Ja us podem presentar una nova selecció de novetats que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font aquest març del 2015. Cada mes, més o menys, des de la biblioteca ens fan una tria que us presentem. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.
Novel·la
Barcelona: RBA La Magrana, 2014
Sinopsi: Una dona de caràcter que viu la turbulència d’uns anys decisius. El 1824, a la vila de Gràcia, la jove Mariona, està a punt de casar-se. La vida, humil i senzilla, li somriu. Però els anys que es preparen són els d’un segle convuls. Al voltant, d’ella, del seu home i els fills i néts, en la seva lluita per la supervivència, el remolí de la historia hi vessarà revoltes i repressions, la industrialització del país i la primera vaga general, les llavors del republicanisme, la maçoneria i la Renaixença. I sempre amb l’amenaça latent de les lleves, les temudes lleves que s’enduen els fills a morir lluny. El país canvia, i la Mariona -la seva consciència de dona i ciutadana- també.
Un estiu a l’Empordà / Màrius Carol
Barcelona: Columna, 2014
Sinopsi: En Marc és un experimentat periodista que es veu obligat a deixar la corresponsalia a Londres per incorporar-se a la redacció amb un càrrec. El seu retorn coincideix amb la mort del seu oncle que li deixa una magnífica masia envoltada de vinyes a l’Empordà, on ell havia passat els estius. Mentre en Marc intenta posar ordre al mas i de pas a la seva vida, descobrirà una postal dirigida al seu oncle i signada per Romy Scheneider. En Marc anirà descobrint pistes sobre la possible relació entre l’actriu i el seu parent mentre es debatrà entre el retorn a la professió o la definitiva retirada a l’Empordà. Dues dones totalment diferents interferiran en la seva vida i l’ajudaran a decidir el seu futur.
Barcelona: Edicions 62, 2014
Sinopsi: El jove xinès Rong Jinzhen és un geni de les matemàtiques que en poc temps ha passat de viure reclòs a l’antiga casa familiar sota la tutela d’un vell mestre a convertir-se en un dels desxifradors de missatges en clau més importants del món. Un jove amb una personalitat inestable, gens convencional: solitari, cerebral, introvertit…, però sens dubte un geni.
Provinent d’una antiga i il·lustre família xinesa, que compta amb una llarga estirp d’acadèmics famosos, el jove Rong finalment és enviat a la Universitat N, on destaca pel seu talent. Aviat és reclutat per la Unitat 701, una agència d’intel·ligència dels serveis secrets xinesos, que s’oculta en unes instal·lacions militars a la muntanya. En aquest nou espai aïllat i a l’ombra, paral·lel a l’oficial, Jinzhen assumeix el repte de desxifrar un codi classifi cat que l’aboca a posar a prova tots els seus coneixements i a exposar el seu món interior fi ns a límits mai provats.
El do és un thriller literari diferent que ha merescut els premis més importants de la Xina i que, com diu Mai Jia, no pretén res més que «parlar de la gent».
La maledicció de Hill House / Shirley Jackson
Barcelona: L’Altra editorial, 2014
Sinopsi: Publicada per primera vegada als Estats Units el 1959, La maledicció de Hill House està considerada una de les obres mestres de la literatura de terror, una novel·la que ha marcat les trajectòries d’autors com Stephen King o Neil Gaiman. La maledicció de Hill House narra l’experiment inquietant de John Montague, filòsof i antropòleg dedicat obsessivament a l’estudi de fenòmens paranormals: el doctor vol comprovar en persona què suposa viure en una casa encantada. Quan sent a parlar de Hill House, un casalot inhòspit, desangelat i de reputació estremidora, està convençut que ha arribat el moment de provar-ho, i convoca tres persones perquè l’acompanyin en l’aventura: la Theodora, una jove despreocupada i curiosa, escollida per la seva capacitat telepàtica; l’Eleanor, solitària, infeliç i fràgil, amb un passat obscur, i el Luke, un jove vividor, mentider i futur hereu de Hill House. La maledicció de Hill House és una poderosa novel·la de terror psicològic que persegueix al lector més enllà de les pàgines del llibre.
Novel·la Juvenil
Tinc un secret: el diari de la Meri / Blue Jeans
Barcelona: Columna, 2014
Sinopsi: Després de Bon dia, princesa, No somriguis que m’enamoro i Puc somiar-te?, els lectors es van quedar amb ganes de més. És per això que Blue Jeans ha volgut fer un regal molt especial a tots els fans de la trilogia.
Els membres del Club dels Incompresos tornen a l’institut per encarar l’últim curs abans d’anar a la universitat. I se’ls ha afegit la Paloma, que ha pogut convèncer els seus pares perquè la canviïn d’escola i poder estar al costat de la Meri. Però la Meri, que per fi s’ha atrevit a revelar el seu secret més ben guardat, té dubtes sobre els seus veritables sentiments… T’agradaria tenir una visió íntima del club més famós dels darrers anys? El blog personal de la Meri t’ofereix una oportunitat única per descobrir les alegries, les tristors, els desitjos i les petites traïcions que neixen i creixen entre un grup d’adolescents en plena descoberta de l’amor i l’amistat.
“La novel·la imprescindible per conèixer tot l’univers de El Club dels Incompresos”
Cd’s musicals
I am not bossy, I’m the boss / Sinéad O’Connor
Sinopsi: La irlandesa presenta el seu nou àlbum ‘I’m not Bossy, I’m the Boss’, amb el qual celebra 30 anys en l’escena musical i, segons ha explicat la mateixa artista, és una col·lecció de “cançons d’amor” vinculades a diversos personatges femenins on les històries evolucionen al llarg dels seus dotze temes.
https://www.youtube.com/watch?v=Lgvys7o-S64
Sinopsi: FKA Twigs, de nom real Tahliah Barnett, és una artista total. Filla d’un ballarí de jazz jamaicà, es va dedicar professionalment a la dansa sent pràcticament encara adolescent, apareixent en vídeos de Kylie Minogue i sortint de gira amb Jessie J, al mateix temps que començaven a produir, amb només 16 anys. Encara que els seus dos primers EPs ja prometien alguna cosa gran, ningú esperava que el primer àlbum de FKA Twigs (titulat, simplement, “LP1”) arribaria al nivell d’excel·lència que exhibeix, i que apareixeria en 9 de cada 10 llistes amb el millor de 2014 (en moltes d’elles, a més, situada al capdamunt).
https://www.youtube.com/watch?v=3yDP9MKVhZc
THE MACK (Goldy el chulo) / Willie Hutch
Sinopsi: Willie McKinley Hutchinson, més conegut pel nom artístic de Willie Hutch, aconseguí enregistrar la banda sonora de la pel·lícula The Mack, l’any 1973, un disc que no desmereix la categoria de clàssic del s. XX. Es tracta de la banda sonora original de la pel·lícula amb el mateix nom i de la qual es varen extreure els dos singles que foren els dos únics Top 20 a les llistes de R&B del cantant d’origen californià: Slick i Brothers Gonna Work It Out.
https://www.youtube.com/watch?v=HqspHHI-a10
Secció infantil
Quin caos d’habitació! / Xavier Salomó (text i il·lustració)
Barcelona: Cruïlla, 2014
Edat: a partir de 3 anys
Sinopsi: En Pau cada dia té l’habitació més desendreçada i cada cop és més difícil, també per als lectors, trobar-hi certs objectes que li demana el pare que busqui. Avança la setmana i no hi ha matí que el pare, quan desperta el seu fill, no l’hagi de renyar perquè ho endreci tot. Però darrere de les ordres del pare s’hi amaga un gran afecte i una bona solució perquè el fill, d’una vegada per totes, endreci l’habitació.
La tortuga Totvabé / David Acera (text); Nanu González (il·lustracions)
Barcelona: Takatuka, 2014
Edat: a partir de 5 anys
Sinopsi: «Tot va bé, tot va bé si trobes prou menjar», cantava la tortuga a tot hora i a pertot, mentre s’alimentava de les punxegudes figues de moro que creixien arreu d’aquella illa del Pacífic.
La rutina diària porta la tortuga Totvabé a recórrer cada dia l’illa buscant els llocs on creixen les figues de moro més bones. No permet que res ni ningú la distregui del seu camí i tampoc mostra cap mena d’interès per la sort de la resta dels animals, que la conviden, sense èxit, a compartir amb ells les seves alegries i preocupacions. Una faula social tan real com la vida mateixa.
Titelles de dit / Rosa Maria Curto (text)
Barcelona: Edebé, 2014
Col·lecció: És fàcil
Edat: a partir de 6 anys
Sinopsi: T’agrada explicar contes? Seguint les instruccions que et proposem en aquest llibre seràs capaç de fer els protagonistes de les teves històries. Veuràs que s’expliquen un munt de tècniques i de trucs per fer uns personatges molt originals per poder escenificar totes les aventures que vulguis.
Rebequeries / Susana Gómez Redondo (text); Anna Aparicio Català (il·lustracions)
Barcelona: Takatuka, 2014
Edat: a partir de 4 anys
Sinopsi: La mainada acostuma a canviar d’humor sovint. L’alegria i la felicitat més completes poden acabar en un atac de ràbia i una sorollosa rebequeria en un moment, i pot costar d’identificar-ne la causa entre tant de rebombori. Un malentès, un desig no satisfet, una negativa…poden provocar que es formi un enorme nubulot mental. Si abans tot era de color de rosa, ara l’ambient es tensa i s’enfosqueix fins descarregar la tempesta. Però la tempesta amaina, i unes paraules poden ajudar a eixugar les llàgrimes i que el gest d’enuig es transformi en el més enorme dels somriures. Els canvis de color serveixen per a il·lustrar els diferents estats d’ànim per els que passa una criatura quan s’enfada o quan fa les paus amb algú. Un conte sobre desitjos, frustracions i emocions desbocades, i sobre la importància de saber comunicar-se i d’escoltar.
Podeu trobar més llibres al catàleg següent: