Inici Actualitat Les jornades del Patrimoni de Taradell 2023 es dediquen a redescobrir aquesta...

Les jornades del Patrimoni de Taradell 2023 es dediquen a redescobrir aquesta setmana a la vinya

0
COMPARTIR

Les Jornades de Patrimoni de Taradell arriben aquesta setmana i centrades en la vinya. A partir d’aquest dimecres 12 de juliol i fins dissabte proposaran diverses activitats de cultura popular i tradicional relacionades amb la vinya amb el lema ‘Redescobrim la vinya’.

L’acte estrella serà descobrir un nou producte gastronòmic vinculat amb el poble. Després de la botifarra gitana i el pa de les Eres, en aquesta edició es presentaran unes postres amb el nom de ‘Mos(T)‘, i que han estat elaborades per quatre pastissers de Taradell: la Pastisseria Sant Genís, la Pastisseria Mont-rodonEl Xocolater de Taradell i el Forn Sant Sebastià. Aquestes postres contenen elements derivats de la vinya i barreja crema, pa de pessic i vi.

Aquests són els actes i activitats

L’activitat que donarà el tret de sortida a les Jornades de Patrimoni tindrà lloc aquest dimecres 12 de juliol a les 7 de la tarda a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font. S’hi farà la narració teatralitzada ‘Los jardines de Dionisio’ a càrrec de l’actriu argentina Sandra Rossi.

Dijous 13 de juliol a les 6 de la tarda des del Parc de les Olors de Taradell s’organitza una recollida de barballó i berenar als camps de conreu. A les 6 de la tarda se sortirà des del bosc d’El Pujoló cap als camps de barballó del Parc de les Olors, per recollir-ne la flor.

El divendres a les 6 de la tarda a la Vinya d’en Pallassa s’inaugurarà el mural “Soc rural” que es pintarà i que és obra del guanyador de la segona edició on plasma el passat agrícola de la població. L’artista que s’encarregarà de pintar el mural és Sergi Bastida Ramírez.  A 2/4 de 7 començarà una caminada amb tast de vins, amb la participació del Centre Excursionista i l’Alzinar de La Roca. El recorregut, pels voltants de Taradell, tindrà uns 6 quilòmetres de traçat amb tres parades per degustar i conèixer diferents tiups de vi amb les explicacions de l’enòloga Yolanda Carazo. Cal inscriure’s escrivint a reserves@taradell.cat.

El mateix divendres a les 10 de la nit a La Plaça es farà la 2a edició del Sopar de tapes on es podran degustar diferents propostes dels restauradors de Taradell. El menú d’adults val 8 euros i l’infantil 4. Els tiquets es poden comprar a les oficines de l’Ajuntament i al bar de Can Costafins al dijous 13 de juliol. Hi haurà servei de bar a càrrec del Consell de Joventut. Tot seguit, començarà el concert de versions amb Ruc’n’Roll.

Durant el dissabte hi haurà activitats al llarg de tot el dia. A les 10 del matí ja començaran a l’espai de La Plaça. Hi haurà actuacions musicals en directe que ajudaran a ambientar i acompanyar la mostra d’oficis tradicionals, la batuda de blat a pota a càrrec dels Tonis de Taradell i l’exposició de pintures realitzades amb vi, a càrrec de l’artista Maria Boladeres, i una sèrie de fotografies i la projecció del documental La vinya a Taradell. Durant tot el dia es podrà pujar a la Torre de Don Carles i al Campanar de Taradell.

També es tornarà a fer la 3a edició de la trobada d’urban sketchers sota el nom ‘Taradell Dibuixa’, que permetrà trobar-se a diferents amants del dibuix per diferents indrets i racons del poble plasmant les seves creacions en paper i en directe. A la tarda, a 2/4 de 6 a la Font Gran el Parc de les Olors organitzarà un Taller d’elaboració de vi amb aromàtiques. Anirà a càrrec de Dayli Remuiñan d’Al Natural i s’aprendrà les possibilitats del raïm i s’elaborarà una ampolla de vi. El preu és de 8 euros i cal inscriure’s a reserves@taradell.cat.

A les 7 de la tarda a La Plaça la Coral Arpa i Som Dones intepretaran quatre cançons tradicionals relacionades amb la vinya i el vi. Alhora, es farà una demostració de la tècnica de pintar amb vi, a càrrec de Maria Boladeres. Mentre que a les 8 del vespre l’Agrupació Sardanista Taradell organitzarà una ballada de sardanes al mateix espai. A les 9 del vespre començarà una cercavila de gegants i ball de bastons que arribarà fins a la Plaça de les Eres on hi tindrà lloc la presentació del ‘Mos(T)’ a 2/4 de 10 i a continuació el Sopar de Patrimoni a base de botifarra gitana i guarnició, pa de les Eres i ‘Mos(T)’, amb vi de Masia Vila-rasa. Els tiquets costen 8 euros i es poden comprar al bar de Can Costa i a les oficines de l’Ajuntament. A continuació, hi haurà concert de Miquel del Roig.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments