Inici Actualitat Es presenta el tercer volum del ‘Nou vint-i-u’ amb 7 monografies i...

Es presenta el tercer volum del ‘Nou vint-i-u’ amb 7 monografies i estudis sobre Taradell

0
COMPARTIR

La Biblioteca Antoni Pladevall i Font ha acollit aquest dissabte al matí la presentació del tercer volum del llibre ‘Nou vint-i-u. Taradell història, imatges i memòria‘. La publicació que coordina Salvador Solagran i que inclou estudis i monografies centrats en el municipi de Taradell. En aquest tercer volum, com a novetat, totes les fotografies són en color i en total s’hi poden trobar set monografies.

Segons el propi Salvador Solagran, l’objectiu és “poder oferir als taradellencs articles i monografies diversos, que donen testimoni d’una gran quantitat de tresors del nostre municipi”. Recordem que la publicació ‘Nou vint-i-u‘ té el seu origen en el llibre ‘Els carrers de Taradell’, ja que dels beneficis de la venda d’aquella publicació en va sorgir el projecte. Després de tres volums ja s’han publicat 24 articles amb la col·laboració de més de 20 autors diferents.

7 monografies sobre Taradell

El tercer volum del ‘Nou vint-i-u‘ compta amb set articles. Francesc Xavier Burillo presenta la segona part del seu estudi sobre ‘La música coral a Taradell‘, centrat en el període des de 1920 fins a l’actualitat. Laia Miralpeix presenta un article centrat en la figura de l’escultor taradellenc Josep Ricart Maimir i les més de 20 obres que té a Taradell. Antoni Pladevall i Font, a partir d’un document històric, explica qui eren els Vilademany i la seva importància per Taradell. Míriam Martínez amb l’article ‘Les masies de Taradell. Intent d’una nova municipalitat‘ explica l’intent de diverses masies de separar-se del nucli taradellenc durant el primer terç del segle XIX.

Marta Lloret exposa ‘El Patrimoni Cultural i natural de Taradell’, mentre que el fotògraf Francesc Marxant mostra a través de 35 fotografies com és la casa modernista La Villa Maria. Finalment, Marc Güell explica la història de Ràdio Taradell des dels anys 50 amb un programa en català des la Rectoria i durant el segon període a partir de 1983.

El regidor de Cultura, Santi Estragués, durant la presentació ha destacat que és un “projecte més que consolidat” que “ens ajuda a preservar per escrit i tenir constància de què som, què fem i d’on venim. Amb això ho tenim molt fàcil per saber cap on hem d’anar”. Finalment, l’alcalde Lluís Verdaguer ha recordat l’evolució del projecte i s’ha mostrat “orgullós” i “espero que sigui un primer pas cap a una molt llarga continuïtat”. També ha destacat que “hi ha moltíssima gent capaç de fer articles de molta qualitat”.

El tercer volum de ‘El Nou vint-i-u” es pot comprar a la Llibreria l’Estudi, a l’Ajuntament de Taradell, a la seu del Parc de les olors i a les parades durant la diada de Sant Jordi. El seu preu és de 15 euros, però s’ha fet un pack amb els tres volums al preu de 30 euros.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments