Inici Actualitat El portaveu i cap de llista de Junts per Taradell, Santi Estragués,...

El portaveu i cap de llista de Junts per Taradell, Santi Estragués, deixa l’acta de regidor i plega

0
COMPARTIR

Santi Estragués, cap de llista de Junts per Taradell en les dues darreres eleccions municipals (2019 i 2023), abandona la política municipal. Estragués ha fet pública avui la seva renúncia personal a través d’una carta que ha compartit a les xarxes socials. Podeu llegir aquí el COMUNICAT.

El fins avui portaveu de Junts per Taradell reconeix que “ha estat una experiència enriquidora, fructífera i de gran valor”. Estragués explica que es va presentar a les eleccions municipals 2019 encapçalant la marca de Junts per Taradell “per compromís amb el poble” i convençut que “les coses es poden canviar des de dins”. Però també reconeix que, malgrat encara té força i un bon equip, després dels resultats electorals i de dues eleccions, la il·lusió “arriba a un punt que potser noto que defalleix”.

Santi Estragués assegura que la decisió és meditada i consensuada amb el grup municipal i que deixa pas a nova gent i “noves maneres de fer i veure”. També justifica la decisió en base als resultats electorals, on els darrers comicis no va millorar els quatre regidors que havia aconseguit la primera vegada que es va presentar. També destaca l’equip de Junts per Taradell i fa un agraïment a moltes persones i, en especial, als quatre regidors de Junts per Taradell que seguiran al consistori.

Santi Estragués va entrar com a regidor a l’Ajuntament de Taradell als 26 anys l’any 2015 encarregant-se de la cartera de Cultura en el darrer mandat de Lluís Verdaguer com a alcalde. El 2019 es va presentar com a cap de llista de Junts per Taradell, agafant el relleu de l’exalcalde Lluís Verdaguer que va deixar la política. En aquells comicis, per primera vegada ERC va guanyar les eleccions municipals a Taradell, mentre que la proposta liderada per Santi Estragués es va quedar amb quatre representants. Al maig d’aquest 2023, per segona, vegada Estragués va encapçalar la candidatura de Junts per Taradell, però no va millorar la representació al consistori. Ara, sis mesos després, dimiteix i fa un pas al costat.

L’acta de regidor que deixarà lliure en els propers dies l’ocuparà Xavier Codinachs, que serà el nou regidor de Junts per Taradell tot i ocupar la posició número 11 de la candidatura. Codinachs ha assegurat que entra al consistori amb la voluntat de ser “un regidor més a l’oposició” i contribuir en la tasca del partit conjuntament amb els quatre regidors de Junts per Taradell. La nova portaveu del grup municipal serà Araceli Garcia.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments