Inici Actualitat El conseller Jordi Puigneró (Junts per Catalunya) defensa que només els ciutadans...

El conseller Jordi Puigneró (Junts per Catalunya) defensa que només els ciutadans podran fer possible la República digital catalana

0
COMPARTIR

El Conseller de Polítiques Digitals i Administracions, Jordi Puigneró, va ser aquest dijous al vespre a Taradell en l’acte electoral de Junts per Catalunya de cara a les eleccions espanyoles d’aquest diumenge. L’acte, amb la presència d’unes 150 persones, va centrar-se en el concepte de ‘República digital’ que pot arribar a ser Catalunya.

Puigneró va explicar que ens trobem en una revolució digital que crearà nous llocs de treball i oportunitats de creixement econòmic i desenvolupament social. “Les tecnologies digitals també seran determinants, tal com han estat en l’àmbit dels serveis i la indústria, en la governança de la democràcia. Podem governar pels i amb els ciutadans gràcies a l’apoderament que han permès les tecnologies digitals”, va destacar.

El Conseller també va defensar la possibilitat de crear la nació digital catalana en forma de República. I va posar d’exemple el referèndum de l’1 d’octubre on “va ser possible votar contra un Estat, penseu doncs en la importància que van tenir les eines digitals per fer possible un mandat democràtic”. I va insistir en la possibilitat d’una República digital: “Hem de continuar apoderant els nostres ciutadans digitalment, impulsant una identitat digital, fomentant la cultura del vot electrònic, protegir-nos amb drets i deures digitals i fomentant la capacitat digital”. En aquest sentit, va posar exemples de polítiques del Govern com la connexió de tot el territori amb fibra digital o dotar d’infraestructures per prevenir els ciberatacs.

Jordi Puigneró va defensar la importància dels ciutadans en aquesta República digital catalana “si ens creiem que podem ser una nació digital, malgrat encara no tenim un control sobre el territori físic. Necessitem fer un gran acord de país. Hi hem de creure. El que no pugui fer el Govern es farà des del Consell de la República. I allà on no hi arribem, hi ha de ser la ciutadania. Sou els autèntics protagonistes d’aquesta revolució digital. Sense vosaltres no hagués estat possible l’1 d’octubre i sense vosaltres no serà possible la independència de Catalunya”.

A l’acte també hi va intervenir l’alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer, que va qualificar les eleccions espanyoles de diumenge “de molt importants” i el candidat de Junts per Taradell, Santi Estragués, que va expressar la importància de votar a les eleccions espanyoles del 28 d’abril: “Anem a votar i a defensar allò que és nostre, l’única manera de sortir-ne és defensant la democràcia”.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments