Inici Opinió Crisi d’oportunitats

Crisi d’oportunitats

0
COMPARTIR

Si en ple pic de la pandèmia del coronavirus, o fins i tot fa unes setmanes, m’haguessin preguntat si aquests dies estaríem celebrant la festa major, hagués respost que no. Al final, s’ha pogut fer. Diferent, però s’està fent. Una festa major que recordarem durant anys per la incomoditat de la mascareta, la distància entre tots plegats en uns dies que justament són de retrobament, les salutacions a cop de colze o els espais limitats on poder sopar o ballar.

Dimecres, el primer cop que vaig trepitjar el nou escenari de l’acte inaugural de la festa major, als jardins de Can Costa, la imatge que vaig rebre em va impactar. 350 persones davant meu i totes amb mascareta. Només jo anava sense, i l’estampa em va xocar. La mascareta ens impedeix percebre tantes coses i, aquell dia, no vaig poder notar si el públic s’ho estava passant bé, si s’avorria, si tenia ganes de marxar…

En qualsevol cas, aquesta és, almenys de moment, la nova realitat, i aquest famós lema de “Distància, mans, mascareta” (afegit a la responsabilitat individual i col·lectiva) són la clau
per poder tenir uns dies de festa major amb menys actes massius i més controlats. De fet, aquesta tònica d’activitats de petit format ja va començar amb el desconfinament, amb el cicle “Surt del niu i viu l’estiu!” o “Cultura en marxa!” en el cas de Taradell.

Dos cicles que també ens han permès descobrir el talent local. Potser sense una situació tan estranya com aquesta no haguéssim vist els joves de La Serra en un escenari, com va
passar l’1 d’agost al bosc del Pujoló. Un altre exemple són els veïns que han conduït amb èxit les rutes culturals a peu aquestes últimes setmanes. Experts en diverses matèries que ens han explicat racons del poble. Qui sap si en un context de normalitat tant talent local hagués aflorat d’aquesta manera.

És evident que la paraula crisi és molt greu, però d’un moment així també en surten oportunitats. Ho hem vist aquest estiu a Taradell o aquests dies de festa major. No passa res si un any no ve en Toca-sons, així l’any que ve el rebrem amb més ganes.

Mentrestant gaudim del que tenim i del que es pot fer i, sempre, amb responsabilitat. És l’estiu de les petites coses, de valorar-les i de posar-les en valor.

Que acabeu de passar una bona festa major!

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments