Inici Opinió Taradell dóna molt de si

Taradell dóna molt de si

1
COMPARTIR

Des de fa sis temporades, l’informatiu que fem a Ràdio Taradell els dissabtes al migdia només inclou informació de Taradell o bé relacionada amb el municipi. Abans, hi tenien més pes les notícies d’Osona. Però un bon dia vam fer un canvi de xip i una aposta decidida per la informació local. D’entrada, ens va semblar un repte difícil i crèiem que hauríem de buscar les notícies de sota les pedres. De fet, molts ens deien: “I ja omplireu un quart d’hora d’informatiu només amb notícies de Taradell?”. Ara, podem afirmar, rotundament, que “sí”. Som un mitjà local i, en primer lloc, hem d’explicar el que passa aquí.

Aquesta nova etapa de Taradell.com avala, sens dubte, aquest model. Sovint, donem poc valor a la informació local, però, en el fons, és la que més ens afecta i interessa. Bé, ara mateix, la turbulència econòmica i financera en què estem immersos, segurament, ens fa estar molt més preocupats per si tindrem un rescat a la grega o no. Però, al marge d’això, és als ajuntaments on s’acaba decidint si els pares hauran de pagar més a les escoles bressol, quant s’augmentarà l’IBI, si un carrer s’ha d’asfaltar, si el poble necessita més equipaments… Els ajuntaments són la primera administració a qui exigim solucions quan hi ha problemes. I, ara, per postres, el govern de Rajoy proposa que les diputacions assumeixin serveis dels municipis més petits. Hi ha qui no ha entès, encara, que les administracions que cal tancar amb pany i clau no són, precisament, els ajuntaments.

Tota aquesta informació, la que es genera als despatxos de l’Ajuntament, és la que interessa, en aquest cas, als taradellencs. Però no només això. Tenim la sort que Taradell és un poble viu i la seva gent fa mil i una coses: els èxits literaris d’Antoni Pladevall, les aventures de la cooperant Laura Arau, els nomenaments de taradellencs al govern, la moguda de festes com els Tonis o Toca-sons, els bons resultats (no sempre) de la Unió Deportiva o el Club Patí Taradell… Al costat d’això, informació pura i dura: la polèmica perquè es volia construir un aeroport a Mont-rodon, les enganxades entre l’alcalde i l’oposició, les campanyes electorals… I una cosa molt important: informació de servei. Per exemple, quan neva.

Sovint, els mitjans locals passen desapercebuts, però també és cert que es crea un efecte contradictori perquè, a la vegada, tothom els busca. Quan a una entitat o a l’Ajuntament li interessa fer difusió d’alguna notícia o algun acte ja s’espavila perquè es publiqui. En qüestió de tres anys o menys, el nivell d’informació s’ha multiplicat a un ritme vertiginós i, a sobre, cada cop, tenim noves vies. Els taradellencs sou uns afortunats: Taradell.com, el web de l’Ajuntament, una vintena de blocs d’entitats i institucions, la revista ‘Taradell’, Ràdio Taradell i el seu web, i les xarxes socials, com el Twitter, que està revolucionant la informació, com una eina imprescindible per informar-se a l’instant.

Amb aquesta reflexió de com és d’important estar ben informat d’allò que més ens interessa, m’estreno en aquest renovat Taradell.com. Des d’aquestes línies, felicitats i que, per molts anys, ens puguem seguir informar del que passa al costat de casa per mitjans de casa. Taradell té sort!

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

1 Comment
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
miquel
miquel
26 juny 2012 19:32

Marc, felicitats per l´article. Hi estic totalment d´acord.