Inici Actualitat Novetats literàries del mes de gener de 2020 a la Biblioteca de...

Novetats literàries del mes de gener de 2020 a la Biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

Avui us presentem novetats literàries que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font aquest mes de gener de 2020. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

 

Novel·la

L’esqueix de carn | Philippe Lançon

Barcelona: Angle Editorial, 2019

Sinopsi: La vida de Philippe Lançon va canviar el 7 de gener de 2015 quan va ser ferit en l’atemptat islamista contra la revista Charlie Hebdo. Dotze companys i amics hi van morir. Parafrasejant l’autor, ‘L’esqueix de carn‘ és la història d’un home que va ser víctima d’un atac, que va passar nou mesos a l’hospital i que narra, amb tota la precisió i tota la lleugeresa possible, com aquest atac ha canviat la seva vida i la vida dels altres al seu voltant, els seus sentiments, les seves sensacions, la seva memòria, el seu cos i la seva percepció del cos, la seva forma de respirar i d’escriure.

El crit | Blanca Busquets

Barcelona: Proa, 2019

Sinopsi: La novel·la arrenca amb la Judit a la sala d’espera d’una psicòloga el setembre del 2017. A la mateixa sala, els peus d’una criatura amb sandàlies la tenen obsessionada, perquè li recorden
el que va veure el 17 d’agost a la Rambla de Barcelona des de l’habitació d’un hotel. Ella serà la primera de sis personatges que mostraran les seves vides al lector. Són vides que s’encadenen
sentimentalment i que totes, d’una manera o d’una altra, tenen de fons els fets que van sacsejar el país durant aquells mesos: de l’atemptat de la Rambla a l’empresonament dels líders independentistes, passant pel referèndum de l’1 d’octubre.

Gent normal | Sally Rooney

Barcelona: Edicions del Periscopi, 2019

Sinopsi: En Connell i la Marianne han crescut al mateix poble de l’interior d’Irlanda, però en realitat provenen de dos mons molt diferents. La Marianne és una noia orgullosa, inadaptada i
solitària. En Connell és un dels nois més populars de l’institut. També és el fill de la dona de fer feines de la mansió on viu la Marianne. Quan, tot i les diferències socials, sorgeix entre ells una
connexió especial, provaran de mantenir-la oculta.

Cançó de la plana | Kent Haruf

Barcelona: Edicions del Periscopi, 2017

Sinopsi: Al petit poble de Holt, Colorado, un professor s’ha de fer càrrec dels seus dos fills, que s’inicien en l’aventura de viure, després de la desaparició de la seva dona; una adolescent embarassada és rebutjada per la seva mare i es veu obligada a buscar refugi, i dos germans solitaris d’edat avançada que viuen en una granja dels afores veuen com el seu dia a dia s’altera sense remei quan decideixen acollir un hoste inesperat.

La polaroid i altres relats | Marta Romagosa

Barcelona: Rosa dels Vents, 2019

Sinopsi: La Polaroid són tretze històries entrellaçades les unes amb les altres a través de personatges tan normals com especials que parlen de l’excepcionalitat de les coses quotidianes i de la
universalitat de la intimitat. Contes curts i intensos que no deixaran cap lector indiferent, sagetes que arriben directes al cor per despertar tots els sentits.

El marit gos | Yoko Tawada

Barcelona: Godall Edicions, 2019

Sinopsi: Quan el tren nocturn amb arribada a les nou i disset es va aturar a l’estació central i em disposava a baixar del vagó, em vaig entrebancar, potser perquè el tren estava inclinat, o perquè hi estava l’andana, i vaig caure al damunt de la bossa de viatge que havia sortit projectada cap endavant. Vaig sentir una veu d’home al meu darrere, però no vaig entendre si em deia que ell no m’havia empentat o que qui m’havia empentat no havia estat ell. Estava amoïnada pel soroll d’ous esclafats que m’havia semblat sentir a dins de la bossa que tenia sota la panxa, però, quan la vaig obrir, vaig veure que als tres ous durs no els havia passat res, i com que, a part dels ous, només hi tenia roba per canviar-me, tres quaderns gruixuts i una ploma estilogràfica, no se’m va acudir per què havia fet aquell soroll, o què es podia haver esclafat.

Un estiu sense tu| Jenny Han

Barcelona: Fanbooks, 2019

Sinopsi: La Belly comença el primer estiu lluny de la casa de la platja. Aquest any es quedarà al seu barri, amb els amics de l’institut. Durant el curs han passat moltes coses: la Susannah, la millor amiga de la seva mare, ja no hi és, i això ha trastocat la vida dels seus fills, en Conrad i en Jeremiah. I també la d’ella. A més, el somni de la Belly s’ha fet realitat: ella i en Conrad han estat junts. Però ja s’ha acabat. Quan en Jeremiah li truca i li diu que en Conrad ha desaparegut, decideixen buscar-lo, i el troben a la casa de la platja. Tots tres hauran d’encarar un futur que mai no s’haurien imaginat.

No tornaran vius | Xevi Sala

Barcelona: Columna, 2019

Sinopsi: A partir de quatre personatges, implicats cada un d’ells d’una manera diferent en l’abans o el després d’uns atemptats de l’islamisme radical a Catalunya, l’autor construeix una novel·la que explica, intentant plasmar tots els punts de vista, com uns joves crescuts en un poble català es radicalitzen i com afecten els seus actes a tot un país.

Por | Care Santos

Barcelona: Edebé, 2019

Sinopsi: Hi ha vegades a la vida d’algunes persones en què passa alguna cosa que sobtadament ho canvia tot. La por. Por de viure. Por de no suportar la vida. Por d’haver de fer-ho. Por de no
saber com. Por de la por. Aquesta història tracta d’una d’aquestes persones. També tracta de la gelosia. La gelosia ens destrueix per dins. Sovint, també per fora. La gelosia ho destrueix tot. I sempre en paguem un preu massa alt. Com l’Èric, com la Xènia, com l’Hugo. Perquè aprendre a viure mai és fàcil.

La desaparició de l’Annie Thorne | C.J. Tudor

Barcelona: Rosa dels Vents, 2019

Sinopsi: L’Annie va desaparèixer una nit. Va desaparèixer del seu llit sense deixar cap rastre. Tots vam posar-nos en el pitjor dels casos. Com un miracle, després de quaranta-vuit hores va tornar, però no podia (o no volia) dir-nos el que li havia succeït. Li va passar alguna cosa, a la meva germana, encara que ella no pugui explicar-ho. Jo només sé que, quan va reaparèixer, ja no era la mateixa. No era la meva Annie.

Pis per a dos | Beth O’Leary

Barcelona: Rosa dels vents, 2019

Sinopsi: La Tiffy i en Leon comparteixen pis. La Tiffy i en Leon comparteixen llit. La Tiffy i en Leon no es coneixen. La Tiffy Moore necessita un pis barat i amb urgència. En Leon Twomey treballa de nit i va curt de diners. Els amics de tots dos pensen que estan bojos, però és la solució ideal: en Leon dorm al llit mentre la Tiffy és a l’oficina durant el dia, i ella disposa de l’apartament durant la resta del temps.

El caso Vermont | Maureen Johnson

Barcelona: Harperkids, 2019

Sinopsi: Stevie Bell és un fan de la investigació criminal i quin millor lloc per aprofundir en els seus coneixements que a l’Acadèmia Ellingham, el centre privat fundat l’any 1930 pel milionari excèntric Albert Ellingham a les muntanyes de Vermount? La prestigiosa i exclusiva acadèmia, que només accepta a un reduït número d’alumnes brillants, va ser l’escena d’un crim que porta dècades sense resoldre’s i del qual Stevie ho sap gairebé tot.

Sempre ens quedarà l’estiu | Jenny Han

Barcelona: Fanbooks, 2019

Sinopsi: Després de sortir amb en Jeremiah durant els últims dos anys, està convençuda que és l’home de la seva vida. En Conrad, en canvi, no ha superat l’error d’haver-la deixat escapar, per això
quan la Belly i en Jeremiah decideixen fer un pas més en la seva relació, el noi sap que ha arribat el moment de parlar o bé de deixar-ho córrer per sempre. Ella haurà de prendre una gran decisió que, inevitablement, trencarà el cor d’un dels germans.

El cònsol de Barcelona | Andreu Claret

Barcelona: Columna, 2019

Sinopsi: Barcelona, 1936-37. Vladimir Antónov-Ovséoenko, el cònsol soviètic, té l’encàrrec d’ajudar la rereguarda republicana però també controlar la CNT i perseguir els trotskistes del POUM. El vell bolxevic s’enamora de Catalunya, s’interessa pels anarquistes i estableix grans complicitats amb Lluís Companys. És l’any dels processos de Moscou i la seva dona, Sòfia Levin, descobreix els horrors de l’estalinisme i els comparteix amb el seu marit, que viu escindit entre la lleialtat i la veritat. Stalin no se’n refiarà mai.

La vida son dos días, entonces bésame | Roberto Emanuelli

Barcelona: Planeta, 2018

Sinopsi: Leonardo només ha tingut un gran amor: es deia Àngela i va marxar sense deixar rastre al poc temps de donar llum a la seva filla Laura, disset anys enrere. Des de llavors ha tingut moltes relacions però cap ha pogut conquistar el seu cor. Laura, en plena adolescència, cada dia s’allunya més del seu pare i, mentre somia en descobrir la veritat sobre la seva mare, el destí
serà l’encarregat de proporcionar-li les respostes a totes les seves preguntes.

Ocell blanc: una història Wonder | escrita i il·lustrada per R.J. Palacio

Barcelona: La Campana, 2019

Sinopsi: Els milions de lectors que es van enamorar del ‘Wonder’ de R.J. Palacio recordaran el Julian com el Company de classe que feia la vida impossible a l’Auggie Pullman. Però ‘Ocell blanc’
explica la història que va marcar la infantesa de l’àvia del Julian, la Sara, una nena jueva que es va haver d’amagar dels nazis a la França ocupada (CÒMIC).

 

Novel·la juvenil

La màgia de les petites coses| Estelle Laure

Barcelona: Fanbooks, 2016

Sinopsi: La Lucille i la seva germana són abandonades pel seu pare, i la seva mare un bon dia va marxar, suposadament de vacances. Malgrat això, la Lucille farà tots els possibles per evitar que els serveis socials s’emportin la seva germana petita. Treballarà, estudiarà, cuidarà de la casa i la germana, i fingirà que tot va bé. Només pot comptar amb la seva amiga Eden. I, mentrestant, haurà de conviure amb la pena d’un amor no correspost…

Cor de cactus i altres formes d’estimar | Anna Manso

Barcelona: Cruïlla, 2017

Sinopsi: Per a la Lara, el més important són els amics i la música, i vol muntar un dúo de punxadiscos amb la Martina, la seva millor amiga. Però aleshores, un dia que va a comprar entrades per a una sessió de DJ, s’equivoca de lloci i troba el Diego, que fa cua per arreglar els papers d’estangeria. De sobte, tots els seus plans es trastoquen i, a més, al seu voltant tothom es veu abduït per l’amor.

A dos metros de ti | Rachael Lippincott

Barcelona: Nube de tinta, 2019

Sinopsi: A Stella Grant li agrada tenir el control, tot i no poder dominar els seus propis pulmons, que l’han tingut a l’hospital durant gran part de la seva vida. Per damunt de tot, Stella necessita controlar el seu espai per mantenir-se allunyada de qualsevol persona o coas que pugui transmetre-li una infecció i posar en perill el seu transplantament de pulmó. Dos mestres de
distància, sense exepció. En canvi, Will Newima, només vol controlar com sortir de l’hospital per anar a veure món. Will i Stella no poden està a prop…

Fes-me callar amb un petó | Blue Jeans

Barcelona: Columna, 2016

Sinopsi: La Paula se’n va a Londres a estudiar i afronta amb molts dubtes una relació a distància. No serà fàcil triar quin camí cal agafar amb qui creu que és el noi de la seva vida: l’Àlex. L’Àlex, per la seva part, s’ha entossudit a convertir-se en un gran escriptor, tot i que té altres coses que el preocupen. La Diana i en Mario, per la seva banda en veuran embolicats en situacions límit en què hauran d’escollir quina és la millor opció.

Un any fora de casa! | Ana Punset

Barcelona: Montena, 2018

Sinopsi: Gràcies al seu blog de poesia, a la Sofia li han donat una beca per fer un curs d’escriptura en una prestigiosa acadèmia americana. Ni més ni menys que a Nova York! Increïble! La Sofia es mor de ganes d’anar a aquesta acadèmia per convertir-se en una gran escriptora, però la veritat és que els canvis li fan una mica de por. I conèixer a gent no és un dels seus punts forts,
precisament…

Mentre t’esperava | Kate Eberlen

Barcelona: Columna, 2017

Sinopsi: La Tess no aconsegueix treure’s aquesta frase del cap malgrat ser a Florència aprofitant al màxim unes fantàstiques vacances abans de fer realitat el seu somni d’anar a la universitat. En Gus i els seus pares també són a Florència. Les seves vides han patit molt en els últims temps i en Gus intenta ser un fill modèlic, malgrat que l’únic que desitja és escapar de tot i descobrir per ell mateix el tipus de persona en què es convertirà.

El secret del Xein | Laura Gallego

Barcelona: Montena, 2018

Sinopsi: Axlin treballa a la biblioteca i segueix recopilant informació per completar el seu bestiari mentre investiga una presència inusual de monstres dins els murs de la Ciutadella. A més a més, quan intenta ajudar el seu amic Dex amb un problema personal, es veu embolicada en un conflicte que implica a diverses famílies aristocràtiques de la ciutat vella. El Xein, d’altra banda, s’ha convertit en un més dels Guardians que protegeixen els habitants de la Ciutadella dels monstres que els amenacen. La seva lleialtat a la Guàrdia l’obliga a amagar els seus nous coneixements a la resta de la gent i especialment a l’Axlin, cosa que fa que es creï un altre mur entre tots dos.

Aristòtil i Dante descobreixen els secrets de l’univers | Benjamin Alire Sáenz

Barcelona: L’Altra Tribu, 2019

Sinopsi: L’Aristòtil té quinze anys, és introvertit i està sempre enfadat amb el món. En Dante és un setciències que té una manera molt inusual de mirar-se la vida i les persones. Quan tots dos coincideixen a la piscina del barri, no sembla que tinguin massa en comú. En Dante sap nedar i l’Aristòtil, no. En Dante parla molt, i està molt segur d’ell mateix, i l’Ari dubta tota l’estona i li costa explicar les seves coses. En Dante només pensa en llibres, art i poesia, i l’Ari sempre està donant voltes al record del seu germà, a qui pràcticament no coneix perquè fa anys que és a la presó. Tots dos són mexicans, però en Dante és més aviat blanc i l’Ari té la pell fosca i els cabells negres.

Thornhill: orfenat de noies | Pam Smy

Barcelona: Blackie Books, 2019

Sinopsi: Ella ha tornat. La por m’ha entrat pel clatell com un calfred i m’ha baixat per l’esquena. Què faré ara? A Thornhill, un orfenat encantat, el terror pot no venir dels fantasmes, sinó de les nenes que dormen al teu costat. I l’amistat, de les que llegeixen el teu diari molts anys després.

 

Tan senzill com fer-te un petó | Blue Jeans

Barcelona: Columna, 2016

Sinopsi: El David, l’Elena, l’Òscar, l’Iria, el Julen, el Manu, l’Ainhoa i el Toni, els nois del passadís 1B, tornen a la residència Benjamí Franklin després de les vacances de Nadal. Amb ells, també les noves parelles: el David i l’Elena, la Marta i el Martín, que segueixen endavant amb la seva relació. Però no hi són tots, falta la Nicole, que va haver de marxar a València amb la seva família, després de sofrir una agressió xenòfoba a l’Starbucks on treballava. Els nois la troben molt a faltar i ella desitja tornar, però la seva família no vol ni sentir parlar del tema; encara tenen por pel que va passar. Encara que aparentment tot segueix igual, els nois s’enfrontaran en aquest nou trimestre a les més dispars situacions…

Abans d’ella | Anna Todd

Barcelona: Planeta, 2015

Sinopsi: Explora la història de l'amor infinit entre la Tessa i en Hardin des d’un altre punt de vista. Narrada per en Hardin i altres protagonistes de la sèrie, descobriràs noves històries, nous moments i una nova mirada a la història d’aquestes dues ànimes bessones.

 

Sakura love: una història d’amor al Japó | Francesc Miralles

Barcelona: Lluna roja, 2019

Sinopsi: Dos dies després de la mort de la seva millor amiga a causa d’una llarga malaltia, l’Enzo rep una caixa que conté diversos llibres, un Japan Rail Pass, un sobre amb diners i una carta manuscrita d’ella, en la qual li demana que cumpleixi pels dos el somni que tantes vegades havien planejat: viatjar a Japó per la primavera, quan floreixen les flors de cirerer.

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments