Inici Actualitat Es presenta el segon volum de la publicació taradellenca ‘Nou vint-i-u’

Es presenta el segon volum de la publicació taradellenca ‘Nou vint-i-u’

0
COMPARTIR

La Biblioteca Antoni Pladevall i Font va acollir aquest divendres al vespre la presentació del segon volum de la publicació oque engloba monografies, estudis i articles de temàtica taradellenca.

En aquest segon volum hi ha vuit temes i un recull d’imatges de diversos autors: Francesc Homs i Soler, Bernat Serdà, Albert Ledesma, Antoni Pladevall i Font, Josep Baucells, Josep Miret, Xavier Burillo, Pere Espinet i Salvador Solagran. Entre els temes, es parla de com va néixer l’escoltisme a Taradell entre el període de 1961 a 1968, l’estat sanitari dels taradellencs des del segle XVI fins als anys 60 del segle XX, una mirada als avenços sanitaris actuals, o què era la causa Pia del gremi de paraires i teixidors que dotava econòmica les filles dels mestres agremiats.

Altres temes que es tracten són el conflicte bèl·lic què s’amaga rere la Creu dels Miquelets, es dóna una relació de víctimes de la guerra civil i la postguerra a Taradell, s’explica com va néixer la música coral des de finals del segle XIX, i es fa una pinzellada de la trajectòria de la Cobla Lluïsos després de 140 anys d’història.

El recull d’imatges es centra en la quarantena d’orquídies que es poden trobar al terme municipal de Taradell, recollides per Pere Espinet.

La publicació neix a partir del llibre ‘Els carrers de Taradell‘ (2010) que va fer Salvador Solagran i amb els beneficis de la seva venda es van finançant els nous projectes. Precisament, el mateix Solagran va elogiar el “treball rigorós de recerca” que han fet els seus autors.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments