Inici Actualitat Novetats literàries del mes de febrer de 2024 a la Biblioteca de...

Novetats literàries del mes de febrer de 2024 a la Biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

Avui us presentem novetats literàries que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font durant aquest mes de febrer de 2024. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

Novel·la

Via morta | Assumpta Montellà

Barcelona: Amsterdam, 2023

SinopsiA Portbou hi conflueixen, durant uns dies i de forma casual, un seguit de personatges dispars: una professora d’Història i el seu primer amor, una periodista urbexer, una prostituta i un inspector de policia. D’entrada, aquests desconeguts sembla que no comparteixen res entre ells, però una mort, la d’un d’ells, els acabarà unint a la força. La Carol Cabot s’ha refugiat a Portbou després d’una ruptura sentimental que encara té esperances que revifi. Quan torni a Perpinyà, després d’unes setmanes, ho farà sent una persona completament diferent.  Què és el que té lloc a Portbou que acaba amb un crim i trastoca del tot la vida de la Carol?

Tess dels d’Urberville: una dona pura | Thomas Hardy

Barcelona: Viena Edicions, 2023

SinopsiEn John Durbeyfield és el pare d’una família nombrosa que viu pràcticament en la misèria. I també és un dropo, un borratxo i un irresponsable. Un dia, en una conversa casual amb el vicari del poble, descobreix que molt probablement el seu cognom està emparentat amb el de la família dels d’Urberville, una nissaga aristocràtica i rica, i hi veu una gran oportunitat per canviar la seva sort. Amb aquesta intenció envia la filla gran, la Tess, una jove bonica i molt innocent, a reclamar davant dels d’Urberville els seus drets legítims, així com l’herència que els pertoca.

Les Pedres escrites | Cristina Malagelada Grau

Barcelona: Llibres del Delicte, 2023

SinopsiQuan la Chaima, una periodista barcelonina, rep informació d’un cas de corrupció urbanística i mediambiental a Fuerteventura, la posa en mans d’un amic enginyer. L’amic morirà en estranyes circumstàncies uns dies després. El projecte d’Eduardo Chillida per transformar una muntanya de Fuerteventura en una obra d’art natural cau en males mans, pervertint l’herència de l’escultor. Sicaris, surfistes, ecologistes, polítics corruptes i periodistes intrèpides lliuraran entre ells una guerra d’interessos creuats.

La migració dels cors | Maryse Condé

Barcelona: L’Agulla Daurada, 2023

Sinopsi: Quan en Razyé, un jove orfe i feréstec aparegut un dia de tempesta, veu com li arrenquen dels braços la seva estimada Cathy, que té el cor dividit entre aquest i el refinat hereu d’una nissaga de plantadors blancs, la violència i la tragèdia se n’apoderaran. La migració dels cors és la història de la venjança d’en Razyé, una venjança que marcarà la seva existència, traspassarà els límits físics de Guadalupe i heretarà la següent generació.

El Temps no compta | Joaquim Micó

Argentona: Voliana Edicions, 2023

Sinopsi: El món del crim en una novel·la negra esbojarrada on no manca res per fer-la clàssica: detectiu aficionat i diletant, policies foscos, gànsters, drogues, assassinats, mesquinesa i fins i tot una femme fatale. Tot plegat farcit d?un humor negre com el gènere. «vaig veure la incitant línia d’un cotxe fosc d’importació que s’havia parat al nostre costat, trepitjant amb una de les seves rodes la bola de xiclet que havia dardat a l?asfalt. Mentre m’entretenia imaginant quin tipus de paio afortunat podia ser el propietari d’aquella magnífica màquina, d’entre les ombres de la finestreta del darrere vaig veure un tub de ferro que em mirava insolent: era el canó d’un revòlver que apuntava al meu cap» Primera novel·la de la nova col·lecció de Novel·la negra Falciot Negre.

Encontre amb Rama | Arthur C. Clarke

Barcelona: Duna Llibres, 2023

SinopsiL’any 2130 es detecta un misteriós asteroide creuant el sistema solar, batejat com Rama. Els científics arriben a una conclusió: la humanitat es troba per primera vegada davant d’un senyal de vida extraterrestre intel·ligent. Però, qui són els ramans i què pretenen? Què amaga la seva tecnologia incomprensible? I, sobretot, què suposarà per a la humanitat l’’encontre entre ambdues civilitzacions?

 

Eines de matar | Josep Torrent

Lleida: Pagès Editors, 2023

SinopsiLes eines de matar ens expliquen en primera persona com van fer-ho. En aquest recull de microcontes l’autor proposa les seves versions criminals de llibres, quadres i contes infantils ben coneguts. Ens passeja per les sales dels jutjats i també per les presons. S’atreveix a fer noves versions de passatges bíblics i també de l’Odissea i la Ilíada. I acaba amb un recull d’anuncis per paraules amb curioses ofertes i demandes. Dues advertències: qualsevol semblança amb la realitat, tristament, és real. Cal llegir-los de mica en mica. Tanta criminalitat de cop pot afectar. Com a mínim, de manera lleu.

Tot el que sé sobre l’amor | Dollu Alderton

Barcelona: Columna Edicions, 2023

SinopsiGairebé tot el que sé de l’amor ho he après xerrant amb les meves amigues de tota la vida. He après que l’amor és, entre altres coses, alegria desenfrenada, ballar borratxa sobre el fang en un festival de música, els creuaments de mirades en un autobús nocturn, els polvos d’una nit. Però també he après que l’amor no són les relacions tedioses, ni les hores de persecució obsessiva a Instagram del noi que m’agrada, ni els orgasmes fingits.

 

Diré que m’ho he inventat | Marta Marín-Dòmine

Barcelona: Edicions 62, 2023

SinopsiEl que podria haver estat un dels dies més feliços de la vida de la Marina, el del naixement de la seva única filla, va ser l’inici d’una relació gens exemplar. Unides per un vincle atàvic de pertinença i alhora terriblement distants, mare i filla no es van entendre mai.   Arran de la tornada a la ciutat i al pis on va viure amb la mare, morta fa anys, la filla mira de reconstruir retalls de la vida de la Marina. Unes quantes fotografies, alguns objectes i, sobretot, la seva experiència com a filla són els materials a partir dels quals emergeix la figura d’una dona solitària i lluminosa, filla d’immigrants francesos, d’extracció treballadora, amb gustos burgesos, trasplantada a la grisa Barcelona dels anys cinquanta, que veu truncat el seu somni de ser actriu; una mare inestable mentalment, vital i depressiva, a voltes seductora i a voltes cruel.

Fills de l’albatros | Anaïs Nin

Barcelona: La Breu Edicions, 2023

Sinopsi: És un llibre pioner que aborda amb eloqüència l’androgínia i l’homosexualitat des d’una perspectiva que poques obres literàries es van atrevir a fer a l’Amèrica dels anys quaranta.

 

 

L’únic problema | Muriel Spark

Barcelona: LaBreu Edidions, 2023

SinopsiHarvey Gotham, un milionari canadenc separat des de fa un any de la seva esposa Effie, s’instal·la al camp a França en una caseta propera a un castell abandonat. La seva tranquil·litat es veu trasbalsada per una sèrie de visites i esdeveniments que escapen al seu control.

 

 

L’últim és el corb | Italo Calvino

Barcelona: Comanegra, 2023

Sinopsi: El primer recull de contes d’Italo Calvino, inèdit fins ara en català. Deia Cesare Pavese que Calvino va ser el primer escriptor a convertir en poesia la lluita contra el feixisme. Aquests contes són això, sí, i també són el naixement d’un dels millors contistes de la literatura universal: la pulsió per la faula, la ironia, la pinzellada fantàstica, el lirisme, la picaresca, l’atracció pel bosc, pels animals, per la mirada dels infants… Tot plegat amb una llengua carnosa, traduïda magníficament per Pau Vidal, que combina els extraordinaris paisatges de la Ligúria amb la duresa de la resistència partisana. El sacrifici heroic i la traïció; l’amor i la brutalitat; la lleugeresa i la contundència. En aquest Calvino hi és tot, i per fi podem celebrar-lo.

Codi 60 a la Pasífae | Maria Rosa Nogué Almirall

Argentona: Voliana Edicions, 2023

Sinopsi: Tot comença quan uns pescadors, a l’alba, descobreixen un cos de dona, sagnant, col·locat dintre de l’escultura de la Pasífae. Passió, mort, cobdícia, pel·lícules porno i tensions ocultes es succeeixen en aquesta trama protagonitzada per una inspectora dels mossos i un sotsinspector que tot just aquell dia començava les vacances.

 

Los Días que cosemos juntas | Lucía Chacón

Barcelona: Ediciones B, 2023

Sinopsi: Madrid, 1999. Des que les protagonistes de Set agulles de cosir es van reunir per primera vegada a El Cuarto de Costura, les seves vides han canviat molt. Algunes han complert somnis que creien impossibles d’assolir i d’altres han aconseguit desfer-se d’allò que no els feia lliures ni feliços. Tot i això, davant l’arribada d’un nou curs, el passat torna amb força per sacsejar els fonaments de tot el que han aconseguit i per mostrar-los que, encara que segueixin el patró amb detall, cada dia és una oportunitat per canviar.

 

De amor y de guerra | Pilar Eyre

Barcelona: Planeta, 2023

Sinopsi: Al febrer de 1939, la guerra civil espanyola està a punt d’acabar. Quan un bombardeig italià sega la vida dels pares del jove Román, també mutila la capacitat d’estimar. Tot i no estar enamorat, es casa amb Beatriz, una jove de família bé amb qui tindrà un fill. Però tot es trastoca quan ell ha de fugir a França. Allà coneix Teresa, una jove comunista amb qui inicia una relació quallada de secrets.

 

Los Inocentes | María Oruña

Barcelona: Edicions Destino, 2023

Sinopsi: Falten dues setmanes per al casament de la tinenta Valentina Redondo i Oliver Gordon. Enmig dels preparatius, els sorprèn la notícia d’un atemptat massiu al Temple de l’Aigua del famós balneari càntabre de Puente Viesgo. Les instal·lacions de l’idíl·lic paradís d’aigua havien estat ocupades per diversos empresaris, i tot apunta que la matança ha estat perpetrada amb una arma química perillosíssima. Valentina haurà de cooperar amb l’exèrcit i amb un equip de la UCO per resoldre el crim. Aviat descobriran que un cervell hàbil i cruel ha posat en marxa una maquinària infal·lible, executant cadascun dels seus moviments amb extraordinària fredor, en un clar desafiament a la intel·ligència ia les habilitats deductives de Valentina i del mateix lector. La tinent Redondo arribarà a dubtar dels passos que ha de seguir, perquè les sospites no trigaran a recaure sobre algú que no ha vist mai però que, en el fons, sent que coneix. El perill és un batec que no s’extingeix mai.

Fucking New York: història dels meus límits | Laura Calçada Barres

Barcelona: Edicions Destino, 2023

Sinopsi: Fucking New York. Història dels meus límits és la memoir d’una noia que fuig a Nova York per retrobar el seu lloc al món. La ciutat, imponent i descarnada, li farà el joc de la pròpia inseguretat i ella la utilitzarà, igual que les cases on viu i les persones que troba, per escriure un relat que sempre es mou entre els extrems. El pànic acabarà quatre anys més tard quan finalment la dona es fa responsable dels seus actes i comprèn l’amor.

 

Les cendres a la piscina | Laura Gost

Barcelona: Proa, 2023

SinopsiRelat sobre una família mallorquina que gira al voltant de la figura del patriarca, en Sebastià, que passa de fer de pagès a enriquir-se construint hotels per als turistes. La seva vida conjugal i familiar està puntejada per tres dones de tarannà i orígens ben diferents: na Catalina, na Mercedes i la inesperada Leidi, que subratllen l’ascens i la caiguda del protagonista en un món que gira molt de pressa.

 

Massa deutes amb les flors | Iolanda Batallé Prats

Barcelona: Columna, 2023

SinopsiUna dona en crisi s’instal·la en una casa a les muntanyes amb l’esperança de poder refer-se escrivint en solitud. No preveu, però, que les persones ferides es reconeixen i s’ajuden, i així serà acollida per una família després d’una vivència colpidora.

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments