Inici Actualitat La Creu dels Miquelets

La Creu dels Miquelets

1
COMPARTIR

Fa temps que vaig anar a fotografiar la creu dels miquelets però en buscava alguna referència històrica i no la trobava documentada enlloc. Finalment Mn. Antoni Pladevall n’ha escrit 4 ratlles a la nova Guia del PR-C42.

Si aneu a la Masia del Pujol, just davant de l’alzina mil·lenària, hi veureu un turonet amb una creu al cap damunt. És la Creu dels miquelets que recorda el lloc on hi van ser morts i enterrats 99 miquelets.

El monument és un pedró de pedra de dos metres d’alçada coronat per una petita creu de ferro que porta la inscripció: “1822 Morts 99 MCs” que significa que l’any 1822 hi van morir 99 Miquelets.

Els Miquelets eren uns guerrers, voluntaris o mercenaris, que lluitaven a favor del govern liberal durant el Trienni Liberal (1820-1823). Els Miquelets eren enemics de la monarquia absolutista, al contrari de la majoria de la gent de l’època que majoritàriament n’era partidària. Segons sembla en aquesta zona hi va haver una gran batalla entre els dos bàndols que acabà amb la vida d’aquests 99 soldats.

Tot i així no tenim cap referència escrita d’aquest fet, només en queda el pedró i la llegenda popular.
COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

1 Comment
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Maria
Maria
30 abril 2008 8:46

M’agrada aquesta secció dels espais de Taradell, hi ha molts llocs que els coneixem perquè ens n’han parlat els avis, jo mateixa la conec aquesta creu però no en sabia del tot la història.
Gràcies per aquest bocins de la història del nostre poble