Inici Cartes dels lectors Intel·ligència artificial

Intel·ligència artificial

0
COMPARTIR

Des de ja fa algun temps, dues paraules estan presents en el nostre dia a dia, anticipant-nos un futur que afectarà a molts àmbits de la nostra vida (treball, oci, etc., etc.). Aquestes dues paraules són Intel·ligència Artificial.

Fins i tot, ja són freqüents en el món de l’esport i del futbol en particular.

Ahir van jugar el seu partit de lliga, a l’Estadi Lluís Companys de Montjuïc, a Barcelona, el Barça i el Mallorca. Va guanyar 1-0 el Barça, amb un gol de traca i mocador d’en Lamine Yamal, un nano de 16 anys que és un dels pilars de l’equip, junt amb altres companys de la pedrera, joves i descarats com ell.

En la jugada del gol, segons la Intel·ligència Artificial, la possibilitat que el xut d’en Lamine arribés al fons de la xarxa era només del 2%… és a dir, gairebé impossible!!

El jove crack culé va xutar i va marcar. Va donar la victòria al seu equip i va fer “trempar” a tots els barcelonistes que estàvem mirant el partit.

Què hagués passat si, tal i com ens estan anticipant contínuament, en un futur proper, tot estigués “controlat” per la Intel·ligència Artificial??? En un hipotètic món on els nostres actes, les nostres feines i les nostres decisions estarien subjectes als dictàmens de la Intel·ligència Artificial, fets com el del dia d’ahir serien impossibles de veure. El Lamine Yamal d’aquest hipotètic futur ja no hagués provat de xutar a porta. Per què ho hauria de fer només amb un 2% de possibilitats d’èxit??

Les noves tecnologies, les màquines, els ordinadors…. la Intel·ligència Artificial, han de servir per a donar-nos suport i facilitar-nos les nostres feines, especialment en aquelles tasques recurrents i que ens ocupen molt temps i esforç, però mai per a substituir-nos a nosaltres en allò que és important… en les nostres decisions personals, en les estratègies a seguir en les empreses, en com afrontar i solucionar un problema.

Allà on hi hagi una persona amb talent, coneixements, empenta i decisió, a poder ser combinat amb l’experiència, que s’apartin totes les Intel·ligències Artificials del món!!!

En la seva feina i en el seu àmbit, Lamine Yamal ho va demostrar ahir.

Tant de bo que aquest corrent imperant que ens volen imposar, convertint a la Intel·ligència Artificial en l’eix de tot el nostre món futur, NO s’acabi convertint en realitat… i puguem continuar gaudint del talent natural, descarat i màgic d’en Lamine Yamal, i de tants i tantes homes i dones que cada dia treballen i aporten els seus coneixements i la seva empenta en les seves activitats, negocis, empreses, etc.

Jordi Guillamón

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments