Inici Actualitat Novetats literàries del mes de març de 2020 a la Biblioteca de...

Novetats literàries del mes de març de 2020 a la Biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

Avui us presentem novetats literàries que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font aquest mes de març de 2020. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

 

Novel·la

La casa de Riverton | Kate Morton

Barcelona: Rosa dels Vents, 2019

Sinopsi: Anglaterra 1924. Un jove poeta apareix mort al jardí de la mansió Riverton durant una gran festa de societat. Les dues germanes Hartford presencien la tragèdia i no tornen a parlar-se mai més després d’aquella nit d’estiu. Setanta-cinc anys més tard, Grace, la lleial criada de la família Hartford, creu haver enterrat per sempre els records de Riverton. Fins que rep la
trucada d’una directora que prepara una pel·lícula sobre el que va passar.

El mas de les ànimes | Vicent Josep Escartí

Alzira: Bromera, 2019

Sinopsi: Maria Celidònia Palop, la Palopa, va nàixer en 1799 i va morir el 1936, just després de l’esclat de la Guerra Civil. Els seus més de cent anys d’existència són el fil conductor d’un relat que ens endinsa en la vida rural de les comarques centrals valencianes des del segle XVIII fins al XX.

 

El tango de Dien Bien Phu| David Castillo

Barcelona: Edicions 62, 2020

Sinopsi: A través de les investigacions de Dani Cajal, a qui ja coneixíem per les novel·les El cel de l’infern (premi Crexells 1999) i No miris enrere (premi Sant Jordi 2001), el relat reconstrueix, a partir de testimonis directes, llibres de memòries i documents d’arxius militars, tota la peripècia d’una generació que va patir la Guerra Civil, els camps de concentració francesos, la Segona Guerra Mundial i, en molts casos, la continuació en els conflictes de la postguerra.

La cuinera dels senyors | Imma Cortina

Berga: L’Albí, 2019

Sinopsi: Un matí d’octubre del 1920 la Maria Dolors arriba a Manresa amb el tren de Lleida. És una de tantes noies que han deixat la seva família a pagès per anar a ciutat a servir. Entrarà de cuinera a cal notari, en un pis de l’edifici modernista més emblemàtic de la ciutat. Són temps de la Mancomunitat de Puig i Cadafalch, quan la burgesia catalana aspira a l’ordre i el progrés de Catalunya, mentre els obrers lluiten per millorar les seves precàries condicions laborals. Les vagues i els atemptats en ple carrer són a l’ordre del dia… Però tot això és tan sols el context de la seva història. Mentre arrossega l’enyorament de la casa que ha deixat, la cuinera dels senyors passarà moments de tota mena i no li serà fàcil de poder destriar les emocions que aniran creixent dins seu.

Pluja d’estels | Laia Aguilar

Barcelona: Destino, 2020

Sinopsi:

Un grup d’amics es reuneixen cinc anys després d’un tràgic accident en una casa al cap de Creus, un lloc idíl·lic de cara al mar, amb l’excusa de contemplar una pluja d’estels. Durant la trobada, es diverteixen i comparteixen confidències, però també afloren gelosies, una antiga història d’amor i el sentiment constant que els produeix un fet del passat encara sense resoldre. Cap d’ells s’imagina com acabarà la nit. Una nit que els té reservada una darrera sorpresa.

El viatge de la Cilka | Heather Morris

Barcelona: Amsterdam, 2019

Sinopsi: La Cilka només té setze anys quan el comandant del camp de concentració d’Auschwitz-Birkenau la converteix en la seva concubina. Quan s’acaba la guerra i alliberen el camp, la Cilka és acusada de col·laboracionista per haver-se’n anat al llit amb l’enemic i és condemnada a treballs forçats en un gulag de Sibèria. Però un dia coneix una metgessa que li dona protecció i
li ofereix cuidar-se dels malalts del campament, una feina titànica tenint en compte les condicions brutals en què viuen.

Ca la Wenling| Gemma Ruiz Palà

Barcelona: Proa, 2020

Sinopsi: Que algú de l’altra punta de la Terra faci el cop de cap de venir a viure al teu país. Que et triï a tu per veí. Que faci créixer els seus fills en la teva llengua perquè estimin el que tu estimes. I que aquest algú que treballa en una perruqueria dotze hores al dia, sis dies a la setmana, abocada als teus peus, a les teves mans i als teus cabells, tingui la generositat d’explicar-te el seu món. Hi ha un bon pessic de la Xina de la Wenling, aquí dins, i més perfums d’arreu: jubilades de Gràcia, joves tossudes, una embarassada enamorada, llàgrimes de la guerra del Vietnam, injustícies forjades a Amèrica i racisme ben empeltat. Per això n’hi diuen ca la Wenling: perquè és una reserva d’humanitat, un centre d’intercanvi d’afectes que fa tant servei al barri com l’ambulatori, l’escola o el mercat.

La dona del quimono blanc | Ana Johns

Barcelona: Columna, 2020

Sinopsi: Japó, 1957. La Naoko té disset anys i li han concertat un matrimoni amb el pretendent correcte. Però ella s’ha enamorat d’un altre home, un mariner nord-americà amb qui no es pot casar perquè comportaria una gran vergonya per a la seva família. Quan es descobreix que està embarassada, és repudiada i obligada a prendre decisions impensables amb conseqüències que passaran de generació en generació.

 

Novel·la juvenil

Bella confusió | Claire Christian

Lleida: Pagès Editors, 2018

Sinopsi: En Gideon és un poeta slam amb dues mares i una ansietat invalidant. L’Ava és una noia grega amb un pare solter i una relació complicada amb el germà de la seva millor amiga
morta. Bella confusió ens introdueix en els pensaments de dos adolescents molt diferents que s’adonen que les úniques persones que els poden ajudar a tirar endavant amb la seva vida són ells mateixos.

Cançons per a la Paula | Blue Jeans

Barcelona: Columna, 2016

Sinopsi: La Paula és una adolescent de gairebé disset anys que troba l’amor per primera vegada a la xarxa. Després de dos mesos parlant per internet amb l’Àngel, un jove periodista que treballa en una revista de música, decideix quedar amb ell i comprovar si el que sent a través de la pantalla també ho experimenta en el cara a cara. Però el noi arriba tard i, mentre espera, la Paula coneix l’Àlex, un aspirant a escriptor amb un somriure meravellós. A partir d’aquest moment comença una història d’amors i desamors de la qual seran testimoni «les Sugus», el grup d’amigues de la Paula.

Con amor, Simon| Becky Albertalli

Madrid: Urano, 2018

Sinopsi: ¿Qué serías capaz de hacer para proteger tu secreto mejor guardado? Simon ha hecho lo impensable: ceder al chantaje de Martin. O Simon se las ingenia para que su amiga Abby salga con Martin o este… le hablará a todo el mundo de los correos electrónicos. De los correos electrónicos que Simon, escondido tras un seudónimo, intercambia con un tal Bluegreen, que es el chico más divertido, desconcertante y adorable que Simon ha conocido nunca. Y es que Simon, pese a su afición al teatro, prefiere no exponer a los focos su identidad sexual al menos de momento.

Confiar| Mona Kasten

Barcelona: Editorial Planeta, 2019

Sinopsi: En el moment en què coneix a Spencer Cosgrove, Dawn sap que tindrà problemes. Spencer és sexy, graciós i encantador. És el seu tipus. O el que era el seu tipus abans de que ella jurés
allunyar-se de les relacions.

 

Cor de cirera | Cathy Cassidy

Barcelona: Estrella Polar, 2016

Sinopsi: La Cherry, l’Skye, la Coco, la Summer i la Honey. Cinc noies, cadascuna amb una història diferent per explicar. Quina serà la teva preferida? La Cherry acaba de mudar-se amb el seu
pare a una casa nova on l’esperen una mare i quatre germanes noves. L’embolic està servit!

 

Dos chicos besándose | David Levithan

Madrid: Nocturna, 2016

Sinopsi: Craig y Harry tenen 17 anys, un passat en comú i un objectiu actual: batre el rècord del petó més llarg de la història. I, de pas, demostrar que dos nois fent-se un petó és una cosa
completament normal.

Germanes, gossos, friquis i altres espècimens | Maite Carranza, Júlia Prats

Barcelona: Edebé, 2017

Sinopsi: La rossa, angelical i perfecta Àngela és suplantada a Dublín per la seva imperfecta germana Marina, especialista en embolics i desastres. La Marina es veu ficada en un absurd malentès amb en Patrick, el nòvio irlandès de la seva germana (guapíssim), amb els gossos de Mrs Higgins (la seva horrorosa mestressa), amb els seus hostes sicilians (mafiosos) i amb una llunàtica família d’activistes animalistes (radicals). I per si fos poc, en C.C., un friqui desesperat que només desitja viure en la virtualitat, es creua en el seu camí un cop rere l’altre fins que li trastoca tots els plans.

Saps que t’estimo? | Blue Jeans

Barcelona: Columna, 2016

Sinopsi: La Paula se’n va de vacances amb la seva família a París i intenta oblidar, sense èxit, el que ha passat les últimes setmanes. Però allà coneix algú que sembla que vol fer-li la vida impossible. Arriba l’estiu i les Sugus celebren el desitjat final dels exàmens. Però no tot seran alegries. Quan qui et traeix és la teva millor amiga, fa més mal. Una de les noies, a més, s’enfronta a un problema que és incapaç de controlar.

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments