Inici Actualitat Novetats literàries del mes de setembre de 2019 a la Biblioteca de...

Novetats literàries del mes de setembre de 2019 a la Biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

Avui us presentem novetats literàries que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font aquest mes de setembre de 2019. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

 

Novel·la

Serotonina | Michael Houellebecq

Barcelona: Anagrama, 2019

Sinopsi: Florent-Claude Labrouste té quaranta-sis anys, detesta el seu nom i es medica amb Captorix, un antidepressiu que té tres efectes adversos: nàusees, desaparició de la libido i impotència. El seu trajecte comença a Almeria, continua als carrers de París i després a Normandia, on els agricultors estan en peu de guerra. França s’ensorra, La Unió Europea s’ensorra. La vida sense rumb d’en Florent-Claude s’ensorra. En descobrir uns vídeos pornogràfics en què apareix la seva companya japonesa, deixa la feina i se’n va a viure en un hotel. Es retroba amb un vell amic que semblava que duia una vida perfecta, però la dona l’abandona per un pianista anglès i s’endú les dues filles amb ella. I aquest amic li ensenya a fer servir el fusell…

Perdona’m, nena, t’he canviat el títol | Tona Pous i Vilalta

Alzira: Editorial Neopàtria, 2018

Sinopsi: Narració de la vida d’una dona olotina des de la seva infantesa i adolescència a Olot a la seva joventut i maduresa a Girona i Barcelona. De rerefons, la figura del pare empresonat, la postguerra. També la seva feina, que l’embolcalla sempre.

 

Les costures de l’anell | Oriol Ràfols Rubires

Maçanet de la Selva: Gregal, 2019

Sinopsi: Un segrest, en un rerefons de trames corruptes, posa els protagonistes en una situació límit, que el lector viurà des de tres òptiques diferents. Res no tornarà a ser com abans.

 

 

La hija de la española | Karina Sainz Borgo

Barcelona: Lumen, 2019

Sinopsi: Adelaida Falcón, és una mestra que mort després d’una llarga malaltia. La seva filla, Adelaida, de 38 anys, no té res a veure en una ciutat on la violència marca el ritme diari de l’existència. Poc temps després de l’enterrament troba la seva casa ocupada per un grup de dones a les ordres de la Mariscala. Truca a la porta de la seva veïna però no contesta ningú: Aurora Peralta, a qui tots anomenen ‘La filla de l’espanyola’, ha mort.

 

Pots comptar amb mi | Teresa Sagrera Bassa

Maçanet de la Selva: Gregal, 2019

Sinopsi: Després de la separació dels pares, la nova vida a Brugueres i la mala adaptació a l’institut, la Berta es troba en una situació complexa: la irritació i la rebel·lia l’envaeixen dia rere dia. Ella ho té molt clar, alçar un mur per no deixar passar els sentiments. Aquesta paret és infranquejable per tothom menys per en David, un bon amic d’institut, i en Domènec, un professor amb qui té una relació molt especial. Però tot canvia quan la Berta prengui una decisió tan dràstica com perillosa.

Refugiado | Alan Gratz

Madrid: Loqueleo, 2018

Sinopsi: EEl llibre gira al voltant de tres personatges principals ( Josep, Isabel i Mahmoud) de tres èpoques diferents: l’Allemanya nazi, la Cuba dels noranta i la Síria moderna.

 

 

Barcelona 2101 | Valentí Puig

Barcelona: Proa, 2018

Sinopsi: Som en una societat d’un futur inconcret, a la Ciutat-Estat de Barcelona, dins d’una Europa de les ciutats sota l’ombra de l’Extrem Orient. L’ambient és apocalíptic o, més ben dit, postapocalíptic. A través de la parella formada pels joves Frisco i Tutela, el lector anirà coneixent aquesta societat, on es parla una llengua que és la barreja de diverses; on conviuen ‘pantocràtors’ encallats en el món antic, transhumans, robots, etc.; on l’alta enginyeria genètica, l’hedonisme, el sexe despersonalitzat i la química del benestar conviuen amb els camps de refugiats i la violència tribal.

 

La societat dels somiadors involuntaris | José Eduardo Agualusa

Barcelona: Edicions del Periscopi, 2019

Sinopsi: En Daniel Benchimol és un periodista angolès que somia les vides de persones desconegudes. L’artista plàstica Moira Fernandes plasma en pintura els seus propis somnis, el neurocientífic brasiler Hélio de Castro crea una màquina per filmar-los i en Hossi Kaley, hoteler i exguerriller que pateix amnèsia, hi té una relació encara més estranya i misteriosa. En Daniel Benchimol tractarà amb tots ells, mentre veu com neix a Angola, un país totalitari a la vora del col·lapse, el somni ideal de la llibertat.

El far | Maria Carme Roca

Barcelona: Columna, 2018

Sinopsi: Durant una celebració familiar, la Diana constata que la seva mare, la Cinta, no és la persona que sembla. Quin és el secret que amaga? La Diana creu que ha arribat el moment de treure’n l’entrellat i plantar-li cara. Però per a això s’haurà de remuntar als orígens familiars a l’illa de Buda i el seu emblemàtic far de metall, el més alt del món quan es va construir l’any 1864.

 

A l’amic escocès | Maria Barbal

Barcelona: Columna, 2019

Sinopsi: El dibuix del jardí de l’hospital on dos soldats ferits s’estan curant porta una dedicatòria: “A l’amic escocès”. La va escriure un noi nascut en un poble del Pirineu i està adreçat a un brigadista de la Guerra Civil espanyola. Assistim a la infantesa i la joventut del Benet, al seu ampli ambient familiar, a com renuncia a la ciutat i, acabada la guerra, a una carrera artística. També, a la seva gran història d’amor i a l’amistat, que ha crescut forta en moments difícils i s’alça per damunt dels anys. El George ens fa saber el que encara ens faltava conèixer de tots dos, i llavors, com si fos un arbre, s’adona que ha posat les arrels a la terra de l’altre.

La noia del violoncel | Jordi Campoy Boada

Barcelona: Columna, 2019

Sinopsi: L’Anne és una jove violoncel·lista de la London Symphony Orchestra. És imperfecta i caòtica, impacient i exagerada, impulsiva i una mica promíscua. Però hi ha una característica que sobresurt de la resta i que marcarà de ben segur el seu destí: la manca de puntualitat. Arran d’un soroll estrany que sent a l’interior de la funda del seu instrument, l’Anne descobreix un objecte desconegut que la fa anar de corcoll. Aquesta troballa inesperada la porta a estirar el fil i a descobrir els seus orígens, lligats a la Barcelona dels anys setanta i a un nen que vol tocar el violoncel.

La mirada de vidre | Anna Moner

Alzira: Bromera, 2019

Sinopsi: Tardor del 1904. La manca de diners per poder costejar-se l’addicció a la morfina obliga el fotògraf Roger Queralt a acceptar la peculiar oferta de Madame Babinski, una popular mèdium que pretén ampliar el negoci amb la realització de fotografies d’esperits al seu gabinet de la plaça del Campanar, al barri de Gràcia de Barcelona. Tanmateix, ni la ingesta contínua de morfina i altres estupefaents, ni aquesta ocupació insòlita, aconseguiran esborrar de la ment de Queralt les experiències viscudes a l’estudi fotogràfic del sanatori de Sant Gervasi. Allà va treballar l’any 1898 a les ordres del doctor Robert Isaac, un prestigiós especialista en malalties del sistema nerviós posseïdor, a més, d’una singular ambició artística. Tampoc no pot oblidar la Valquíria, una jove interna del centre convertida en la joguina predilecta del metge.

 

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments