Inici Opinió Sororitat

Sororitat

0
COMPARTIR

Aquests dies ens estan bombardejant amb notícies com la de Dani Alves, a les xarxes socials tothom hi diu la seva; però els comentaris gratuïts que fan certs masclistes aficionats al futbol en propietat son per fer-ne un treball per un doctorat en psicologia. Molts es veuen en cor de parlar de la noia suposadament violada i la seva permissivitat, parlant després de la “presumpció d’innocència” del “presumpte” violador que, per altra banda tots coneixen perquè han gaudit del seu art amb la pilota. Comentaris com ara: “no es parla de les violacions provocades per immigrants”, o “amb 47 minuts no hi ha temps de desvestir-la, penetrar-la i ejacular dins la seva vagina”, i moltes d’altres que, per fàstic, millor no comentar-les.

No son pas només homes els qui fan aquesta mena de comentaris, també hi ha dones, dones que, molt probablement, coneixen situacions d’altres dones que han estat violades i humiliades, mentre que d’altres, moltes, no s’atreveixen a denunciar per por, per vergonya, per humiliació.

També hem rebut la notícia d’un altre assetjament del cantant Plácido Domingo, aquesta vegada una cantant espanyola; un home que ho tenia tot i que amenaçava les dones que es negaven a tenir relacions sexuals amb ell amb l’ostracisme i amb ensorrar la seva carrera laboral.

Un conegut periodista, Saúl Gordillo, també ha estat denunciat per noies que treballen sota les seves ordres, les ha drogat per poder-se’n aprofitar sexualment, s’ha estalviat haver-les de forçar perquè estaven mig inconscients.

No cal que ens preguntem què passa pel cap d’aquests individus quan fan coses així, amb actitud de menyspreu i domini sobre les seves víctimes.

La ràbia encara es fa més gran quan son defensats per seguidors seus que els aplaudeixen, van als seus concerts, als seus partits.

I tants i tants altres…

La gent que pensa que això és normal, que ha passat sempre i seguirà passant, s’ho haurà de començar a mirar des d’una altra òptica. Les dones s’estan revelant, estan empoderades per la sororitat, sí, la sororitat, aquesta paraula que molts diuen per les xarxes que no saben què vol dir, doncs bé, és ni més ni menys que el que han fet sempre les dones, recolzar-se les unes a les altres davant un problema, escoltar-se, ajudar-se…només que abans això quedava entre elles i ara som capaces de dir-ho, de denunciar els mals que ens fan i lluitar contra un patriarcat que no ens deixa avançar com a persones.

Aquesta setmana el 9 NOU portava la notícia que a un violador li han rebaixat la pena gràcies a la nova llei del “només sí és si”, una pena, aquesta noia d’Osona que va patir tota una nit que un home, amic seu aleshores, la forcés i la retingués…quina ràbia portarà sempre més dins seu; una llei que suposadament ha de servir per castigar a qui ha fet el mal, ara li serveix a ell per semblar menys culpable, ves per on!

El mes de desembre passat varen morir assassinades a l’Estat Espanyol dinou dones a mans d’homes, aquest més de gener en portem deu, quatre d’oficials, una de no oficial (la trobada a Balaguer), una de familiar i dues que que s’estan investigant. Si no s’entén que tot el que acabem de comentar té relació directa amb aquests crims és que hem avançat molt poc com a societat.

El mes de gener han estat assassinades a Espanya:

 • 05/01/2023. Yess María Pérez Quejada, 50 anys. Santa Marta de Tormes (Salamanca)
 • 08/01/2023. Belén Palomo, 24 anys. Piedrabuena (Ciudad Real)
 • 08/01/2023. Eva María Aza, 46 anys. Cádiz.
 • 08/01/2023. Hayate, cognoms no coneguts, 46 anys. Adeje (Tenerife)
 • 08/01/2023. Natalia Mosquera, 46 anys. Marbella (Malaga)
 • 08/01/2023. Nina, cognoms no coneguts, 44 anys. Roquetas del Mar (Almería)
 • 15/01/2022. Antonia, cognoms no coneguts, 60 anys. Málaga.
 • 18/01/2022. Elisabet, cognoms no coneguts. 44 anys. Balaguer (Lleida)
 • 23/01/2023. Paloma Pinedo, 46 anys. Valladolid.
 • 23/01/2023. India, cognoms no coneguts, 8 anys. Valladolid.
 • 31/01/2023. Nom i cognoms desconeguts, 64 anys. La Línea de la Concepción (Cadis)

Les recordem, les visibilitzem.

Denunciem, condemnem i estem determinades a combatre totes les formes de violència vers les dones.

Associació Som Dones

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments