Inici Actualitat La Festa Major de Taradell 2021 recupera en Toca-Sons i en Toca-Sons...

La Festa Major de Taradell 2021 recupera en Toca-Sons i en Toca-Sons Canalla

0
COMPARTIR

El bandoler Toca-Sons tornarà a Taradell aquest 2021 per posar el poble potes enlaire després que l’any 2020 no ho pogués fer per culpa de la Covid-19. Les mesures actuals, però, faran que les parts teatralitzades hagin de ser amb el públic assegut amb cadires i la part de les trabucades en punts marcats estàticament i amb el públic i els protagonistes separats.  

Tot i així, l’essència de la festa no canviarà. A hores d’ara, només els membres de la junta d’en Toca-Sons i les dues persones que interpretaran els personatges de Toca-Sons i l’Agutzil saben què pot passar el dia 25. Tot i així, el carrer s’omplirà de pólvora i en Toca-Sons posarà del revés els carrers del nucli urbà amb la seva quadrilla. L’organització de la festa assegura que hi haurà novetats des de bon principi i moltes  incògnites: com entrarà en Toca-Sons? Què passarà amb l’Agutzil? Qui jutjaran al final? Serà innocent o culpable?  

Cinc escenes teatrals amb cadires  

Les escenes on hi ha més part teatral seran les que el públic podrà veure assegut amb cadires i garantint la distància de seguretat. Quan la gent arribi al punt on tindrà lloc l’escena, ja es trobarà les cadires posades.  

L’entrada amb un nou argument a la Plaça; una escena de nova creació i el robatori a la  pastisseria Sant Sebastià (al passeig Domènec Sert); l’enfrontament (a l’encreuament de la Caixa); el Moment de Treva dedicat a Manel Cubeles, creador de la Festa (a  l’encreuament de la carretera de Balenyà i el passeig Domènec Sert); i l’arribada a la Plaça i la captura (a la Plaça de les Eres), són les cinc escenes que es faran i s’han marcat en el  programa.  

Punts de trabucades estàtics  

En canvi, entre escena i escena, hi haurà punts de trabucades estàtics i delimitats degudament. Els bandolers i sometent tindran el públic a distància i entre ells també amb distància de seguretat. Servirà perquè el públic pugui seguir la comitiva i traslladar-se d’escena a escena per sobre les voreres.  

El judici i final de festa a l’esplanada de davant l’EAS  Taradell

La pandèmia ha obligat a fer canvis a la festa i per falta d’espai als jardins de Can Costa, l’organització ha cregut convenient traslladar el judici i la part final de la festa a l’espai de davant l’EAS Taradell. En aquest espai, hi haurà un control d’aforament i es poden  reservar places a través del següent enllaç: FORMULARI

Mercat del Segle XVII i pregó de l’Agutzil  

Durant tot el dia 25 d’agost, pels voltants de la Sagrera, es celebrarà el marcat del Segle XVII amb una seixantena de parades d’artesans i oficis antics. El mercat obrirà persianes a les 10 del matí i es podrà visitar fins a les 7 de la tarda. Durant tot el matí, el Sometent i l’Agutzil i membres de Canya que no és conya ambientaran el mercat amb el Romanço d’en Toca Sons.  

A 2/4 d’1 del migdia, l’alcaldessa de Taradell farà entrega de la bandera a l’Agutzil i el sometent a davant de l’Església. L’Agutzil, que s’haurà desvetllat la persona que  l’interpretarà unes hores abans, farà la lectura del pregó. 

En Toca-Sons Canalla torna després de 3 anys

El dia abans de la Festa, el 24 d’agost, arriba la versió de la festa pels més menuts. Així doncs, el Toca Sons Canalla i l’Agutzil Canalla prendran el protagonisme dels carrers de la vila. El  funcionament de la festa serà el mateix que els grans però en comptes de trabucades, serà el confeti el protagonista. Enguany, els bandolers i sometents no tiraran caramels per culpa del Covid-19.  

Les ubicacions de les escenes seran les mateixes i també hi haurà espais delimitats entre escena i escena perquè la comitiva segueixi la festa amb tota seguretat. 

La Caminada teatralitzada modifica recorregut i escenes  

La Festa d’en Toca-Sons i Canya que no és conya estrenyen sinergies un any més per impulsar una nova edició de la Caminada d’en Toca-Sons. Enguany, estrenen noves escenes de la caminada i nou recorregut.  

El recorregut començarà a la Plaça de Santa Llúcia, passarà per la Torre de Don Carles i baixarà cap a la Font Gran per acabar al Cau. Pel què fa a les escenes, hi haurà un total de sis escenes, moltes d’elles noves i una amb el guió modificat.  

El que també canvia aquest any és la forma de grups. Els passes seran de 30 persones (les escenes tenen l’espai suficient de capacitat i separació) i sortiran cada 15 minuts. Es poden comprar les entrades al Bar de Can Costa fins el mateix dia 22 a les 8 del vespre. 

Es demana que el públic vagi amb mascareta posada 

En els actes de Toca-Sons serà obligatori l’ús de la mascareta per part del públic i, que sempre que es pugui, es mantingui la distància de seguretat.  

En aquest cas, tant bandolers i sometents i bandolers i sometents canalla aniran amb  mascareta durant la festa. En Toca-sons, en Toca-Sons Canalla, l’Agutzil i l’Agutzil Canalla aniran sense mascareta, però s’hauran fet un test d’antígens el dia anterior de la festa.

Concursos de fotografia

Un any més l’Associació Festa d’en Toca-sons organitza un concurs fotogràfic. El IX Memorial Lluís Tuneu està obert a tothom i es basa en fotografies de qualsevol dels actes que s’organitzen a l’entorn del bandoler: caminada teatralitzada, Toca-Sons Canalla, Mercat del segle XVII o Toca-Sons. Hi haurà premis per les tres millors fotografies, que es poden enviar fins el 6 de novembre al mail concurstocasons@gmail.com indicant títol, nom de l’autor, telèfon, edat i població. Cada  participant pot presentar un màxim de tres obres.

També, conjuntament amb InstaOsona, es farà el concurs d’instagram que premiarà dues fotografies que cal que estiguin etiquetades amb els hashtags #tocasons21 i #instaosona. Només s’admetran fotos publicades entre el 22 i el 25 d’agost, ambdós inclosos, i les imatges poden ser de qualsevol dels actes que es fan relacionats amb la festa. Cal seguir @instaosona i @festatocasons a Instagram.

Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments