Inici Actualitat Novetats literàries del mes de febrer de 2020 a la Biblioteca de...

Novetats literàries del mes de febrer de 2020 a la Biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

Avui us presentem novetats literàries que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font aquest mes de febrer de 2020. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

 

Novel·la

Química | Weike Wang

Barcelona: Editorial Empúries, 2019

Sinopsi: A primer cop d’ull, l’atrafegada i poc convencional protagonista d’aquesta novel·la és en el camí de la felicitat. Estudia per a un prestigiós doctorat en química orgànica a Boston que farà que els seus pares immigrats xinesos n’estiguin orgullosos (o si més no satisfets), i té un nòvio Brillant, també científic, que està boig per ella i li acaba de proposar que es casin. Però bé –ja ho dèiem–, això és només a primer cop d’ull.

El club dels sibarites | Junichiro Tanizaki

Barcelona: Viena Edicions, 2019

Sinopsi: Cinc aristòcrates es reuneixen periòdicament per degustar plats exquisits i comentar-ne tots els detalls. Aquesta societat gastronòmica sol trobar-se a casa del comte G., el qual exerceix d’amfitrió, o bé en restaurants exòtics on els presenten plats sorprenents amb l’esperança de captivar el paladar de l’anomenat Club dels Sibarites. Però amb el temps cada vegada costa més de sorprendre’ls i tot els sembla una repetició d’allò que ja han tastat altres vegades.

Tardes de bar | Helena Rufat

Lleida: Pagès eiditors, 2019

Sinopsi: La Magda creu que necessita un amant per omplir els buits de la vida quotidiana. Tot i el pas del temps, la Magda no ha après a abandonar les pors i inseguretats que arrossega des de
petita ni a fer cas de la Berta, una tieta estrafolària i experimentada a qui la Magda se sent molt lligada. Tardes de bar és la història de la Magda i també de la Berta, dues dones amb
visions oposades de l’amor, el sexe i la família.

El latido de la tierra | Luz Gabás

Barcelona: Planeta, 2019

Sinopsi: Alira, hereditària de la mansió i les terres que la seva família conserva des de fa moltes generacions, dubte sobre si ser fidel als seus orígens o adaptar-se als nous temps. Quan creu
haver trobat la resposta als seus dubtes, una misteriosa desaparició pertorba l’aparent calma que hi havia a la casa, la única habitada en un petit poble abandonat.

Aquesta senzilla paraula | Cath Crowley

Barcelona: Fanbooks, 2019

Sinopsi: Aquesta és la història de la llibreria Howling Books, on els lectors escriuen cartes a estranys, a amants, a poetes, i les amaguen entre les pàgines dels llibres. I és la història d’en Henry Jones i la Rachel Sweetie, que van ser bons amics fins que ella se’n va anar a viure a prop del mar. Ara la noia ha tornat, treballa a la llibreria, està de dol pel seu germà Cal i busca el futur en els
llibres que la gent estima i en les paraules que deixen enrere.

Gina | Maria Climent Huguet

Barcelona: L’Altra Editorial, 2019

Sinopsi: Que la vida va de debò la Gina ho descobreix de cop: encara té l’adolescència a prop, i l’edat adulta, amb tots els compromisos, li cau molt lluny. Però un dia es desperta amb una sensació estranya al cos i després de mesos de proves i espases de Dàmocles, li cau a sobre un diagnòstic mèdic greu i inesperat. I necessita començar a prendre decisions.

Un home decent| John Le Carré

Barcelona: Edicions 62, 2019

Sinopsi: L’Ed és un jove solitari que detesta la seva feina i que no parla mai clar sobre quina mena de feina es tracta. En Nat, a qui li agrada descriure’s com un home de negocis, és un agent veterà del Servei d’Intel·ligència britànic amb un llarg historial de coordinar agents contra el gegant rus. Aquesta parella tan curiosa s’entén a la perfecció tant a la pista de bàdminton com a fora.

El pes de la neu | Christian Guay-Poliquin

Barcelona: Edicions del Periscopi, 2019

Sinopsi: En una regió boscosa i remota que ha quedat aïllada per una apagada elèctrica general i un hivern d’intenses nevades, un jove es recupera d’un greu accident de trànsit. La seva vida ha
quedat a càrrec d’en Matthias, un home taciturn que accepta tenir cura d’ell a canvi d’avituallament i la promesa d’una plaça al primer comboi que amb l’arribada de la primavera sortirà cap a la ciutat on l’espera la seva dona malalta. Retinguts per l’hivern implacable, hauran d’afrontar junts el fred i l’avorriment mentre la seva relació es mou entre la desconfiança i la necessitat que tenen l’un de l’altre per sobreviure.

L’ombra de la por | Ragnar Jónasson

Barcelona: Columna, 2019

Sinopsi: Siglufjördur és un petit poble de pescadors del nord d’Islàndia on neva contínuament, tothom es coneix i no hi passa mai res. Ari Thór, que acaba de llicenciar-se a l’escola de policia de Reykjavík, té l’oportunitat d’entrar a treballar a la comissaria de policia del poble. Deixarà a la ciutat una nòvia i una vida, per començar-ne una altra de nova on, a l’hivern, queda del tot aïllat i cobert de neu. Amb una ambientació impecable, que insereix el lector a l’hivern més blanc i profund que pugui imaginar, el jove ha d’enfrontar-se al seu primer cas quan troben enmig de la neu i sobre un toll de sang d’un vermell intens, una noia amb signes d’haver estat assassinada.

 

Novel·la juvenil

Eleanor & Park | Rainbow Rowell

Madrid: Alfaguara, 2013

Sinopsi: LEleanor es nueva en el instituto; su vida familiar es un desastre; con su intenso pelo rojo, su extraña y poco conjuntada forma de vestir no podría llamar más la atención aunque lo
intentase. Park es un chico mitad coreano; su vida familiar es tranquila; no es exactamente popular, pero con sus camisetas negras, sus cascos y sus libros ha conseguido ser invisible. Todo empieza cuando Park accede a que Eleanor se siente a su lado en el autobús del instituto el primer día de clase. Al principio ni siquiera se hablan, pero poco a poco comparten sus hobbies y empiezan una relación de amistad… para terminar enamorándose de la forma en que te enamoras la primera vez, cuando eres joven, y sientes que no tienes nada y todo que perder.

El cel és pertot arreu | Jandy Nelson

Barcelona: Fanbooks, 2019

Sinopsi: La Lennie Walker té disset anys i, després de la sobtada mort de la seva germana gran, se sent fortament atreta pel tranquil i seductor Toby, el xicot de tota la vida de la seva germana, amb qui comparteix el seu dolor… Però quan el noi nou, en Joe, vital i amb molts recursos (començant per la música), comença a rondar-la i a deixar-li misterioses notes pertot arreu, ella s’adona que tots dos li ofereixen alguna cosa que necessita imperiosament. Com es pot combatre el dolor per la pèrdua? Com s’encara un nou amor? És possible conciliar-los? I què podem fer amb els errors?

10.000 petons com a mínim| Llorenç Capdevila

Barcelona: Barcanova, 2019

Sinopsi: La Paula és intel·ligent, alegre i té les coses clares. Llegeix còmics manga i mira pel·lícules antigues. No suporta els hipòcrites i la seva família és complicada. A en Cesc la vida no l’ha tractat gaire bé. El seu món són els amics. Viu el present i no pensa en el futur ni vol recordar el passat. La Paula i en Cesc ens expliquen, per separat, el que fan i el que pensen. Aquesta història no és una història d’amor qualsevol. És la història de dos romàntics que, entre cançons i pel·lícules, es pensen que no s’enamoraran mai fins que un dia, acaben enamorant-se l’un de l’altre. Arribaran, però, a fer-se el petó que tant desitgen?

Tan senzill com estar amb tu | Blue Jeans

Barcelona: Columna, 2017

Sinopsi: Els nois del passadís 1B acaben de tornar de les vacances de Setmana Santa per afrontar el final del seu primer any universitari. No hi són tots els que van començar: en Manu fa més de dos mesos que no apareix per la residència Benjamin Franklin. El malagueny li ha dit a l’Iria que tornaria, però no ha complert la seva paraula.

El Bestiari de l’Axlin | Laura Gallego

Barcelona: Montena, 2018

Sinopsi: El món de l’Axlin està infestat de monstres. Alguns ataquen als viatgers en els camins, d’altres assetgen els pobles fins que les arrasen completament i d’altres entren a les cases de nit per endur-se els nens mentre dormen. Axlin és l’escriba del seu poble. L’única que sap llegir i escriure. I s’ha proposat investigar tot el possible sobre els monstres i plasmar els seus descobriments en un llibre que pugui servir de guia i de protecció a altres persones. Per aquest motiu decideix anar-se’n amb els quincallaires i començar una ruta per aplegar la saviesa ancestral dels pobles en la seva precària lluita contra els monstres. Això no obstant, al llarg del seu viatge descobrirà coses que mai no s’hauria imaginat quan va marxar.

El secret de l’Emmaline | Megan Shepherd

Barcelona: RBA, 2017

Sinopsi: Desembre del 1941. Els bombardejos alemanys assolen les ciutats d’Anglaterra i molts nens són evacuats al camp. Els més malalts i traumatitzats són traslladats a hospitals especials. L’Emmaline és una d’aquestes nenes. Però ella és diferent, ja que té una cosa que no tenen els altres. Un secret que li permetrà trobar el color en un món gris, perquè… Només la mirada d’un nen pot combatre la foscor.

El dia que vaig marxar | Carles Porta

Barcelona: Fanbooks, 2017

Sinopsi: El Lolo té en aparença una vida normal: va a l’institut, és atractiu, té amics. Però sota la superfície s’amaga una realitat ben diferent: abandonat pels seus pares, que el van enviar a viure amb el seu germanastre per eludir-ne la responsabilitat, se sent enganyat per la vida, i malgrat que és un noi sensible, es rebel·la fent el fatxenda i freqüenta amistats poc recomanables. Mentre busca desesperadament el seu lloc a la vida, un malantès el portarà a prendre una desició irreversible.

Quan em puguis veure | Laura Gallego

Barcelona: Fanbooks, 2017

Sinopsi: Algú s’amaga a prop teu? Estranys successos sense explicació. Què està passant? A què ens enfrontem? Qui o què és i quines intencions té? Té alguna cosa a veure amb el cas del «noi del terrat»? Una força desconeguda? Una llum en la foscor? Descobreix què hi ha darrere!

 

Tu sí que em coneixes | Nina LaCour i David Levithan

Barcelona: Fanbooks, 2017

Sinopsi: La Kate i el Marc són companys de classe, però mai s’havien dirigit la paraula. Fins que una nit, quan el Marc descobreix que el seu estimat Ryan no el correspon com ell voldria i la Kate ha fugit de la cita amb la noia dels seus somnis pel pànic d’enfrontar-se a les seves decisions, tots dos es retroben sense saber que acabaran sent indispensables l’un per l’altre i que arribaran a coneixe’s com ningú altre al món.

Cor de núvol | Cathy Cassidy

Barcelona: Estrella Polar, 2016

Sinopsi: La Skye i la Summer són bessones idèntiques. Tot ho fan juntes, però últimament la Skye sent que l’han deixat de banda. I quan el seu amic Alfi e li confessa que s’ha enamorat de la seva germana, el món se li enfonsa. La Skye no vol que la vegin com la “germana de”, però la seva bessona és la que acapara tota la atenció sense fer el menor esforç. Aconseguirà deixar d’estar a l’ombra de la Summer i trobar el seu propi camí?

Detrás de todo: lo que ningún influencer cuenta | Mónica Morán

Barcelona: Destino, 2019

Sinopsi: En el segon i esperat llibre, Mónica Morán ens obre el seu cor per parlar de què significa ser un influencer. A partir de les seves pròpies vivències, ens explica tot allò que li ha aportat en els camps personal i professional i també ens mostra la cara oculta, allò que normalment no s’explica: la pressió comercial, el sentir-se exposada, la traïció dels falsos amics, la soletat…

Al final mueren los dos | Adam Silvera

Barcelona: Puck, 2018

Sinopsi: Imagina un món en el que una organització avisa a les persones de la imminència de la seva mort. Imagina que va començar el compte enrere… Imagina com viuràs la teva vida…en només un dia. Estàs a punt per dir adéu?

 

La cançó del cucut | Frances Hardigne

Barcelona: Bambú, 2018

Sinopsi: Quan la Triss es desperta després d’un accident, sap que li ha passat alguna cosa estranya i terrible. Té una fam voraç i insaciable, es desperta sovint amb els cabells tots plens de fulles i la seva germana li té por. I quan ja no pot més i es posa a plorar, les llàgrimes són com teranyines… Intenta recordar què li va passar, però sembla que algú li hagi arrencat els records. El que succeeix és més terrible del que s’imagina i la portarà a embarcar-se en un viatge on coneixerà un enigmàtic arquitecte amb foscos designis per a la seva família.

Empezar | Mona Kasten

Barcelona: Editorial Planeta, 2019

Sinopsi: Allie Harper, de 19 anys, és nova a Woodshill. Acaba de començar la Universitat i necessita trobar un pis. Quan truca a la porta del què és la seva última oportunitat es troba a Kaden
White, amb la seva mirada sexy i uns tatuatges, el noi de cursos superiors per qui suspira mitja universitat. Allie i Kaden es convertiran en companys de pis. I només han de complir tres
regles: res de sentimentalismes, res de posar-se amb les coses de l’altre, i la més important, res de dormir junts.

La Química del cor | Krystal Sutherland

Barcelona: Fanbooks, 2017

Sinopsi: En Henry Page mai s’ha enamorat, i sempre havia pensat que quan conegués el gran amor de la seva vida seria com a les pel·lícules. Però quan apareix la Grace Town tot canvia…
precisament perquè ella és el contrari a les noies dels seus somnis. Però, no és la química del cor més forta que les nostres creences?

Sobreviure a l’institut: tot pel Vine | Lele Pons i Melissa De la Cruz

Barcelona: Fanbooks, 2017

Sinopsi: Lele Pons és una famosa estrella de Vine i Youtube, una autèntica reina de les xarxes socials. Però no sempre va ser així… En aquesta divertidíssima novel·la, ens explica com va sobreviure
a la seva condició de «la nova de l’institut» i com va convertir la seva còmica experiència en un fenomen a les xarxes socials, on ha arribat a tenir més d’11 milions de seguidors.

Una cançó de molt lluny | A.F. Harrold

Barcelona: Blackie Books, 2019

Sinopsi: En NICK té un secret. Al soterrani de casa seva sona una cançó misteriosa. I val més que no ho sàpiga ningú, d?on surt aquesta música.  Cada dia a classe veu la FRANK, una nena que també té un secret. Se sent sola, per. no ho vol dir a ningú.  Una tarda, en Nick descobrirà el secret de la Frank. I ella, el d?en Nick. Per. tots els secrets contenen perills: en aquest soterrani hi ha finestres que donen a altres mons i éssers que les volen travessar.  I només en Nick i la Frank els poden aturar.

La crida dels morts | Laura Gallego

Barcelona: Cruïlla, 2019

Sinopsi: Després de l’arribada a la Torre d’en Saevin, un noi amb uns poders excepcionals, la Dana sent que alguna cosa estranya està a punt de passar i decideix viatjar a la Ciutat Oblidada per visitar el Temple Sense Nom i consultar l’Oracle. L’aterridora profecia que li anuncia, en què hi ha implicades onze persones, la inquieta encara més. Hi pot haver algú capaç de manipular els
designis del destí?

Seguimos siendo tú y yo | Elsa M.R.

Barcelona: Penguin Random House, 2019

Sinopsi: Els camins d’Aerin i Yoongui semblen destinats a creuar-se i separar-se de nou. Yoongui continua triomfant amb la seva banda de K-Pop i Aerin no pot evitar tenir dubtes sobre els seus sentiments. Quan tot sembla impossible, existeix alguna raó per continuar creient en l’amor?

Como si nadie nos estuviera mirando | Daniel Ojeda Checa

Barcelona: La Galera, 2019

Sinopsi: Frank va conèixer molt aviat la soledat fins que va arribar la seva millor amiga. Edna es va negar a créixer sense saber que un dia les seves decisions l’obligarien a fer-ho. Frank va trobar la seva família amb Inocencia, la seva mare adoptiva. Edna va presenciar com la seva es trencava. Frank i Edna van descobrir que podien construir el seu propi univers. La família és el lloc del que venim però la que escollim és el refugi on anem.

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments