Inici Actualitat El Club Parc d’Esports inicia converses per plantejar el retorn de la...

El Club Parc d’Esports inicia converses per plantejar el retorn de la concessió de l’equipament a l’Ajuntament de Taradell que estudia fer-se’n càrrec

3
COMPARTIR

El Club Parc d’Esports ha iniciat les converses amb l’Ajuntament de Taradell per plantejar el retorn de la concessió de l’equipament esportiu. Els socis, que van participar en l’assemblea general d’aquest mes de març, van aprovar per unanimitat iniciar el procés per buscar amb l’Ajuntament de Taradell una solució que passaria per renunciar a la concessió de 50 anys que es va iniciar el 1979 i acabava el 2029, i retornar les instal·lacions esportives al consistori, que n’és el propietari.

La junta del Club Parc d’Esports ja va mantenir aquest dimarts una primera reunió amb l’alcaldessa de Taradell, Mercè Cabanas, el regidor d’Esports, Lluís Rodríguez, i el regidor d’Urbanisme i Sostenibilitat, Joan Canó, per plantejar aquesta possibilitat. Segons Jordi Molist, president del Club Parc d’Esports, “s’ha deixat degradar tant durant tants anys que l’única opció viable és esperar l’entrada de diner públic, sigui via ajuntament, via Diputació o via Generalitat”. Molist lidera la nova junta directiva que va agafar les regnes fa poc més d’un any. Explica que en el moment d’entrar es va fer una auditoria sobre l’estructura per veure com estaven les instal·lacions i la conclusió va ser que el club “econòmicament no és viable”. Segons Molist, la piscina d’estiu és l’equipament deficitari i les úniques opcions eren tancar o que els 300 socis que actualment té el club fessin front a despeses extres a través de quotes mensuals (ara són trimestrals i per família) i fent pagar a cada membre de la família. Aquesta opció es va descartar.

Jordi Molist també explica que hi ha espais que no compleixen la normativa actual, com són les instal·lacions dels vestidors o els accessos per a persones amb discapacitat i que l’any passat ja es fer una inversió de 20.000 euros “per salvar els mobles, però aquest any no és viable”. Destaca que no és només la piscina, ja que la Diputació de Barcelona els diu que no es pot utilitzar la pista poliesportiva (que es va tancar), ni els vestuaris ni les pistes de tennis. “Actualment caldria rehabilitar el 80% de les instal·lacions del Parc d’Esports i això ara mateix és inviable per a nosaltres”, diu i planteja que la solució és una oportunitat per salvar les dues seccions que tenen infants, generen ingeressos i poden funcionar autonòmament, ja que “assegurem que la gent que utilitza el club pugui seguir fent-lo servir i deixin de degradar-se del tot les instal·lacions”. Tot i això, assegura que “era la crònica d’una mort anunciada, però que ningú s’havia atrevit a fer”.

En aquest sentit, la solució del Club Parc d’Esports no només passa perquè l’Ajuntament es faci càrrec de les instal·lacions. La mesura suposarà que el Club es dissolgui des del moment que es faci el retorn de la concessió d’ús, tal i com marquen els estatuts. La decisió, però, caldrà que sigui validada pels socis. Però, plantegen que la secció de patinatge (que utilitza el pavelló) funcioni com una entitat autònoma i que la secció de pàdel segueixi a través de la creació d’un nou club de pàdel. “Són les úniques seccions que generen ingressos i que poden funcionar autonòmament”, diu Molist que afegeix que “pretenem que el club pagui un lloguer per les pistes de pàdel, igual com faci el patinatge amb el pavelló”.

Jordi Molist també explica que el club en l’actualitat està sanejat i només té un crèdit obert que es va fer durant el període de pandèmia, però que podrien liquidar. Però deixa clar que una inversió en la piscina és inviable. També explica que segons un estudi de la Diputació el pressupost orientatiu d’inversió que necessitaria el Parc d’Esports podria oscil·lar entre els 2 i 4 milions d’euros.

L’Ajuntament de Taradell està valorant encara la reunió mantinguda aquesta setmana. Consultada per Taradell.com, l’alcaldessa Mercè Cabanas ha assegurat que “s’està estudiant jurídicament com acceptar aquesta renúncia avançada sis anys” i ha dit que “no tenim cap més opció que acceptar-la perquè són instal·lacions municipals d’un interés públic”. També ha explicat que “no serà una qüestió fàcil, però la voluntat és que millori”, ja que l’equipament necessita inversions. El que sembla clar és que les dues parts tenen el compromís d’assegurar que la piscina obrirà aquest estiu. Jordi Molist també ho ha expressat i l’alcaldessa Mercè Cabanas també assegura que “l’obrirem en les millors condicions de seguretat, sent conscients que partim d’una degradació”.

Recordem que al març de 2013 es van inaugurar les dues pistes de pàdel que té el club i que al juliol de 2010 a través d’una subvenció de l’anomenat llavors ‘Pla Zapatero’ (Fons Estatal d’Ocupació i Sostenibillitat Local) es va reformar la piscina amb un cost de 244.800 euros. I al 2019 el Club Parc d’Esports ja va ser un dels temes durant la campanya electoral a l’alcaldia de Taradell i que l’anterior junta va mostrar-se partidària que un cop esgotats els 50 anys l’equipament tornés a ser municipal.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

3 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Xevi Torras Campdelacreu
Xevi Torras Campdelacreu
1 maig 2023 10:14

El tennis, els escacs i el tennis taula hem de marxar del poble, si algú no ho arregla, és una autèntica llàstima.

El soci de Sant Cugat
El soci de Sant Cugat
23 març 2023 21:46

Tothom sap el perquè s’ha arribat fins aquí, però ningú té collons de dir-ho!!!
Responsabilitats!
El soci de Sant Cugat!

El soci de Taradell
El soci de Taradell
24 març 2023 8:38

Doncs jo no ho sé, perquè no ho dius i així ho sabré?