Inici Actualitat Presentat el quart volum de ‘Nou Vint-i-u’, dividit en sis monografies sobre...

Presentat el quart volum de ‘Nou Vint-i-u’, dividit en sis monografies sobre Taradell

0
COMPARTIR

La biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell va acollir aquest dissabte la presentació del quart volum del llibre ‘Nou vint-i-u. Taradell història, imatges i memòria’. En l’acte s’hi van poder veure i escoltar la majoria dels protagonistes i col·laboradors del llibre, així com el coordinador del projecte Salvador Solagran, l’alcaldessa Mercè Cabanas i la regidora de cultura Míriam Martínez.

El quart volum de ‘Nou vint-i-u’ ha arribat amb un pèl de retard, a causa de la situació de pandèmia viscuda especialment durant l’any passat. Tot i això, s’ha presentat un llibre més extens i complet que mai, dividit en sis noves monografies i estudis:

1. ‘Taradell i el Tren’: història del baixador Taradell-Mont-rodon, de Jaume Gelabert i Casassas.

2. Notícies d’arxiu: notícies complementàries o pintoresques del passat, d’Antoni Pladevall i Font.

3. Teulades: recull fotogràfic, de Josep Bosch i Ricart.

4. Creixement i modernització de Taradell: construccions i evolució urbana 1910/1950, de Salvador Solagran Preseguer i Josep Munmany Vila.

5. Aproximació a la literatura taradellenca (1): escriptors i escrits sobre Taradell (del s. XVII al s. XX), de Laia Miralpeix i Tarrats.

6. Catàleg actualitzat de fauna vertebrada del municipi de Taradell, de Jordi Baucells i Colomer.

L’alcaldessa Mercè Cabanas va tancar l’acte agraint a Salvador Solagran i al conjunt de col·laboradors, així com l’Eva Leucó per la difusió que es fa de la cultura taradellenca des de la Biblioteca. D’altra banda, respecte al llibre, en va destacar el paper de divulgació de la passió i coneixement de la història de Taradell per fer-la amena per a tots els públics. I, per sobre de tot, va ressaltar la importància d’engrescar a la joventut per participar en aquests projectes i el paper reivindicatiu que es va viure en cada una de les intervencions dels protagonistes del llibre a favor de drets socials com la justícia, la igualtat i la sostenibilitat.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments