Inici Cartes dels lectors Vinyes i marges

Vinyes i marges

0
COMPARTIR

Vinyes de marge. Déu vos guard.

Aquest juliol, Cultura i Patrimoni vol redescobrir la vinya que abans de la pesta de la fil·loxera, fa uns 125 anys, Taradell com molts indrets de Catalunya havia tingut.

Deixeu-me comentar que soc una enamorada de les vinyes com molta gent. Però encara més, de les dels nostres marges, que arrelades, resisteixen i sobreviuen el passat; desplaçades pels nous conreus.

Aquest any és una bogeria. Sequera i pluja s’han unit per fer-se més visibles en molts llocs, i els pàmpols verds caracteritzen la seva força.

Les vinyes del nostre terme, han sigut molt comentades pels nostres historiadors, per la Revista Taradell, i pel Grup de Recerca. I aquests dies se’n torna a fer ressò…

És un fet històric, i aneu a saber, si un dia Taradell en tornarem a gaudir. Tenim un bon patró, la vinya de can Vila-rasa!

Aprofito també que fa dos anys, el mes de juliol del 2021 amb una sequera extrema, vaig comentar el problema de la Serra… I el seus signes d’identitat i esplendor. Haig de dir que en aquests moments estem igual. Des del torrent, pujant al pla i tota la carena, torna ser un perill.

Bon Estiu!

Marta Molist

Taradell, juliol 2023

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments