Inici Actualitat El Torneig F5 Taradell celebrarà aquest 2024 la seva 39a edició

El Torneig F5 Taradell celebrarà aquest 2024 la seva 39a edició

0
COMPARTIR

Tot a punt per al Torneig F5 Taradell 2024 que arriba a la seva 39a edició. La competició estiuenca es jugarà entre el 25 de juny i el 27 de juliol a les instal·lacions del camp municipal de futbol La Roureda de Taradell que habilita quatre terrenys de joc de futbol sala per acollir més de 600 partits durant les cinc setmanes del torneig.

El dilluns 13 de maig s’obriran les inscripcions que aquest any es faran online. Les inscripcions estaran obertes fins el 15 de maig, i tenen limitació d’equips per categoria. La informació essencial del torneig ja es pot descarregar a la web (www.udtaradell.cat) o a través de les xarxes socials del Torneig. 

Un any més, els equips participants s’asseguren tenir, com a mínim, entre 7 i 8 partits durant tot el mes de competició. A part d’aquests, hi haurà els partits de la fase final.

Després de cinc edicions i de la bona rebuda que va tenir la modificació del sistema de competició, l’organització continuarà apostant per un sistema de competició que ha servit per igualar nivells i perquè els participants puguin gaudir dels partits, evitant golejades escandaloses.

En aquest sistema de competició, en una primera fase de classificació els equips quedaran agrupats en grups de quatre equips i es disputaran els partits en forma de lligueta per generar una classificació. D’aquí es passarà a una fase 2, on els dos primers classificats de cada grup competiran en la categoria Or, mentre que els dos últims ho faran en la categoria Plata. En aquesta segona fase cada categoria tindrà diversos grups (o els que cregui l’organització en funció de les inscripcions) i es competirà amb el sistema habitual de lligueta. D’aquí sorgiran els equips que disputaran la fase final de la categoria Or, així com la fase final de la categoria Plata. S’aplicarà aquest sistema de competició a les categories benjamí, aleví, infantil i cadet. Si hi ha prou equips també s’aplicarà en categoria Prebenjamí.

Per segon any, les inscripcions es faran online

Les inscripcions es faran online a través de la plataforma que l’organització va estrenar per gestionar el Torneig durant la passada edició. Es tracta del sistema Competize. Les inscripcions es podran tramitar entre el 13 i el 15 de maig.

Així doncs, a través de l’apartat de F5 Taradell de la pàgina web udtaradell.cat i també als perfils de les xarxes socials del torneig, es podrà aconseguir l’enllaç per fer la inscripció i tots els requisits s’hauran d’entregar online. En aquest espai, també s’hi penjarà un manual d’instruccions sobre com realitzar la inscripció per tal d’ajudar els equips.

Plaça assegurada amb la promoció d’Esports Estel

Com ja és tradició en els últims anys, en els propers dies s’obriran una cinquantena de places disponibles pels equips que comprin equipatge previ al patner del torneig, Esports Estel. Hi haurà 10 places per cada categoria. Això sí, un cop comprat, aquests equips s’hauran d’inscriure abans de l’1 de maig segons els indiqui l’organització.

Nou Comitè de Disciplina i nova normativa d’ètica

L’organització ha decidit crear un nou comitè de disciplina. Aquest serà un òrgan descentralitzat a l’organització format per tres professionals del món del futbol i l’arbitratge que seran els encarregats de valorar les incidències que puguin haver-hi en el transcurs de la competició i decidir la sanció més correcte en qualsevol cas i, alhora, comunicar-la als equips. Qui no en formarà part serà la direcció del torneig, que quedarà al marge de totes les decisions que pugui prendre aquest comitè.

A més, la direcció del torneig i el comitè, han creat una normativa d’ètica i disciplina. El document explica què és el comitè i també hi ha exposat com actuarà el comitè a l’hora de valorar les diferents situacions que es puguin esdevenir i com es sancionarà en cada cas.

Nova reunió de presentació

Aquest any es celebrarà una reunió de presentació del torneig on hi estaran convidats el responsable i els entrenadors de cada equip. En aquesta trobada hi participarà la direcció del torneig i els responsables arbitrals. Amb aquesta reunió, l’organització pretén ser més propera i explicar el funcionament de l’F5, les noves normatives i els nous canvis que hi haurà. A la reunió, també es resoldran dubtes de la normativa de joc. Un cop acabada la reunió, qui tingui algun dubte més, podrà parlar directament amb l’organització.

La reunió també servirà per entregar les acreditacions a tots els entrenadors i també altre documentació que s’entregava un cop començat el torneig.

Resultats i classificacions minut a minut a través de l’app

L’organització ha fet una aposta clara per oferir informació actualitzada el més ràpid possible. Un any més, tothom podrà informar-se i conèixer els resultats, classificacions i, fins i tot, seguir els partits minut a minut a través de la nova APP. En aquest sentit, cada taula tindrà un ordinador on farà l’acta del partit a mesura que es desenvolupi el joc i, en el mateix moment, el públic podrà consultar-la. En cada partit es podran consultar les alineacions dels dos equips i altres dades interessants. Un cop finalitzi el partit, tota la informació continuarà penjada per poder-la consultar quan es cregui convenient.

Xarxes socials i sortejos per Youtube

Aquest any apostem per la tecnologia i per aquest motiu, s’ha apostat perquè hi hagi una persona específica que porti el dia a dia de les xarxes socials de l’esdeveniment. L’F5 Taradell s’obrirà al mon del Tik-Tok i, conjuntament amb Instagram, Facebook i Twitter aquest any es podran veure entrevistes als protagonistes, reels, fotografies i també molt contingut digital per aportar un valor afegit a la competició.

També es podran seguir els sortejos de fase de classificació i fase de grups per Youtube.

Equip humà

El torneig compta amb un equip humà de mes de 100 persones i voluntaris dividits en tres àmbits, coordinats per la Junta Directiva de la UD Taradell. Per una banda, hi ha tot el personal de coordinació del torneig que compta amb un director, un ajudant de direcció i una coordinació d’àrbitres, coordinadors de camps, la persona que porta les xarxes socials, els àrbitres de taula i els àrbitres de camp. 

Per altra banda, hi ha l’àrea dels treballadors del club: dues persones de manteniment del camp, dues persones d’administració i el personal de bar que fan una feina impensable. I finalment, els més 100 voluntaris que participen en tasques de servei de bar i de muntatge i desmuntatge dels camps i molta altra logística necessària perquè durant cinc setmanes multitud de jugadors i jugadores puguin gaudir d’una competició única a la comarca d’Osona i probablement la més multitudinària de Catalunya.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments