Inici Actualitat Una quarantena de persones participen a la ruta històrica amb motiu dels...

Una quarantena de persones participen a la ruta històrica amb motiu dels 10 anys de Taradell.com

0
COMPARTIR

ruta-10-anys-taradellpuntcom-2017

Diumenge al matí Taradell.com va organitzar una ruta històrica pel centre del poble per celebrar el 10è aniversari de la web. L’acte va comptar amb una quarantena de persones que van completar un recorregut amb parades al campanar, la Font Gran, la Plaça, la Torre de Don Carles, la Plaça Santa Llúcia i la Plaça de les Eres.

ruta-10-anys-taradellpuntcom-20173Durant la ruta, a banda de situar els escenaris a nivell històric, la historiadora Míriam Martínez va fer descobrir curiositats, anècdotes i esdeveniments poc coneguts del poble. Així, per exemple, es va explicar que la imatge de la Font Gran apareix impresa en una moneda creada només a Taradell durant la Guerra Civil pel llavors consistori liderat per Ramon Blasi; que a la Torre de Don Carles va ser-hi empresonat un alcalde que es va oposar al Decret de Nova Planta el 1716 o que a la Capella Santa Llúcia al segle XVIII hi havia un ermiter que venia pedretes per curar mal d’ulls per obtenir diners per la capella. També es va descobrir que durant la Guerra Civil hauria caigut una granada rompedora bombardejada pels nacionals durant la retirada de les tropes republicanes; que l’Església Sant Genís ha patit dos incendis durant el segle XX o que hi ha una de les quatre esferes del rellotge del campanar que mai s’ha trencat.

Com a sorpresa, els participants van poder pujar fins al capdamunt del Dipòsit de Can Costa, que normalment està tancat, per veure vistes del poble des de 30 metres d’alçada. També se’ls va obsequiar amb un adhesiu per a mòbil o cotxe amb la imatge del Castell i la paraula ‘Taradelleja’.

ruta-10-anys-taradellpuntcom-20172

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments