Inici Opinió No és una remullada

No és una remullada

1
COMPARTIR

opinio Marc Güell granCom que del 9-N tindrem temps de parlar-ne els propers mesos, avui prefereixo centrar-me en una iniciativa solidària que s’ha estès com l’espuma aquest estiu i, evidentment, a Taradell també. Sí, la famosa campanya de llançar-se per sobre un cubell d’aigua gelada. Una campanya viral (coneguda com a Ice Bucket Challenge) que reptava personatges populars a mullar-se per l’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA). Sens dubte, una iniciativa molt ben trobada i simbolitzada. L’aigua gelada, el fred, agarrota els músculs i això és més o menys el que senten els malalts d’ELA.

Així, doncs, ens hem fet un tip de veure famosos mullant-se, però quants ho han fet només per quedar bé? Quants hi han col·laborat econòmicament després? Llegeixo una notícia de finals d’agost a La Vanguardia que demostra que encara hi ha massa hipocresia. Assegura que aquesta campanya ha deixat poques donacions a Espanya. Només ha recaptat poc més de 140.000 euros. Poquíssims, si tenim en compte els milers de vídeos penjats a les xarxes, amb milions de visualitzacions en algun cas.

Taradell va fer un pas més i no va recórrer a famosos per donar el seu suport als malalts d’ELA i als seus familiars perquè la investigació no s’aturi. El 13 de setembre, unes 150 persones van participar en una remullada popular a la plaça de les Eres, després que una família afectada del poble reptés l’alcalde, Lluís Verdaguer, i els veïns del poble a mullar-se per aquesta malaltia.

Es desconeix la quantitat de diners recaptada a Taradell, però estic convençut que és molt més efectiva una remullada popular com aquesta, en què els donatius es van destinar a la Fundació Miquel Valls, que els milers de vídeos de cares conegudes. El fet que la remullada portés la firma de la família de Cal Terrisser, amb una persona afectada per l’ELA, ajuda que els veïns s’hi bolquin amb més ganes. I és que els petits gestos són els que ens fan grans i Taradell ha demostrat que, quan cal, es mulla.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

1 Comment
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
teresa sola cunill
4 octubre 2014 23:49

hola soc la tieta d’aquesta afectada per aquesta malaltia que a hores d’ara és més coneguda que abans, potser perquè hi ha mes casos. La meva família estem molt agraïts pel resultat de la remullada que el dia 13 de setembre, complint el repte que van fer l’alcalde i el poble, es van recollir 1.600 euros. No sabem si algú ha fet donacions a part, el que sí puc assegurar que les persones que no ho sabien ara estan donant-nos molt suport i amb l’iniciativa que vam fer de xapes, pins, imans i clauers ara estem recollint molt. La Fundació… Llegeix més »