Inici Opinió Ara un pacte?

Ara un pacte?

4
COMPARTIR

La política és així: ara som amics, ara ens barallem, ara ens reconciliem, ara ens ho tornem a deixar… A grans trets aquesta és la relació que històricament han tingut Convergència (ara PDeCat) i Esquerra a Taradell. Però l’últim pacte entre els dos grups genera uns quants interrogants.

Fa dos anys, just abans i després de les últimes eleccions, es tiraven els plats pel cap per la polèmica piscina coberta. Ara, que els números de l’EAS més o menys van sortint, la relació és molt més plàcida fins al punt que els últims pressupostos es van aprovar per unanimitat i ara s’atreveixen a governar plegats fins al final de la legislatura. Renoi, quin canvi tenint en compte tot el que s’havien arribat a dir!

Així que tinc la sensació que el pacte és només una estratègia política de cada partit pensant en les eleccions del 2019. Però, per què el PDeCat vol reforçar l’equip de govern si ja té una còmoda majoria absoluta? L’única explicació que hi veig és que Lluís Verdaguer, que previsiblement no es tornarà a presentar, vol tenir un final d’alcaldia ben tranquil, sense baralles ni oposició, i que el seu partit pugui seguir governant, sigui qui sigui el candidat.

I Esquerra? Per què ara sí vol entrar a l’equip de govern? El comunicat oficial diu que “ha crescut la confiança i la complicitat” entre els dos partits. Ens ho creurem, és bo que així sigui, però segurament es veu més a prop de l’alcaldia que altres vegades, aprofitant l’embranzida nacional del partit i el desgast de la marca Convergència/PDeCat. Per això, vol començar a tocar poder i ja vol que l’associïn amb el govern.

Tampoc em crec la justificació del pacte pel procés polític que viu el país. Una cosa és la política municipal i una altra, la nacional, i més tenint en compte l’àmplia majoria independentista que té Taradell. I no ho dic jo. Això ho han dit més d’un cop aquests mateixos partits.

La prova que és un pacte difícil d’entendre és la manera com s’ha anunciat. On és la foto entre Verdaguer i Clot segellant l’acord? El primer anunci oficial el va fer ERC Osona a través d’un comunicat dijous, acompanyat d’una foto amb només, i ressalto el només, els quatre regidors republicans. En ple segle XXI i de la comunicació a cop de piulada, aquestes coses s’han de cuidar i explicar-les bé. Els voldria veure junts, amb una foto d’unitat, anunciant i justificant el pacte i no cadascú per la seva banda.

I, és clar, ara Taradell es queda sense oposició, perquè també es dona per fet que Jacint Casadevall entrarà al govern. Qui farà d’oposició? Qui fiscalitzarà i pressionarà l’equip de govern? Es comprometen a fer-ho tots plegats des de dins? Senyores i senyors, estem al juny del 2017. Fins al maig del 2019 hi ha dos anys. Se’ns planten els 24 mesos més avorrits de la política municipal a Taradell. Sort i encerts amb el pacte, ho seguirem amb atenció.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

4 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Josep
Josep
21 juny 2017 17:25

Taradellenc jo estic amb tu!!!! Una mentida de cap a peus aquest pacte per assegurar el seu tron. Per cert, Jordi ja deus ser de la seva claca que el defensis tant. A mi em representa més el taradellenc que tu i, per cert, jo sí que el conec i té motius per escriure això i sap coses que en aquest senyor no el deixaria gaire bé.

Salut Jordi!!!!

Taradellenc
Taradellenc
21 juny 2017 17:25

Primer de tot de jordis en tenim molts el poble que tu també estàs enmescarat, segon la teva opinió tampoc em representa, tercer no has de fer-ne res si he tingut o no res personal amb ell, i jo també conec regidors i no diuen el mateix i ja dic jo que represento una part important que no poden veure aquest senyor.

Salut Jordi!!!!!

Jordi
Jordi
21 juny 2017 17:25

Jajajaja, quanta ràbia li tens amb l’alcalde no? Desemmascara’t del títol taradellenc que jo també ho sóc i no em representes. Sembla que tal i com escrius hi hagis tingut alguna cosa personalment.

Doncs a mi em sembla interessant el pacte amb ERC, quanta més gent a treballar conjuntament pel poble millor i no crec que l’alcalde no doni poder als seus regidors, per algun que conec sempre m’ha dit el contrari.

Salut ”taradellenc”!

Taradellenc
Taradellenc
21 juny 2017 17:23

Hola Marc, molt interesant el teu article. No s’entén veritat el movimient d’ERC… Ja t’ho explicaré jo, les ganes d’entrar al govern ha pogut amb ells i al cap i a la fi, Lluís Verdaguer no els tindrà per res. Però, si una cosa té bona aquest senyor és saber fer moltes cares a davant de la gent i a les esquenes una altra i ho sé de bona mà. I dic això perquè només cal veure en les tres eleccions que s’ha presentat aquest senyor quants regidors han repetit, un o dos com a molt i és perquè no… Llegeix més »