Inici Actualitat El cinquè volum del ‘Nou Vint-i-u. Taradell, història, imatges i memòria’ compta...

El cinquè volum del ‘Nou Vint-i-u. Taradell, història, imatges i memòria’ compta amb vuit treballs

0
COMPARTIR

La Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell ha acollit aquest dissabte al migdia la presentació del cinquè volum de la publicació de treballs de recerca “Nou XXI. Taradell, història, imatges i memòria”.

La regidora de Cultura i Patrimoni, Míriam Martínez, ha presidit la presentació, que també ha servit per explicar que la col·lecció compta a partir d’ara d’un Consell de Redacció que coordina els treballs. Josep Ramírez, en nom del Consell de Redacció, ha agraït la tasca realitzada per Salvador Solagran que va iniciar el projecte i que ha coordinat els quatre volums anteriors (anys 2016, 2017, 2019 i 2021). A partir d’ara, el Consell de Redacció coordinarà la publicació. Segons Josep Ramírez, compta amb “un grup de persones diverses i plural que volem continuar explicant que ens sentim orgullosos de la nostra història i del nostre patrimoni”. El Consell de Redacció està integrat per Josep Ramírez, Jordi Baucells, Xavier Burillo, Antoni Morató, Lluc Santa Coloma, Míriam Martínez, Laia Miralpeix, Rosa Papell i Salvador Solagran.

Aquest cinquè volum recull temes de recerca realitzats per Lluc Santa ColomaMíriam Martínez i Jaume Oliver; Laia CamprubíRosa PapellJordi Baucells; Laia MiralpeixPere Espinet i David Vilasis,i Xavier Burillo.

Foto: Biblioteca de Taradell

A l’acte s’han presentat breument els treballs que recull la publicació. Xavier Burillo ha escrit l’article ‘Les colònies escolars de l’Ajuntament de Barcelona a Taradell (1908- 1915)’. Laia Camprubí fa un anàlisi de les dones que van treballar a les fàbriques tèxtils a ‘Les dones a les fàbriques tèxtils del segle XX a Taradell’. Míriam Martínez i Jaume Oliver exposen un fet inèdit de 1631 sobre ‘El bandolerisme a Taradell’. Lluc Santa Coloma parla dels vestigis prehistòrics que es conserven al nostre poble a ‘La petjada prehistòrica a Taradell’. Rosa Papell exposa la tradició de Corpus de ‘Les catifes de flors a Taradell’. Jordi Baucells explica ‘El descobriment d’una espècie invasora a Taradell, la tórtora turca l’any 1984′. Laia Miralpeix parla de ‘Una aproximació a la literatura taradellenca (2). Escriptors/es i escrits sobre Taradell de la primera meitat del segle XX’. I Pere Espinet i David Vilasis parlen de ‘Les orquídies de Taradell’.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments