Inici Actualitat Novetats literàries de la Biblioteca de Taradell del desembre de 2023

Novetats literàries de la Biblioteca de Taradell del desembre de 2023

0
COMPARTIR

Avui us presentem novetats literàries que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font durant aquest mes de desembre de 2023. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

Novel·la

El escupitajo | Marzia Sabella

Madrid: Siruela, 2023

Sinopsi: «Senyora, per què?», va preguntar el 1963 el jutge Cesare Terranova, pioner en la investigació de la Cosa Nostra. Era Serafina Battaglia -vestida de negre i amb el cap embolicat en un xal- qui, a l’altra banda de l’escriptori, lliurava al magistrat les fotografies del marit i el fill, assassinats en poc més de vint-i-quatre mesos en una disputa mafiosa. Des d’aquell moment, a Palerm i en altres tribunals italians, la vídua va començar a parlar sense embuts d’una organització criminal l’existència de la qual molts seguien negant. Ella la coneixia bé perquè «les femelles de la casa ho saben».

El somriure dels dofins | Francesc Soler

Barcelona: Columna, 2023

Sinopsi: En Francesc acaba de sortir de la presó, indultat després d’haver estat condemnat per un escàndol sexual, i narra la seva pròpia història: tot el que el va portar fins a aquell lavabo de discoteca, on el van trobar vestit de dona tenint sexe amb un altre noi. Aquestes són les memòries d’infantesa, adolescència i joventut d’un nen sensible i amorós condemnat a créixer en l’ambient opressiu d’un poble de comarques dels anys vuitanta i noranta, i com va poder superar el dolor i celebrar la vida gràcies a l’amistat amb dues dones fantàstiques, als llibres i a la seva capacitat de resiliència innata.

Tasmània | Paolo Giordano

Barcelona: Edicions 62, 2023

Sinopsi: Novembre del 2015. El narrador, un periodista de formació científica, ha viatjat a París per cobrir una cimera sobre el clima pocs dies després dels atemptats jihadistes. La crisi que plana en l’ambient de la ciutat sembla el reflex d’una crisi més íntima: la que travessa la relació amb la seva parella, Lorenza. I mentre busca un sentit a tot el que està vivint, a les seves pors, als seus dubtes, i prepara un llibre sobre els efectes radioactius de la bomba atòmica, es troba amb personatges que seran més rellevants del que sospita: un amic que s’acaba de separar, un climatòleg expert en núvols, una reportera de guerra o un capellà que ha trobat la felicitat on mai hauria imaginat.

Tothom a la meva família ha matat algú | Benjamin Stevenson

Barcelona: Columna, 2023

Sinopsi: A l’Ernie Cunningham no li han agradat mai les reunions familiars. Potser el fet que la seva família no li ha perdonat que denunciés el seu germà Michael a la policia hi té alguna cosa a veure. En honor a la veritat, l’Ernie el va veure cometre un assassinat, però és evident que la família Cunningham no és del tot normal. Ara han decidit reunir-se i passar el cap de setmana en un hotel de muntanya per celebrar la tornada d’en Michael, a qui no veuen des de fa tres anys. Però els plans de calma en un indret de somni acaben de cop quan apareix un cadàver a prop de l’hotel. Amb la policia local clarament sobrepassada pel cas, l’Ernie decideix agafar les regnes de la investigació per descobrir si el culpable és, com sospita, algun dels membres de la seva família.

Mentides sobre la mort | Premee Mohamed

Barcelona: Editorial Chronos, 2023

Sinopsi: La Win ha tornat d’entre els morts per venjar-se de l’home que la va assassinar i d’aquells que el van encobrir. Els seus actes són incòmodes i posen en perill l’statu quo, però el jou dels poderosos mai no és amable, encara et lliguin amb una corretja de setí.Dècades després d’una invasió alienígena, un grup de científics analitza el rastre que ha deixat aquest cataclisme. A través d’un diari personal, dues dones, una supervivent de la invasió i una investigadora, establiran un fort lligam emocional.Dues històries narrades amb una veu potent i evocadora, dues mostres del talent de Premee Mohamed.

Lucía | Bernard Minier

Barcelona: Salamandra, 2023

Sinopsi: Salamanca, tardor de 2019. A través d’un potent programa informàtic que permet creuar dades dels diversos cossos policials, sis estudiants universitaris tutelats pel catedràtic de Criminologia Salomón Borges acaben de descobrir l’existència d’un misteriós homicida, amagat durant tres dècades modus operandi consisteix a escenificar composicions renaixentistes encolant els cossos de les víctimes.

El niu del cucut | Camilla Läckberg

Barcelona: Amsterdam, 2023

Sinopsi: Dos terribles fets, sense cap connexió òbvia, sacsegen Fjällbacka fins al moll de l’os. Troben un fotògraf famós brutalment assassinat en una sala d’exposicions. Henning Bauer, el premi Nobel de literatura, cau víctima d’un atac violent a la petita illa on es troba escrivint la desena entrega de la seva coneguda saga de llibres. Mentre Patrik Hedström i els seus col·legues no semblen avançar en cap dels casos, Erica Falck investiga l’assassinat d’una dona transsexual a Estocolm que va tenir lloc durant la dècada dels anys vuitanta. A poc a poc, l’Erica s’adona que els fils del passat estan connectats amb el temps present.

La Dama de Reykjavík: comença el compte enrere | Ragnar Jónasson

Barcelona: Columna, 2023

Sinopsi: La Hulda Hermannsdóttir és una de les millors investigadores de la policia de Reykjavík. Malgrat això, quan encara no ha fet seixanta-cinc anys, el seu cap pretén jubilar-la abans d’hora. Però la Hulda ho ha donat tot per la seva carrera i no suporta la idea d’haver de deixar la feina. Una mica a contracor, i per tenir-la entretinguda, el seu cap l’autoritza a reobrir un cas que hagi quedat sense resoldre, el que ella vulgui.

Les Dones Weyward | Emilia Hart

Barcelona: Edicions 62, 2022

Sinopsi: 1619: l’Altha Weyward es declara no culpable de l’assassinat d’en John Milburn i la sala esclata en crits embogits de la gent del poble, que l’acusen de bruixa. 2019: la Kate fuig de Londres i del seu maltractador cap a Crows Beck, un poble perdut on la seva tia àvia li va deixar en herència una petita cabana, el Weyward Cottage. Un cop allà comença a intuir que un secret s’oculta en els fonaments d’aquell lloc, amagat des de les caceres de bruixes del segle XVII.

La mala costumbre | Alana S. Portero

Barcelona: Seix Barral, 2023

Sinopsi: La novel·la recorre l’adolescència d’una nena atrapada en un cos que no sap habitar, que intenta comprendre’s a si mateixa i al món on viu, des de la infantesa en una família de classe obrera al barri de Sant Blai, arrasat per la heroïna als anys vuitanta, fins a les nits clandestines al centre de Madrid dels noranta. Com en una versió bastarda del viatge de l’heroi, ionquis, dives pop i àngels caiguts l’acompanyen en un recorregut vital en què, al final, seran altres dones les que l’ajudin a superar la violència que troba a cada pas.

La Senyora Harris se’n va a París | Paul Gallico

Barcelona: Viena, 2023

Sinopsi: La senyora Harris, una vídua d’una certa edat que es dedica a netejar cases de londinencs rics, descobreix un bon dia, en l’armari d’una de les seves clientes, dos vestits de Dior que la deixen ben enlluernada. I contra tot pronòstic, decideix que ella vol un d’aquests meravellosos vestits de Dior per a ella, fins i tot encara que mai no tingui ocasió de lluir-lo. A partir d’aquí, traça un pla per aconseguir estalviar els diners del vestit i del vol a París, i s’embarca en un viatge de 24 hores…

Ciutat morta | Shane Stevens

Barcelona: Clandestina Editorial, 2023

Sinopsi: Jersey City, un lloc de la històrica immigració italiana, tan a prop de les llums de Manhattan, però incommensurablement lluny del seu esplendor, també és un paradís de la màfia. A principis dels anys setanta, la majoria dels negocis il·legals de la ciutat eren dirigits per dos grans grups, un liderat per Joe Zucco i l’altre per Alexis Machine. Són organitzacions àmpliament ramificades, basades en una jerarquia de ferro i unes regles de conducta que constitueixen l’altra cara de la moneda d’una vida sacrificada per l’ambició als diners fàcils.

Les meduses no tenen orelles | Adèle Rosenfeld

Barcelona: Edicions 62, 2023

Sinopsi: Louise, de vint-i-cinc anys, és parcialment sorda i fins ara ha aconseguit construir la seva vida i maniobrar amb la seva “incapacitat invisible”. El seu últim diagnòstic és molt clar: ha perdut més audició i l’única solució passa per una operació per introduir un implant. El resultat, però, és irreversible i, tot i que podrà sentir amb claredat, perdrà tota l’audició natural i sentirà totes les veus amb un to metàl·lic. D’alguna manera haurà d’acceptar entrar en un nou món sense matisos. ¿Reconeixerà la veu de sa mare, la de la seva parella o la seva pròpia? Distingirà les veus dels seus amics? El temps s’acaba i la Louise ha d’anunciar la seva decisió.

Cor encriptat | Elena Vavilova

Sant Cugat del Vallès: Símbol editors, 2023

Sinopsi: Dària Kokorina, una jove oficial d’intel·ligència russa, ha rebut l’encàrrec de descobrir els canals secrets de finançament dels terroristes. A Hong Kong, on ha estat enviada amb una altra identitat, experimentarà totes les dificultats i tensions que acompanyen les missions d’una agent il·legal d’intel·ligència. La Dària és professional, poliglota, eficient i està dotada d’una gran capacitat analítica. Ha estat entrenada per mantenir el cap fred davant de situacions de risc , però no pot negar-se el dret a estimar. Els sentiments, però, la poden portar a la vora de l’abisme.

Només tinc ulls per a tu | Elena Vavilova

Sant Cugat del Vallès: Símbol editors, 2023

Sinopsi: Dària Kokorina, una jove oficial d’intel·ligència russa, ha rebut l’encàrrec de descobrir els canals secrets de finançament dels terroristes. A Hong Kong, on ha estat enviada amb una altra identitat, experimentarà totes les dificultats i tensions que acompanyen les missions d’una agent il·legal d’intel·ligència. La Dària és professional, poliglota, eficient i està dotada d’una gran capacitat analítica. Ha estat entrenada per mantenir el cap fred davant de situacions de risc , però no pot negar-se el dret a estimar. Els sentiments, però, la poden portar a la vora de l’abisme.

Caront | Jordi de Manuel

Barcelona: Clandestina Editorial, 2023

Sinopsi: La hibernació de la inspectora Sara Bruc és interrompuda durant un viatge interplanetari: tres persones han aparegut mortes en dies successius en un compartiment tancat de realitat virtual de l’astronau. La inspectora, assistida per Adso, un androide de darrera generació, investiga les morts i aviat descobreix que es tracta d’assassinats. A la nau espacial conviuen diferents equips de recerca científica i una tripulació militaritzada, assistida per robots amb diferents funcions. La seva missió és arribar a Caront (el satèl·lit de Plutó) per construir-hi una estació interestel·lar.

La torna | Ali Smith

Barcelona: Raig Verd Editorial, 2023

Sinopsi: La Sand, una pintora, és a casa quan truca una dona amb qui havia coincidit a la universitat. Li explica una experiència trascendental que ha viscut i acut a ella per la facilitat que tenia d’aprofundir en els significats de les coses, sobretot d’allò ocult, com en els poemes… Però la Sand no pot ocupar-se d’això, abans sí que creia en el valor de les paraules, tanmateix, amb el seu pare ingressat, ara només pot pensar en no contagiar-se per poder anar-lo a visitar. En una altra època, una nena, la millor en el seu ofici, hereta la ferreria de la família que l’acull quan moren per tuberculosi.

Un jardí de delícies terrenals | Joyce Carol Oates

Mallorca: Lleonard Muntaner Editor, 2023

Sinopsi: Clara Walpole, filla d’uns grangers emigrants que tenen els seus orígens a les àrides i implacables terres de Kentucky, desesperada per escapar d’una existència atzarosa plena de violència i de pobresa, té la determinació de no repetir els errors de la seva mare. Per això lluita aferrissadament per la seva independència en les relacions que estableix amb homes molt diferents.

 

La Secta | Camilla Läckberg i Henrik Fexeus

Barcelona: Columna, 2023

Sinopsi: L’agent Mina Dabiri i els seus companys del departament d’homicidis de la policia d’Estocolm tornen a trobar-se en una situació molt difícil: un nen ha desaparegut d’un parc infantil i el cas s’assembla perillosament a una investigació anterior que va tenir un final tràgic. Els pocs indicis que hi ha, plens de codis numèrics i missatges en clau, semblen seguir les regles d’un joc ideat per una ment perversa. Dos anys després dels dramàtics esdeveniments que van unir les seves vides, la Mina es veurà obligada a recórrer de nou al mentalista Vincent Walder per arribar fins al final d’una trepidant investigació que, en aquesta ocasió, l’afectarà de manera molt personal. Qui la coneix tan bé? Qui s’amaga darrere les ombres? I, sobretot, per què ho fa? Mentre la Mina intenta preservar els records del passat i en Vincent lluita per ignorar l’ombra que amaga la seva ànima, l’escut que tots dos s’han construït comença, per fi, a desmuntar-se.

Alliberada | Rosa Negre

Barcelona: Univers, 2023

Sinopsi: Aquesta es una història real. És un relat teixit a parítir de les experiencies viscudes per l’Ada, una noia catalana filla de pares d’origen subsaharià. El periple de l’Ada ens serveix per explicar el que amaguen determinades tradicions a les quals són sotmeses nenes i noies que viuen a Catalunya, aquí i ara. Una realitat que tenim a prop i que poques vegades es fa visible.

 

Orlando: una biografia | Virginia Woolf

Barcelona: Viena Edicions, 2023

Sinopsi: S’hi narra la vida d’un jove cavaller anglès de la cort isabelina, ben plantat, ric, seductor i interessat en les arts i les lletres figura que s’inspirava vagament en l’escriptora Vita Sackville West, amiga i amant de l’autora, que travessa la història des del segle XVI fins al XX i, que, d’una manera totalment atzarosa i impensada, un dia, es desperta convertit en dona.

 

L’Abadia de Northanger | Jane Austen

Barcelona: Viena Edicions, 2023

Sinopsi: La Catherine Morland és una jove de disset anys que dedica totes les seves hores de lleure a la lectura de novel·la gòtica, i de fet s’imagina sempre protagonitzant aventures emocionants. Els senyors Allen, amics de la família, la conviden a Bath, on coneixerà a la Isabella Thorpe, una noia molt espavilada, potser massa. Juntes gaudiran de la vida social de la ciutat i assistiran a balls, una circumstància que els permetrà de conèixer en Henry Tilney, un jove clergue molt interessant. Després d’uns quants dies sense veure en Henry Tinley, el jove finalment reapareix de bracet amb una dama jove i bonica, que resulta que és la seva germana Eleonor, que es fa molt amiga de la Catherine. Com que els Tinley es veuen obligats a abandonar Bath, conviden la noia a visitar la finca del seu pare, Northanger Abbey. Seduïda per les novel·les gòtiques, ella se la imagina fosca, antiga i plena de misteris fantàstics, i s’hi encamina desitjosa de viure aventures dramàtiques, mentre al seu entorn tothom està capficat pensant que hauria d’aprofitar l’avinentesa per trobar un marit ric.

 

El Sepulturero y la tierra negra | Oliver Pötzsch

Barcelona: Planeta, 2023

Sinopsi: Viena, 1894. En un sarcòfag del Museu d’Història de la ciutat apareix, momificat, el cos del professor Alfons Strössner, un dels egiptòlegs més grans del món. Leopold von Harzfeldt serà l’encarregat de la investigació i aviat descobrirà que, dels quatre membres de la seva última expedició a la Terra Negra, tres han mort en estranyes circumstàncies, per la qual cosa l’ombra d’una maledicció plana sobre els fets.

 

Syrah i les filles de la vinya | Victoria Fernández

Barcelona: Rosa dels Vents, 2023

Sinopsi: Al Penedès del segle XIX, la Jara Macabeu lluita per protegir les seves vinyes i restaurar l’honor de la seva família en una apassionant novel·la sobre el món del vi. La vinya, l’amor i la passió es fonen en un relat èpic, protagonitzat per unes dones que defensen i treballen la terra, en una novel·la plena de traïcions, intrigues i romanços al voltant de les quatre grans famílies viticultores del Penedès.

 

De tornada a casa | Kate Morton

Barcelona: Rosa dels Vents, 2023

Sinopsi: Nit de Nadal del 1959, Adelaide Hills, Austràlia. A la fi d’un dia calorós, als voltants de la mansió de la família Turner, un repartidor fa un descobriment esgarrifós. Aleshores comença una investigació policial i el poblet de Tambilla es veu sacsejat per un dels casos d’assassinat més desconcertants i dolorosos de la història d’Austràlia Meridional. Seixanta anys més tard i després d’haver perdut la feina al diari, la Jess troba un llibre que detalla la investigació policial de la tragèdia de la de la família Turner. Fullejant el llibre descobreix una connexió sorprenent entre la seva pròpia família i aquell fet.

 

Les amistats perilloses | Pierre Choderlos de Laclos

Martorell: Adesiara editorial, 2023

La marquesa de Merteuil i el vescomte de Valmont, els experts més consumats de tot París en l’art de la seducció, tramen venjar-se del comte de Gercourt pervertint Cécile Volanges, una noieta ignorant, promesa per la seva mare a casar-se amb el comte. Cécile, però, està molt enamorada del jove Danceny, passerell com ella en les qüestions amatòries. Tot i que al principi no està per orgues, entestat a conquistar la inabastable presidenta de Tourvel, una dona casada i devota, exemple de virtut en els cercles aristocràtics que tots comparteixen, Valmont acaba participant en el joc.

Una dona soltera | Edith Wharton

Barcelona: Viena Edicions, 2023

Sinopsi: Als cercles més pròspers de la societat de Nova York, la Delia, casada amb un dels Ralston, és la reina de les festes i viu pendent dels actes socials. I ben aviat tindrà lloc el casament de la seva cosina, la Charlotte Lovell, amb en Joe Ralston. Tot fa pensar que la noia tindrà tanta sort com ella en el matrimoni i que així es consolidarà l?aliança entre les dues famílies. Però poc abans del casament, la Charlotte irromp molt alterada a casa de la seva cosina, per confessar-li un secret que trasbalsarà per sempre més les seves vides. Així, els seus destins quedaran tràgicament units, en compartir un secret que provocarà recels i enveges, i despertarà les passions més ocultes.

La Biblioteca d’Arkham | H.P. Lovecraft

Barcelona: Laertes, 2023

Sinopsi: Qui no ha sentit a parlar de Cthulhu, Nyarlathotep o l’infame Necronomicon? Lord Dunsany, Ambrose Bierce, R. W. Chambers, Arthur Machen o Algernon Blackwood van recollir l’essència de tots aquells terrors d’espant i van contribuir a la seva popularització, però correspon a H. P. Lovecraft l’honor d’haverne estat l’inventor. Gràcies a «Els mites de Cthulhu», la influència de Lovecraft en la literatura de terror dels últims cinquanta anys ha estat incommensurable, fins al punt que s’ha acabat convertint en un autèntic autor de culte.

 

Novel·la Juvenil

Insurgents | Mariló Àlvarez Sanchis

Alzira: Bromera, 2023

Sinopsi: Alice Dixie i els seus amics s’enfronten a una missió molt complicada: explicar tota la veritat sobre el Programa Èxode als ciutadans de la Terra. El projecte, que es desenvolupa en la colònia lunar Admunsen, té per objectiu el salvament de la humanitat després d’una guerra mundial. Però algunes de les situacions i actuacions viscudes pels amics són èticament reprovables. Disposats a fugir, acaben matant el cap de la colònia, convertint-se així en fugitius del seu propi planeta. Quan arriben a la Terra, opten per utilitzar el diàleg amb el president del Govern, però guarden un pla alternatiu per si la cosa no funciona.

Ombres de pólvora | Jesús Cortés

Alzira: Bromera, 2023

Sinopsi: Sam Coffin, detectiu de l’agència Pinkerton, i Sarah Bailey, l’ajudant de quinze anys experta en camuflatge, reben la visita d’un inspector de policia amb una petició personal: un xiquet de bolquers ha estat raptat a plena llum del dia i la policia de Scotland Yard no té la capacitat per a investigar-ho.

 

Les Dames de Grace Adieu: i altres històries | Susanna Clarke

Barcelona: Amsterdam, 2023

Sinopsi: La Terra dels Follets no està tan lluny com ens imaginem. A vegades, només cal travessar una línia invisible per descobrir que haurem d’enfrontarnos amb princeses cregudes, mussols rancorosos i dames que broden maleficis; o amb fosques sendes interminables i mansions que mai se’ns apareixen amb el mateix aspecte.

 

Invisible | Eloy Moreno; il·lustracions d’Ignasi Font

Barcelona: Nube de Tinta, 2023

Sinopsi: Qui no ha desitjat alguna vegada ser invisible? Qui no ha desitjat alguna vegada deixar de ser-ho? El problema és que mai he arribat a controlar bé aquest poder: a vegades, quan més ganes tenia de ser invisible, era quan més gent em veia, i en canvi, quan desitjava que tots em veiessin, era quan al meu cos li donava per desaparèixer.

 

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments