven dirigits a ell. Però quan la depressió l’amenaça un cop més, en Rocco torna a fer servir el millor recurs que coneix: descarregar
la seva ira contra tothom, en la forma d’una ironia més lacerant que una navalla. Per sort, els agents de la comissaria d’Aosta, que van aprenent a conviure amb la cuirassa que protegeix el cor malferit del seu cap, saben prendre-s’ho amb filosofia i aguantar el xàfec.

Per això, quan en Rocco comença a sortir del pou, l’animen a emprendre la recerca de l’assassí, que el porta fins a Roma i es converteix així en un dolorós retorn al seu passat, un viatge en el temps que és com una ferida oberta sobre una llaga que continua sagnant.

La dona del Cadillac | Joan Carrera

Barcelona: Proa, 2017

Sinopsi: L’home que arriba un dimecres a la tarda al poble de Mompuig té una missió que sembla ben senzilla: parlar amb l’Helena Bau, que hi té un centre de meditació, i comprar-li un
Cadillac que custodia en un garatge. Però les coses no són mai el que semblen. Alguns veïns no veuen amb bons ulls la presència del foraster. Ni els que regenten el bar, ni el noi de la benzinera, ni el seu oncle, que té negocis poc clars. Tots oculten les seves raons i tots ignoren l’abast real del misteri. La dona del Cadillac és una novel·la absorbent, precisa i rotunda, que parla del pes d’un passat que cadascú tragina a la seva manera.

Professió del pare | Ben Fountain

Barcelona: Butxaca 1984, 2017

Sinopsi: Quan a l’escola li demanen quina és la professió del seu pare, l’Émile Choulans vacil·la: paracaigudista? Espia? Professor de judo? Assessor personal del general De Gaulle? Aquestes són, potser, les professions del seu pare. El que és segur és que el petit Émile n’és sempre l’ajudant, el seu fidel camarada.

La biblioteca dels llibres rebutjats | David Foenkinos

Barcelona: Edicions 62, 2017

Sinopsi: En un poblet de la Bretanya francesa, un bibliotecari decideix recollir tots els llibres refusats pels editors. Posa anuncis a les revistes literàries i en pocs anys reuneix prop d’un miler de manuscrits.

El misteri de la senyoreta Hargreaves | Frank Baker

Barcelona: El cercle de Viena, 2017

Sinopsi: En tornar de vacances Norman i Henry decideixen anar a visitar una església que atrau l’atenció dels nois. Tanmateix, el sagristà, un home reservat, no està gaire disposat a ensenyar els tresors que amaga el temple, fins que els dos amics s’inventen una excusa per facilitar les coses: diuen que coneixen una amiga de l’antic rector Archie, una poetessa i arpista de vuitanta anys, emparentada amb un duc i que sempre viatja amb una cacatua, un gos i una banyera portàtil: la senyora Constance Hargreaves. Gràcies a això, el sagristà els obre les portes de bat a bat i els explica mil històries.

L’hora de despertar-nos junts | Kirmen Uribe

Barcelona: Edicions 62, 2017

Sinopsi: El 2008 el Museu de Belles Arts de Bilbao va adquirir el quadre “Nit d’artistes a Ibaigane”, d’Antonio Gezala. Reprodueix una escena nocturna típica dels anys 20, en la qual els convidats beuen i ballen al ritme d’un charleston. Al fons del quadre toca una banda de jazz. Entre ells, el trompetista, Txomin Letamendi. La novel·la explica la vida d’aquest músic i la de la seva dona, Karmele Urresti. Abans de la guerra Letamendi havia tocat amb Ravel i Rubinstein, i va actuar a Nova York. Però amb l’arribada de la Guerra Civil tot canvià i es va exiliar a França, on va conèixer la seva dona, Karmele, infermera de professió, i fi lla d’una família benestant d’Ondarroa.

Una dolça cançó | Leila Slimari

Barcelona: Edicions Brumera, 2017

Sinopsi: Myriam decideix tornar a treballar com a advocada, malgrat la reticència del marit, després d’uns anys retirada per cuidar els seus dos nens. La parella comença a cercar mainadera, i després d’una tria molt exhaustiva, troba Louise, que conquereix ràpidament l’estima dels nens i passa a ocupar, a poc a poc, un lloc central a la llar. Però el parany de la dependència mútua que es va creant es tancarà de manera tràgica. Èxit de vendes a França i guanyadora del Premi Goncourt, l’obra ens planteja temes com l’amor, l’educació, les relacions de
poder o els prejudicis de classe o culturals a través de la detallada descripció de les ambigüitats que suren en el complex vincle entre la parella i el personatge encisador i misteriós de la mainadera. L’estil directe, sense embuts, i amb tocs poètics de Leïla Slimani endinsa el lector, en només tres línies, en un suspens fascinant i audaç sobre les relacions de dominació.

La ballarina de Berlín | Joan Daniel Bezsonoff

Barcelona: Editorial Empúries, 2016

Sinopsi: L’oficial de l’exèrcit polonès Jerzy Sosnowski és enviat a fer d’espia a Berlín, quan el vigor del nazisme fa pensar el pitjor. El Berlín previ a l’ascensió de Hitler és un cau d’hedonisme
desfermat, ple de cabarets, cafès-concert i teatres, una ciutat ideal perque Sosnowski, un seductor incorregible, aconsegueixi intimar amb secretàries, actrius i ballarines, pel pur plaer però també per trafi car amb la informació que aquestes dones li proporcionen. Com a espia, Sosnowski és mourà com una ombra, i en el lleure s’aplicarà modèlicament i es deixarà seduir per Lea Niako, ballarina i espia alemanya, amiga dels futurs jerarques nazis –des de Himmler i Goebbels a Speer i Hitler–, que volen convertir Berlín en una ciutat monstruosa.

Billy Lynn | Ben Fountain

Barcelona: Catedral, 2016

Sinopsi: En Billy Lynn passa del camp de batalla real a la mentida de la televisió. En la mitja part més mediàtica de la televisió mundial, a la Super Bowl del Dia d’Acció de Gràcies, el soldat Billy Lynn i set companys de l’escamot Bravo tenen el seu segon moment de glòria.

El primer va ser a la vall d’Al-Ansakar, a l’Irak, on el seu heroisme en un enfrontament amb forces enemigues els va fer mereixedors de diverses medalles al valor. La Casa Blanca,
conscient que les guerres es guanyen, sobretot, amb diners, els ha reclamat per fer la Gira de la Victòria i recaptar fons. El Billy passa sense descompressió de la sang, els trets i la mort, al luxe i la barra lliure d’alcohol. D’un camp de batalla a un altre. En el primer podia morir, però en coneixia les regles.

El Banquet celestial | Donald Ray Pollock

Barcelona: Empúries, 2017

Sinopsi: Any 1917, en algun lloc oblidat de la frontera entre Georgia i Alabama. El vell Pearl Jewet mor deixant als seus tres fills barons perquè segueixin amb les seves miserables existències. Fins ara havia portat una vida honrada, convençuts que el seu comportament seria recompensat amb un suculent banquet al Paradís. Però els germans de Jewet s’han cansat
d’esperar al Cel i, inspirats per les heroiques aventures del literari Billy Bucket, atracaran el seu primer banc.

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments