Inici Actualitat En Toca-Sons evita la forca recuperant l’esperança i la perseverança per seguir...

En Toca-Sons evita la forca recuperant l’esperança i la perseverança per seguir lluitant

3
COMPARTIR

La Festa d’en Toca-Sons va arribar aquest divendres 25 d’agost al seu 31è aniversari. Una festa que va portar novetats en quant al recorregut i també la trama. Pep Masgrau va ser el taradellenc que va interpretar el paper del famós bandoler i un dels misteris més ben guardats de la festa.

Va fer l’entrada al poble per la Plaça de Santa Llúcia, on aquest any es va produir el primer enfrontament amb l’agutzil, interpretat per Pep Ricart, i els sometents. Aquesta va ser la primera novetat. Les batusses i enfrontaments van ser constants durant tota l’estona i en diferents punts del poble. A la Plaça de les Eres els bandolers van saquejar una parada i també van ocupar l’Ajuntament, fins i tot sortint al balcó. En Toca-Sons, de mica en mica, es va anar fent amo i senyor del poble. Més endavant, enfrontaments amb farina i aigua i robatori a El Xocolater de Taradell d’on en van sortir amb un 31 de xocolata gegant.

Les trifulques no van parar fins a la cruïlla entre el Passeig Sant Genís i la carretera de Montrodon. Allà Toca-Sons i agutzil van signar el moment de pau i treva per homenatjar la feina dels voluntaris de Protecció Civil.

El que no canvia un any més és el secret més ben guardat: saber qui seran els vilatans o vilatanes que representaran els personatges de Toca-Sons i agutzil. Després es va ballar la sardana d’en Toca-Sons, però el poble va aprofitar-ho per capturar-lo i portar-lo a judici.

Als jardins de can Costa hi va tenir lloc el judici, que va girar entorn de la rumorologia sobre infidelitats amb un programa anomenat ‘Taradell Deluxe’ que afirmava que en Toca-Sons estava darrere de la separació de Piqué i Shakira. També van sortir les Teresines de Taradell per confirmar multitud de rumorologies però donar arguments a favor de la salvació d’en Toca-Sons. Al final el jurat popular va votar. Hi va haver un empat, però a través de Correus va arribar un últim vot d’un membre del jurat, que va condemnar el bandoler.

Un cop a la forca i amb el destí ja escrit, van ser el sagal i la pubilla qui van haver de recordar al bandoler que no es rendís ni resignés a una execució. Van fer memòria dels atacs constants a la cultura i llengua catalana, de la necessitat de sortir al carrer, de seguir perseverant i lluitant per poder aconseguira allò que un vol. Van ser qui van retornar l’esperança, la perserverança i les ganes de seguir lluitant a un bandoler que va marxar amenaçant que tornarà.

Podeu veure més imatges, clicant a la imatge de sota:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

3 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Maria
Maria
15 octubre 2023 1:10

Si. Molt mala organització en tots els actes. Segons les bases del concurs de la Festa d’en Toca-Sons publicades a Instagram, avui es donaven els premis del concurs de fotografia a Can Costa, però quan hem anat allà hi havia una exposició d’artistes i no pas l’entrega de premis com havia anunciat la festa. La meva companya ho ha demanat a l’home del bar, que ha fet una trucada alguna persona, que li ha dit que era pel novembre, que estava mal publicat. Estaria bé un canvi d’organització a la festa, perquè realment aquest any, tela marinera el desastre que… Llegeix més »

Toni
Toni
30 agost 2023 13:56

La festa de sempre i pels mateixos… Quan tornarà haver-hi una junta que organitzi la festa pensant amb el poble i perquè la gent interactui? Una cosa és el què es diu i es ven, i l’altre cosa ÉS la realitat! Calen canvis i nous aires i tornar a la festa d’abans!

Marta
Marta
26 setembre 2023 12:51
Reply to  Toni

Que s’organitza la festa? Com espectadora vaig veure una desorganització general! Un descontrol amb tot, poca gent actuant, qui actuava no sabia què fer, ningú sabia el recorregut, estones que no passava res… On és el Toca-sons infantil, la gimcana bandolera, el concurs de fotografia, la porra? Jo no he vist publicitat de res i no s’ha fet res! Crec que falta gent competent a l’organització i menys jovent. Fa molts anys que estiuejo aquí i per mi és una de les festes més importants del poble, per no dir la més important. Si no s’hi posen algunes persones que… Llegeix més »