Inici Actualitat Recomanacions de la nostra crítica literària per aquest Sant Jordi 2021

Recomanacions de la nostra crítica literària per aquest Sant Jordi 2021

0
COMPARTIR

Amb motiu de la Diada de Sant Jordi 2021, avui us portem les recomanacions literàries que ens fa la nostra crítica literària que setmana rere setmana ens acosta propostes. Li hem demanat què ens proposa per aquest Sant Jordi. I aquí teniu el seu llistat:

Com que sempre he estat del parer que els llibres no caduquen i que tant és l’any que es van publicar, aquí hi ha una mica de tot: llibres actuals i llibres que tenen un parell o tres d’anys o inclús una mica més.Núria Martínez, crítica literària

 

Poesia

El sol i les seves flors | Rupi Kaur

Editoria: Empúries, 2018

El comentari: Ens parla de l’amor i el desamor a parts iguals, ens expressa sentiments, sensacions i estats d’ànim amb poques paraules i uns poemes curts que ens enamoren i colpegen a la vegada. Pels amants de la poesia i per qui vulgui gaudir d’una bona estona de lectura.

Llegir la Crítica literària

Literatura infantil-juvenil

Kambirí | Lluís Prats

Editorial: Estrella Polar, 2019

El comentari: El que a priori ens podria semblar una història trista i lacrimògena, es converteix en un meravellós cant a la vida. Un llibre pels més joves que també haurien de llegir els grans.

 

Traduccions al castellà

El verano que mi madre tuvo los ojos verdes | Tatiana Tibuleac

Editorial: Impedimenta, 2019

El comentari: Ens explica la història d’una amarga existència basada en la desconfiança, la tristesa i el tancament. Però és també una història d’amor i redempció entre un fill i una mare, de perdó i acceptació d’una vida llarga i dura que, encara que de vegades odien i no comprenen, és la que l’atzar o la fortuna els ha deparat.

Una novel·la tan bella com dura i trista.

Momoko y su gata | Mariko Koike

Editorial: Lumen, 2020

El comentariUna història tendra i entranyable que ens parla de sentiments i sensacions i que alhora ens mostra el costat més fosc i cruel de l’ésser humà. Tot amb una narrativa plàcida i delicada que no ens deixa preveure el gir final.

Pels amants del suspens encobert i per tot aquell qui li agradi llegir.

 

Traduccions al català

El pes de la neu | Christian Guay-Poliquin

Editorial: Edicions del Periscopi, 2019

El Comentari: Escrita amb una prosa brillant, quasi poètica en molts moments ens porta una història, de lluita i de superació i també d’amistat i estima

Una de les millors novel·les que he llegit en els últims mesos.

L’últim amor de la Baba Dúnia | Alina Bronsky

Editorial: Les Hores, 2019

El comentari: Una novel·la que ens apropa a una realitat dels nostres dies: hi ha gent que viu a les zones d’exclusió de Txernòbil, la majoria dones grans, com la Baba.

Llegir-lo és enamorar-te de la protagonista, la Baba Dúnia. Una de les novel·les que més m’ha agradat dels últims anys i que no em cansaré mai de recomanar.

Llegir la Crítica literària

 

Literatura catalana

Amor i no | Alba Dalmau

Editorial: Angle editorial, 2021

El comentari: Una de les últimes novel·les que he llegit aquest dies i que m’ha deixat un molt bon gust de boca. 

Ens parla d’una relació d’amor, amistat i respecte a l’altre que ens ensenya que un home i una dona poden ser amics tot i la distancia física i un passat com a parella. 

El teu gust | Isabel Clara-Simó

Editorial: Bromera, 2020

El comentari: La novel·la és un cant a l’amor en el sentit més ampli de la paraula: a l’amor entre dues dones; entre una dona i els diferents  homes que passen per la seva vida; l’amor pels llibres, per l’art, per la cultura i  per la ciutat de Barcelona.

Novel·la pòstuma de l’escriptora. 

Llegir la Crítica literària

Mar d’estiu | Rafael Nadal

Editorial: Univers, 2020

El comentari: Escrita a mig camí entre el diari personal i el llibre de viatges, una barreja preciosa que traspua sentiments i sensibilitat. A l’autor no li dol mostrar-nos com s’emociona davant d’una situació, d’una explicació o d’un paisatge. I ho fa de manera que traspassa aquest sentiment al lector.

Reconec haver-me emocionat amb algunes de les històries que ens explica i tenir unes ganes boges de solcar les aigües de la Mediterrània.

Llegir la Crítica literària

Canto jo i la muntanya balla | Irene Solà

Editorial: Anagrama, 2019

El comentari: Una novel·la que, entre altres moltes coses, em va guanyar per la pluralitat de veus narratives que hi trobem. Les veus de la natura: bolets, núvols, tempesta, el gos o el cabirol.

Escrita amb un gust exquisit pot agradar a tothom que vulgui gaudir d’una bona lectura amb punts de vista força diferents.

Llegir la Crítica literària

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments