Inici Actualitat Novetats literàries del mes de desembre de 2019 a la Biblioteca de...

Novetats literàries del mes de desembre de 2019 a la Biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

Avui us presentem novetats literàries que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font aquest mes de desembre de 2019. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

 

Novel·la

Germà gran | Mahir Guven

Alzira: Bromera, 2019

Sinopsi: El germà gran és conductor de VTC. Tancat onze hores al dia a la seva “cabina” connectat permanentment a la ràdio, reflexiona sobre la seva vida i sobre el món que s’estén a l’altre
costat del parabrisa. El germà petit ha viatjat a Síria mogut per l’idealisme. Enrolat com a infermer en una organització humanitària musulmana, fa mesos que no dona senyals de vida. Aquest silenci angoixa el pare i el germà, que continuen fent-se una pregunta sense resposta: per què ha marxat? Una nit, sona el timbre de la porta. El germà petit ha tornat.

Mil nits sense tu | Federico Moccia

Barcelona: Grup 62, 2019

Sinopsi: La Sofia va marxar a Rússia a buscar una segona oportunitat per viure la seva passió per la música. Quan ho feia, deixava enrere els seus dos gran amors, Andrea, el seu marit, i Tancredi. La Sofia torna a Itàlia convertida en una gran pianista, i ho fa per posar ordre a la seva relació amb l’Andrea. Tot i que la Sofia no confia gens en ell, Tancredi és un home enamorat que mai s’ha rendit a la primera.

Àlies Grace | Margaret Atwood

Barcelona: Quaderns Crema, 2019

Sinopsi:És l’any 1851, i la Grace Marks compleix condemna al penal de Kingston per l’assassinat d’en Thomas Kinnear i la Nancy Montgomery, l’amo i la governanta de la casa on servia. Detinguda als setze anys, en fa vuit que és objecte dels judicis discordants de l’opinió pública, propensa a veure-la ara com una santa, ara com un botxí. Cada setmana s’entrevista amb el doctor Jordan, un jove psicòleg a qui ha contractat un grup de feligresos convençuts de la innocència de la Grace, per tal d’esclarir els fets i, així, aconseguir l’indult per a la reclusa. Mentre l’ajuda a recuperar la memòria, en Jordan no pot evitar quedar fascinat per la jove, rere la candidesa de la qual s’intueix una personalitat complexa i enigmàtica.

La nedadora | Francesc Puigpelat

Barcelona: Columna, 2019

Sinopsi: La Jane es una noia anglesa que, des de petita, ha passat milers d’hores entrenant. Un estiu, mentre és de vacances a Çesme, Turquia, descobreix que l’esport que l’apassiona pot tenir una altra utilitat: ajudar tres refugiats iraquians, la Fàtima, el Saïd i l’Aïxa, a arribar nedant a l’illa grega de Quios, en territori europeu. El braç de mar de cinc quilòmetres que separa Çesme de Quios estarà ple de riscos i aventures.

Jugar-s’hi la vida | Màrius Serra

Barcelona: Ara Llibres, 2019

Sinopsi: Uns crits inesperats i una trencadissa de vidres condueixen una parella de Mossos a una escena que els deixa horroritzats: troben un noi jove i una anciana estesos a terra. Totes les portes i finestres són tancades per dins i els cadàvers estan xops. L’expert en jocs, Oriol Comas i Coma, veí del barri, posarà el seu instint de deducció al servei d’un cas que acaba tenint connexions insospitades, nacionals i internacionals.

Les flors perdudes de l’Alice Hart | Holly Ringland

Barcelona: Editorial Empúries, 2019

Sinopsi: Quan té nou anys, a causa d’una tragèdia familiar, l’Alice Hart ha de deixar la seva casa idíl·lica a la vora del mar i anar-se’n a viure amb la seva àvia June, que fins aleshores li era totalment desconeguda. A la granja de flors que regenta, la June dona refugi a altres dones que, com l’Alice, necessitaven ajuda, dones fortes que es tenen les unes a les altres i que vetllaran perquè l’Alice tiri endavant. En la tradició victoriana cada flor té un significat i la June ensenya a l’Alice el llenguatge de les flors per expressar el que més costa. Unes flors, aparentment mudes, que acompanyaran l’Alice en el seu viatge.

Nou illes al nord | Mònica Batet

Barcelona: Més Llibres, 2019

Sinopsi: Puc explicar una història que no em pertany? De què puc parlar i què em puc estalviar? Aquestes són algunes de les preguntes que es fan els sis narradors d’aquesta història, que ens parla d’un passat que potser no ho és tant, d’unes illes que tot i ser properes semblen les més llunyanes del món, d’uns arbres exòtics que floreixen inexplicablement durant les nits blanques en un únic poble de l’illa de Skogen, del ferri que els seus habitants agafen els diumenges d’estiu per passar el dia al continent, de com sovint gosem opinar sobre el que desconeixem… Però, més enllà del paisatge nòrdic lluminós, aquestes veus ens expliquen com, per un seguit de casualitats, una mestra amb una cicatriu, un viatger professional, un negociador d’arbres i un home estranger d’origen incert coincideixen sota aquests arbres i teixeixen aquesta història que és, en definitiva, una història d’amor.

Tenebres a la ciutat | Adam Christopher

Barcelona: Columna, 2019

Sinopsi: Abans de ser cap de la policia de Hawkins, vaig ser policia a Nova York. Era inspector, d’homicidis. L’Onze va pronunciar la paraula desconeguda. Ah, sí -va dir en Hopper- “Homicidi” significa assassinat. L’Onze va obrir molt els ulls. En Hopper va sospirar, preguntant-se si no acabava d’obrir la capsa dels trons. El cas és que l’estiu de 1977 va passar una cosa molt rara…

La huella del mal | Manuel Ríos San Martín

Barcelona: Planeta, 2019

Sinopsi: En una visita a Atapuerca, un estudiant descobreix que una de les reproduccions que imiten els enterraments prehistòrics és, en realitat, el cos sense vida d’una noia. Totes les pistes apunten a un homicidi que va passar fa anys en un altre jaciment. Masses detalls recorden el cas anterior, i el jutge reuneix els policies que es van encarregar d’aquell cas..

Canto jo i la muntanya balla | Irene Solà

Barcelona: Editorial Anagrama, 2019

Sinopsi: Dones i homes, fantasmes i dones d’aigua, núvols i bolets, gossos i cabirols que habiten entre Camprodon i Prats de Molló, una zona d’alta muntanya i fronterera que, més enllà de la llegenda, guarda la memòria de segles de lluita per la supervivència, de persecucions guiades per la ignorància i el fanatisme, de guerres fratricides, però que encarna també una bellesa a la qual no li calen gaires adjectius.

Un estiu diferent | Jenny Han

Barcelona: Fanbooks, 2019

Sinopsi: La Belly mesura la vida en estius. Els hiverns només serveixen per comptar les setmanes que falten per arribar al mes de juny i marxar a la casa de la platja amb la Susannah, la millor amiga de la mare, i els seus fills, en Jeremiah i en Conrad. En Jeremiah és com un germà per a ella. En Conrad és el seu amor de sempre. Un amor impossible. Però aquest estiu és diferent. Ella ha canviat, i descobreix que atreu les mirades dels nois, En Jeremiah i en Conrad s’enfaden per qualsevol cosa. I la Susannah i la mare es comporten d’una manera estranya. Aquest estiu potser serà l’últim. O el primer.

Paraules que tu entendràs | Xavier Bosch

Barcelona: Columna, 2019

Sinopsi: La Maria Lincoln, aventurera incansable, organitza viatges exclusius per als seus clients. El Xavi Vera, arquitecte d’èxit, rep l’encàrrec de dissenyar la casa de la seva vida. La parella es disposa a brindar pel nou any en un hotel dels Alps suïssos, amb els quatre amics de sempre. Tots sis riuen, juguen i són feliços, però res no és mai el que sembla. L’any que enceten pot canviar-ho tot.

La petita serp | A.L. Kennedy

Barcelona: Rosa dels Vents, 2019

Sinopsi: Aquesta és la història de la Mary, una nena nascuda en una ciutat plena de cançons i d’estels de colors que ballen al cel. Tot comença una tarda quan troba al seu jardí una petita serp, i es fan molt amigues… La serp, però, emprèn sovint un dels seus viatges en busca d’altres humans -tal com ha de venir a buscar-nos a tots- i cada vegada que torna al costat de la nena es troba la ciutat canviada. Sota les bombes de la guerra, la Mary i la seva família han hagut de marxar de casa. La nena s’ha fet gran i s’ha enamorat. I la petita serp sap que arribarà el dia que el destí la separarà inevitablement de la Mary, i es pregunta si val la pena viure l’amistat quan saps que la perdràs.

El cas del marquès desaparegut | Nancy Springer

Barcelona: Estrella Polar, 2019

Sinopsi: Quan l’Enola Holmes, germana petita del detectiu Sherlock Holmes, descobreix que la seva mare ha desaparegut, decideix viatjar a Londres per intentar trobar-la. Però res no la pot preparar per a allò que l’espera. Perquè quan arriba a la capital es veu involucrada en el segrest d’un jove marquès, mentre fuig d’assassins i intenta eludir els seus intel·ligents germans grans, que pretenen portar-la a un internat. Enmig de tot aquest caos, podrà l’Enola desxifrar els enigmes i les pistes i trobar la seva mare?

El secret de la serp | Sayantani Dasgupta

Barcelona: Kimera, 2019

Sinopsi: El dia que la Kiranmala fa dotze anys comença ben normal. Aquella mateixa tarda, però, descobrirà que potser les històries que els seus pares sempre li explicaven no eren només
fantasies… Quan arriba a casa, els seus pares han desaparegut i uns dimonis rakkhosh estan destrossant la cuina. A més, apareixen dos prínceps encantadors i guapíssims que diuen que
venen a salvar-la.

Saps que ho vols | Kristen Roupenian

Barcelona: L’Altra Editorial, 2019

Sinopsi: Saps que ho vols és un recull de contes irreverent i imprescindible que gira al voltant del sexe, les cites, el desig, la culpa, el plaer, les relacions de poder entre els gèneres i altres qüestions de la vida moderna. Un dels relats centrals, Gat amagat, que narra una cita desastrosa entre una estudiant i un home més gran, va aixecar molta polseguera quan es va publicar al New Yorker a finals del 2017 i, esperonat pel moviment #Metoo, es va fer viral. Els personatges centrals d’aquestes històries són, sobretot, dones: dones a la feina, dones que se citen amb homes als bars, que van al metge, que passen estones amb la família, o amb els amics, dones divertides, furioses i sovint terrorífiques.

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments